Author |
Message |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2012 00:22:25
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
alex24
Member
IP:
|
salutare incep si eu timid cu o schimbare sper eu usor usor sa ajung pe linia de plutire sa zic asa
acvariul este cumparat din horbach 150L cu capac iluminat de 2 neoane unul luxtek t8 18w si aquarium basic lt18 ambele day light
filtru extern jbl cristal profi
incalzitor (care nu il folosesc deoarece apa are o temperatura constanta de 24-25 acum iar asta iarna sarea de 25 este foarte cald in casa )
si o piatra de aerisire
am avut o scoica si si acea piatra, roca sau ce o fi fost ea care in momentul in care am pus otet pe ea sfaraia de mama focului,pe care le-am scos
nu stiu daca are rost sa folosesc acea piatra de aer si daca nu e cazul si o las sa functioneze ce rau face ea in afara faptului ca mai ridica mici impuritati de pe substrat
nu am schimbat nisipul ce urat  si nu am substrat in momentul in care imi iau inima in dinti sa pun substrat o sa schimb si nisipul cu unul normal(nu dintrasta SF)momentat pun cate 2 picaturi de feropool24 pe zi
hrana: tetra fulgi,jbl granule si din cand in cand larve congelate
poze cu acvariul dezordonat
poze de dupa schimbare acvariul cel "chel"
astept acum parerile voastre
o seara buna Alex
|
|
 |
BigWyzy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2012 02:58:01
|
BigWyzy
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0496604c1d80f66fbeb963c12e570a26.jpg)
IP:
|
esti pe drumul bun...
cateva sugestii daca imi permiti:
1:ia-ti mai repede inima in dinti si schimba substratul acela ca arata urat rau...
2:schimba fundalul cu un autocolant negru sau albastru(de care preferi),nu e scump deloc si va arata mult mai bine...
3:scoate plasticele alea de pe acolo si si baga o craca(mult mai estetic si mai natural)
toate cele bune
|
Nu te pune cu prostu ca are mintea relaxata
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2012 03:16:11
|
alex24
Member
IP:
|
salut big stiu ca trebiu sa schimb si imaginea de fundal dar este destul de incomod acum avand in vedere pozitionarea mobilierului dar promit ca in momentul cand schimb substratul voi schimba si autocolantul care deja astepta cuminte in debara
sa ma lamureasca si pe mine careva daca mai e nevoie de piatra de aer avand in vedere ca spray barul l-am pus sub nivelul apei indreptat in sus si apa vaureste
pana sa intru pe forum am trait (ajutat de vanzatorii bine intentionati din horbach) cu impresia ca nu exista viata in acvariu fara bulele de aer rezultate din filtru
stau si ma gandesc oare ce a fost pe saracii pesti pana acum si cat de rezistenti au fost avand in vedere ca aveam si piatra aceea calcaroasa si plastice multe ,niciodata nu am facut test de apa dar o am si pe asta in plan cat de curand
plantele nu se dezvolta deloc fara substrat sau le merge dar foarte prost?avand in vedere ca aveam inainte plante in acvariu doar legate cu plumb si gata, fara nisip, pietrisi si alte nebunii si le mergea mai bine decat le merg celor pe care le am acum ( asta se intampla inainte sa fac rost de buletin  )
|
|
 |
BigWyzy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2012 03:52:53
|
BigWyzy
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0496604c1d80f66fbeb963c12e570a26.jpg)
IP:
|
nu mai este nevoie de piatra din moment ce ai spraybar-ul la suprafata apei(schimbul de gaze se face prin valurirea apei)
se pot dezvolta dar foarte greu si anormal fata de cum ar trebui sa o faca insa numai cele nepretentioase(cum aveai inainte,care cresc nestingherite si intr-o galeata cu apa si ceva lumina gen egeria,valisneria...)
un substrat inadecvat plantelor poate sa duca la arderea sau sufocarea radacinilor lor ducand automat la pierderea plantelor...
substratul fertil este imbogatit cu nutrienti necesari plantelor,favorizand o crestere sanatoasa a acestora(daca vrei ceva care sa iti incante privirea automat se trece la un substrat adecvat,o lumina pe masura,fertilizare,co2 si alte nebunii)
rasfoieste forumul si vei gasi destula informatie legat ceea ce le trebuie plantelor,si nu numai...
toate cele bune...
PS:daca am gresit ceva va rog sa ma corectati
|
Nu te pune cu prostu ca are mintea relaxata
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2012 20:35:28
|
alex24
Member
IP:
|
salutare am achizitionat azi 2 plante kabomba sper ca am retinut numelesi inca una cu frunze rosii si o cutie de jbl 7 balls pe care le-am pus pe langa radacini (doar 5 bile)
se intampla ceva rau daca le pun si pe celalate doua nu am vazut sa scrie nimic de cate bile poti pune la un aanumit volum de apa
o alta problema pe care o am un scalar de aproximativ 2 luni nu mananca stiu ca pare ciudat cum inca traieste dar nu mananca la masa deloc azi am vazut ca o innotatoare laterala o are ca si cum s-ar descompune o consistenta usor gelatinoasa sa zic asa si pe alt scalar auriu de o vreme i-a aparut niste puncte negre sub piele care nu par a fi din coloritul lui (ca niste cosuri negre sa ma fac inteles)
nu am vazut nimic care sa coincida cu problema mea pe jbl hospital si ma gandeam daca este ok sa pun 2 tablete de baktopur in acvariu ,sa intrterup hrana pentru 3 zile si dupa 3 zile sa schimb vreo 20 -30 l de apa ?
precizez ca filtrul meu nu are carbon are doar niste bile ceramice si buretele in interior
ce ma sfatuiti sa fac?
o seara buna Alex
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2012 12:19:02
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut. Pa ia zi cam cati pesti ai tu pe acolo, cam ce natii ar fi, cum schimbi apa ,cum speli filtrul, cum faci curatenie.
Pentru inceput teste de apa. Daca nu ai teste, sa vezi ce ai in apa aia, poti incepe sa faci schimburi de apa in speranta ca te va ajuta.Daca vrei sa folosesti bactopur, ala decicleaza. Mai bine izoleaza pestele bolnav sau pestii daca sunt mai multi si le faci tratament separat, cu o oxigenare buna a apei.
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2012 15:09:56
|
alex24
Member
IP:
|
pai sa incepem cu inceputul
pesti : 3 gurami,3 scalari,4 jandarmi,2guppy,4 sipho, 4 carasi,3coridoras ,5 zebre,2 femele de betta,si inca 5 sanitari (2platydoras si 3 sanitari ventuza) am uitat sa ii scriu si pe cei 3 neoni sa mai imi iau si cativa discusi?
nu stiu la care sa renunt din ei ca sa raman cu mai putini
apa o schimb de obicei la o saptamana sau aproape 2 apa direct din robinet cu o lingura de sare mare la 10-12 l de apa + putin aquabalance si aquasafe schimb in proportie de aprox 50-60 % din apa ; filtrul in spal in apa din acvariu
nu am pus nici un tratament am asteptat sa fac teste de apa care cred ca sunt cele mai proaste de pe tot forumul
no3 100
no2 0,5
gh >14d
kh 3d-6d nu pot sa ma hotarasc intre cele 2 nuante ( ce dracu face un daltonist?  )
ph 7,2
cl 0
ok in cazul asta ce imi ramane de facut ?
ajutor va rog ca acum chiar am constientizat cat de mult am nevoie de ajutor
o zi buna Alex
This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2012 10:39:41
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2012 17:16:04
|
narcis
Aquamaster
IP:
|
Pentru inceput fa schimburi de apa, primul 50/60%, apoi mai mici aproxiamtiv 10-15% vreo saptamana. Intre timp, pune mana si scapa pentru inceput de carasi obligatoriu, apoi cauta sa citesti sa vezi ce mai pastrezi. Ai foarte multi pesti acolo, extrem de multi, exagerat. Insa daca ai prea multi bani, decat sa cumperi discusi sa-i bagi acolo, mai bine ne dai noua sa-i bem (impreuna)  . Poti incerca sa pastrezi scalari si sanitari sau orice iti surade tie, dar inainte citeste depre ei.
Cat despre testele acelea care le-ai facut, daca ai avea teste si pentru nh3/nh4 ai vedea ce rau stai, plus ca cele xin1 nu sunt foarte precise...
Si nu mai baga sare.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/11/2012 17:17:08
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2012 20:28:06
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
In afara de ce te-a sfatuit Narcis, eu zic sa mai pui ceva plante easy, mai consuma din nitrati (NO3). Chiar daca faci un schimb de apa nu
vei reduce nitratii sub jumatate, iar 100 cat ai acum este mult. Si daca folosesti teste x in 1 atunci valorile sint si mai mari.
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 10:38:00
|
alex24
Member
IP:
|
neata  m-am trezit cu capsa pusa pe acvariu am schimbat 50% din apa de data asta fara pic de sare inca de ieri un caras statea pe fund nemiscat cam apatic iar scalarul cel bolnav azi la schimbul de apa am observat ca are coada foarte franjurata (de ieri pana azi)voi continua cu schimburi de apa cate 20l in fiecare zi (credeti ca e prea mult ?) iar plantute o sa mai cumpar cam intr-o saptamana ca acum am dat banii pe un set de teste 6in1 jbl care voi spuneti ca nu sunt bune( carrefour orhidea 53 RON )  pai daca nici astea nu sunt bune atunci cam cat costa un set de teste pe care il folositi voi cu incredere ?
cand trebui sa fac un nou test al apei? azi,sau mai astept cateva zile in care continui cu schimburile si abia apoi mai fac testul odata ?
va multumesc pentru ajutor o zi buna Alex
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 12:09:46
|
narcis
Aquamaster
IP:
|
Salut. Continua cu schimburile de apa, daca ai posibilitatea izoleaza pestii bolnavi si trateaza-i separat, acolo le poti pune putina sare. Daca nu poti sa-i tratezi separat, fa-le bai de scurta durata. Aici ai de unde alege: apa cu sare, albastru de metil, verde de malachit, bactopur, mai sunt si altele. Daca este sa scape, scapa, dar trebuie sa continui cu schimburile de apa, sa aduci no2=0 in primul rand.
Teste :cauta pe viitor sa cumperi teste dedicate, la picatura, sunt mult mai exacte si dureaza mai mult(cantitativ ma refer). Testele acum le faci zilnic, chiar de 2 ori pe zi. Daca maine testele iti indica tot valori foarte mari la no2, no3 bagi imediat schimb de apa. Ideea este sa tii valorile astea cat mai aproape de 0, iar cu ajutorul unui tratament posibil sa scape pestii tai. INSA daca nu faci ceva in privinta populatiei de pesti, vei avea aceleasi probleme in continuare, de fapt asta va fi doar inceputul. Scapa cat mai repede de carasi.
Am uitat de mancare, le dai cat mai putin, o data pe zi, cat sa manance in max 20 sec.
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 12:15:08
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Daca nu te hotarasti sa mai dai din pesti vei avea apa de calitate proasta pentru pesti, indiferent cata apa
schimbi. Tratamente, solutii, schimburi de apa sint ok daca le faci, atata timp cat inlaturi cauza. Iar aceasta
este suprapopularea. Pina cand nu vei rezolva aceasta problema o sa dai din colt in colt.
In ceea ce priveste testele, mai bune decat cele 6in1 sint cele dedicate la picatura, dar sint si mai scumpe.
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 13:42:22
|
alex24
Member
IP:
|
multumesc de sfaturi ca drept dovada am mai facut inca un test acum si aceleasi valori cu timpul o sa incerc sa fac cum ziceti voi si o sa va tin la curent acum deocamdata o sa iau o pauza pentru ca nu prea pot face nici o schimbare si nu are rost sa tastam degeaba am vazut ca,chiar daca schimb apa si nu fac ceva cu numarul pestilor o fac in zadar dar voi continua pana cand strang bani de substrat ,nisip(nu sorcove),si plante multe
pana atunci numai bine si ape limpezi cum spuneti voi
va multumesc pentru sfaturi Alex
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 00:08:06
|
alex24
Member
IP:
|
mi-a murit un caras astazi dupa 3 zile de stat pe fundul acvariului in momentul in care vroia sa iasa la suprafata sa respire o facea fooooarte greu
am vrut sa vad de ce a avut abdomenul umflat(asa am avut impresia) si surpriza avea basica plina de apa  care ar putea fi cauza aveti vreo idee?
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2012 20:38:45
|
alex24
Member
IP:
|
buuuunn o luam de la capat alt start alte probleme de data asta de compatibilitate(grave)
4 zebre
4 sipfo
2 guppy
10 tigre barbs ( aici intervine problema grava
7 sanitari
dupa ce am introdus lemnul de mopan Ph este la fel testele aratand cam asa
NO3--25
NO2--0
GH -->7d
KH --3-6
PH --6,8
CL --0
pun si 3 poze sa vedeti evolutia mea ca acvarist  care cred eu ca e spre "binisor"
acum va intreb care vrea cei 10 barbs ai mei si sa imi dati neoni sau DE PREFERAT collisa lallia (sper ca am scris corect )aqstept propuneri pe privat
acum e randul vostru cu sugestii si comentarii
P.S
promit ca in momentul cand schimb substratul voi schimba si autocolantul
sunt neam cu pinochio
This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2012 20:41:43
|
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2012 20:55:09
|
daniel12
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fa47a8afc054461b702dacbbcd204818.jpg)
IP:
|
Nu pot sa nu remarc transformarea. Acum nu mai trebuie decat sa te hotarasti la o specie de pesti dintr-o singura zona geografica a globului si sa ramai doar cu ei
Numarul lor, si ala, trebuie sa-l tii sub control. Vorbesc din experienta si stiu cat de greu e sa faci asta cand ajungi intr-un magazin.
Testele de apa sunt inutile. Trebuie sa-ti formezi obiceiurile corecte, sa te tii punctual de ele si nu ai nevoie de teste. Plantele si filtrul iti asigura calitatea apei.
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2012 21:08:01
|
alex24
Member
IP:
|
da asta am observat si eu acum  dar cand am inceput eu sa fac teste .... aveam NO3 INTRE 50-100  si acum eram un pic speriat sa nu imi scada ph-ul dupa ce am introdus mopanul in apa, dar este totul ok si nici macar nu sesizez o schimbare de culoare a apei daci cum ziceam is spre binisor
cum ramane cu collisa  ? hai ca intr-o saptamana maxim vreau sa ii schimb
This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2012 21:09:19
|
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2012 21:23:16
|
daniel12
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fa47a8afc054461b702dacbbcd204818.jpg)
IP:
|
NO3-ul cel mai probabil il aveai din cauza carasilor si a numarului mare de alti pesti, desigur.
Collisa nu am avut. Din ce stiu eu sunt mai pasnici decat Gurami cu care se inrudesc. Cam atat
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2012 23:36:09
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Daca reusesti intr-un final sa schimbi si substratul ala atunci chiar ca esti pe drumul cel bun
In rest arata mult mai bine decat la inceput, si asa cum a zis si Daniel, daca te hotarasti la o specie
de pesti, hai sa zicem doua, dar din acelasi areal, atunci e ok.
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
tonnydea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2012 08:26:56
|
tonnydea
Member
IP:
|
Incepe sa se contureze frumos acvariul. Felicitari ;).
|
"Betta barracks" |
|
 |
|