[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
dan_florin wrote:Buna seara!
Cateva intrebari de"10 puncte"din partea unui om inca nefamiliarizat cu acvaristica marina:
1. Cat de importanta e lumina la un astfel de acvariu?

Nu prea are importanta.Ca sa-ti faci o idee,eu am un neon de 80W pe un bazin de 500L.Pestii nu au nici o treaba,din punctul asta de vedere.

dan_florin wrote:2. In lipsa plantelor specifice acvariilor dulcicole, o temperatura de culoare sub 10.000k, favorizeaza aparitia algelor, chiar in conditiile unei filtrari foarte bune? Daca da, o lumina cu spectru spre albastru (10.000-20.000), e un must-have?
Multumesc anticipat!

Da,favorizeaza aparitia lor.Daca vei reusi sa ai o filtrare foarte buna,care sa-ti tina foarte jos nutrientii,s-ar putea sa nu faci alge. Iti va fi greu insa sa faci acest lucru la un fish-only,cu o gramada de pesti in bazin si hrana pe masura
Lumina cu spectru spre albastru nu e un must-have la fish-only,insa il face sa arate a acvariu marin. Poti sa pui ce becuri vrei tu,atat timp cat tie iti place.

Nisipul se poate aspira, nu trebuie neaparat scos. Nu uita de contributia lui la stabilitatea biologica a sistemului.
quaz wrote:asa o sa fac. Nu este suficient sa scot cupa skimer-ului ?

Ba da. Scoate cupa si lasa-l sa mearga.
Cu o fluidizare si o cantitate adecvata de mediu, se poate scadea rapid iar coralul se adapteaza lent. Se curata urgent de tesut, asa ca eu as fi precaut.
aurecj wrote:

Nu muri, c-ar fi pacat.. mai bine baga [treptat] acolo medii filtrante si omoara [treptat] fosfatii, ca e mai rentabil pentru toata lumea...

Incearca sa pui in paralel si Phosguard (sau ce folosesti), si altceva, gen Phosex-ul ala de la JBL ce l-am pus si eu...[Inca neavand corali], intr-o saptamana am scazut de la 200 la 40 ppb , deci si-a facut treaba cu varf si indesat "tunningul"...

Arata bine bazinul.
Piaptanul mi l-a facut CNC-istu' de frunte,pe dimensiune.
Eu am flansele cu filet de 32mm.
Le-am luat de la Peti.
http://aqua-life.ro/pvc/flansa-aqua-medic-trecere-acvariu-25-mm

Ajung acasa,masor flansa si-ti spun.

Eu as pune flanse de 25,cu teava aferenta.Dim. gaurii din sticla, la flansele astea,trebuie sa fie de 35mm (daca tin bine minte).
Piaptan de 7cm inaltime totala,cu baza de 2cm si dinti de 5cm (5mm cu 5mm).Eu l-am lipit cu silicon.
Partea de sus a dintilor, venea pana in buza acvariului.
Inaltimea despartitorului - 38cm.(scuze,scrisesem 43cm)
Superba acropora aia galbena din penultima poza.
ptmdanezu wrote:...sa am valori mai mari a nitratilor in apa...

Nitratul la 0.1 e jos de tot.
@ptmdanezu: 0.1 e nivelul nitratului?
Mda,cam asa ar trebui sa arate culorile sps-ilor.
Foarte frumos,Cristi.
darthradu wrote:Sper sa n-am viermalai ca n-am observat, eu ma gandesc ca l-a mancat pistolaru pe goby ca prea pusca el ibtr-o seara asa a prost. N-am stat sa bag mana in acvariu la 8dimineata.

Sa verifici totusi cum sta treaba,sa nu ai vreo surpriza.
Au disparut?
Atunci,sa nu ai vreun viermalau din ala nashpa.
Nu ai cumva vreun crab prin pietrele alea?
Ma apuca durerea de spate numai cand vad pozele.
Spor la mutat.
Si din cauza asta vrei sa-l arunci?
Ba da. Astia ajung si in locurile unde un tomentosus nu ajunge.
Poti aditiona bacterii saptamanal daca vrei, pentru intretinere.
Poti pune antifosfatul ala, dar asa cum am zis, cu masura.
In rest, testele uzuale.Ai rabdare si urmareste bazinul.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: