Message |
|
Daca in filtru mai ai si alt material filtrant biologic mai vechi, nu iti face griji. Bacteriile existente in materialul filtrant vechi se vor multiplica cu rapiditate si vor insamanta si Matrix-ul.
Eu am folosit o perioada BioDigest in combinatie cu BioTraces si nu am fost la fel de incantat de rezultate cum este Dragos (dar eu am acvariu cu apa dulce).
|
 |
|
Ai putea sa incerci sa dezinfectezi filtrul cu apa cu clor (si apoi sa-l speli foarte bine cu apa curata).
Dupa aceasta il pui la ciclat ca sa-l folosesti fara grije.
Succes
|
 |
|
Bine ai venit printre noi.
Ma bucur sa intalnesc pe cineva pasionat de aceasta specie.
Iti doresc mult succes si abia astept sa vad cateva poze cu puii de Corrydoras.
|
 |
|
Cumpar mascul Apistogramma bitaeniata, dornic (si capabil) sa-si intemeieze o familie cu dna din imaginile de mai jos.
Prefer oferte din Bucuresti pentru a usura aspectele legate de transport.
Astept mesaje pe PM si va multumesc anticipat pentru ajutor.
|
 |
|
Admirabil ! Mi-as dori si eu asa ceva !
Mult succes !!!
|
 |
|
Buna dimineata Emil
Mi-a placut foarte mult acvariul, dar mi-a placut si comentariul pe care l-ai adaugat.
Inca o data m-ai facut sa ma simt atras de micutii Pseudocrenilabrus nicholsi.
Iti doresc ape limpezi si mult succes in continuare
|
 |
|
DanX wrote:Suuper simpatica, dar cum se numeste? ce specie?
Denumirea stiintifica a dihaniei este Sewellia lineolata, iar in magazine se gaseste sub deumira de " pisica de sticla".
Se hraneste peponderent cu algele de pe geamuri si de pe plante, dar nu va bazati pe ea ca sa curete acvariul: mananca prea putin.
Pe cat este de mica (5-6 cm cu tot cu coada) pe atat este de teritoriala: fiecare exemplar are nevoie de peste 75 litri de apa. Atat masculi, cat si femelele se lupta pentru teritoriu (intr-o maniera foarte amuzanta  ).
Prefera o apa mai rece 22-24 C si foarte bine oxigenata, dar in timp se poate obisnui si cu o apa de 25-28 C (dar foarte bine oxigenata).
Se inmulteste relativ usor.
Numele de botez al dihaniei mele este Doig (ca in reclamele de la Orange).
Pe langa fugaritul magnetului de curatat geamul mai are inca o pasiune: ii fugareste pe Corydoras panda mai toata ziua si ii mentine vioi si in forma. (Nu poate sa le faca nimic deoarece are gura foarte mica, dar persevereaza  ).
|
 |
|
Salut DanX,
Abia acum am vazut topicul tau de prezentare.
Sper sa ai mult succes si sa reusesti sa realizezi un acvariu cat mai frumos.
|
 |
|
Salut DanX,
Ti-am raspuns pe pm.
|
 |
|
Salut Marius,
Imi place cum arata acvariul dar ar fi grozav daca ai reusi sa ascunzi/maschezi cumva "instalatiile" alea din partea dreapta a acvariului (incalzitor, sorbul de la filtru, cablu electric etc).
Mult succes si ape limpezi
|
 |
|
Viermemort4 wrote:Spune-mi te rog ce substrat ai folosit pentru ca imi place culoarea.
Substratul este format dintr-un strat de roca vulcanica neagra, cu granulatie de 1-3 mm, peste care am pus un strat foarte subtire de nisip negru de quartz (ca sa nu-si rupa Coridorassy mustatile).
|
 |
|
O poza cu mica vecina de acvariu a Severumilor.
Este cam greu de prins in poza, dar se mai intampla.
|
 |
|
Superbi pesti. Sa-ti traiasca.
Imi place mult de Mr. Green: mititel, dar frumusel.
LE Adica Mr. Green e colorat in albastru cu portocaliu, care va sa zica ...
|
 |
|
Donez Hygrophyla polysperma combiosa (vezi foto).
Predarea plantelor se va face pe Bdul Chisinau (fost Socului), sector 2, Bucuresti.
Mai multe detalii pe pm.
|
 |
|
Avand in vedere ca plantele si crevetii din acest acvariu s-au donat, iar acvariul este gol, se poate inchide topicul.
|
 |
|
Foarte frumos acvariul.
Iti doresc mult succes si pe viitor.
|
 |
|
Andrei,
Perechea de H. lifalili sta singura intr-un acvariu de 60 l. Pestii ii am tot de la borsec, dar sunt mai mici (mai tineri) decat ai tai.
Toata ziua se joaca, mananca si strica plantele din acvariu.
Din punct de vedere al coloritului sunt foarte frumosi, dar sunt destul de timizi.
Nici macar nu vin la cersit. Asteapta pana le dau eu de mancare.
|
 |
|
Catalin,
Cred ca pestisorii tai sunt H. bimaculatus sau vreun hibrid (daca am vazut bine au o pata si pe coada).
Pestii din familia Hemichromis se incruciseaza foarte usor, si probabil ca majoritatea pestilor de pe piata sunt hibrizi (mai mult sau mai putin).
Nici eu nu stiu cum este " chestia cu masculul canibal" dar la mine, dupa 5 depuneri nu am vazut nici un pui.
Va doresc o duminica placuta
|
 |
|
Abia astept sa citesc topicul cu dezmembrarea acvariului.
Cred ca ti-a trebuit muuuulta rabdare !!!
Mult succes in continuare
|
 |
|
Imi pare rau ca trebuie sa renunti la acest acvariu.
Si acvariul si pestisorii erau foarte frumosi.
Mult spor cu acvariul cel mare.
|
 |
|