[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
eugen2265 wrote:Salut Severus !! anuntul mai este de actualitate? Cum pot lua legatura cu tine?

Buna Eugen,
Ti-am trimis un PM.
Melci mari au mai ramas prea putini, dar cateva plante se mai gasesc la nevoie.
Sa speram ca stocul se va reface curand.
Cred ca TEORETIC se poate, dar te complici.
Cum esti tu indemanatic cred ca ar fi mai usor si mai ieftin sa-ti faci singur un acvariu la dimensiunile pe care le doresti.
Bine ai venit Cristi !
Iti doresc ape limpezi si pesti sanatosi.
Donez cateva fire de Bacopa caroliniana, Hygrophila corymbosa angustifolia si Limnophila aromatica.
Plantele provin din acvariul din imaginea atasata.
Ii rog pe cei interesati sa lase mesaj pe forum sau sa trimita pm.
Plantele se pot ridica din zona Bdul Chisinau (fost Socului).

A fost greu, dar am reusit.
Doua exemplare de Red spotted Severum au plecat spre o noua casa unde vor avea un mediu de viata confortabil si un stapan bun, care va avea grije de ei.
Sper sa mai primesc vesti de la ei (sau macar de la noul stapan ).
Se pare ca femela este cam indecisa: aseara s-a aliat cu celalalt mascul si l-au batut pe masculul cu care a sapat groapa si a curatat piatra (unul il tinea de bot si celalalt incerca sa-l muste - cam nasol).

Oare femela asta nu se poate decide odata cu care mascul vrea sa faca pereche ?
PS Dimineta, perechea era la datorie si curata piatra

La prima depunere 'mnealui a pus botul la icre si femela l-a alergat prin tot acvariul si l-a batut ... si l-a batut ... A ajuns saracul sa stea ascuns intr-un colt al acvariului.
Acum vad ca ventileaza icrele cu schimbul. Sper ca i-a venit mintea la cap, ca altfel iar mananca bataie.
Dupa ce au depus, femela a gonit masculul (cu toate ca este mai mica).
Este normal ?
O poza facuta in seara asta !
Cand am ajuns acasa am gasit ... o surpriza ...

Cred ca inca sunt prea mici ca sa depuna icre (abia au implinit un an).
Presupun ca doar s-au rupt in figuri ... dar au facut-o cu muuulta convingere.
Oricum, am avut noroc si am nimerit o serie de pesti frumosi (si ma refer la toti patru).

LE Stiati ca Severumii musca la fel ca Dobermanii, in serie: crantz, crantz, crantz ?

Excelent filmuletul. Cred ca este o bucurie sa vezi acvariul plin cu pui de Hemichromis.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Doi dintre Severumi s-au batut cu cozile, s-au muscat in draci, au tremurat de parca aveau Parkinson si acum au trecut la reamenajarea acvariului.
In spatele pietrei de la koala au sapat ditamai groapa si au curatat partea din spate a pietrei cu mult simt de raspundere.
Nici daca dadeam cu smirghel nu reuseam sa o curat asa de bine.

Acum stau si pazesc zona respectiva.

Sunt curios ce o sa mai urmeze.
Andpop wrote:In orice ce caz, se poate observa imediat o schimbare de comportament in ceea ce priveste felul in care se comporta unul cu celalalt si felul in care se comporta cu ceilalti pesti din acvariu.

Asta cam asa este. Cand nu sapa si nu curata piatra ii fugaresc pe ceilalti, dar imi place ca sunt organizati: unul ii scoate din plante, iar celalalt ii asteapta la iesire.
Nu ma asteptam la o asa sincronizare de la niste pestani.
Oricum, cred ca sunt pereche cu "acte in regula".
Sa mai zica cineva ca nu exista dragoste la prima vedere, chiar si la Severumi !
Abia am adus-o pe tanara don'soara si ea impreuna cu inca un "inculpat" tremura, se bat cu cozile peste ochi si inoata unul in jurul celuilalt de vreo doua zile.
Oare astia doi au ganduri serioase ?

Ceilalati doi Severumi sunt bine ascunsi in tufe si nu apar nici la mancare.

Am sa revin cu mai multe detalii pe topicul cu Severumi (Acvariu Red spotted Severum).
Dan P wrote:... prima ponta a fost un esec dupa cum era de asteptat. Femela tanara, masculul neexperimentat, asta e, le mai dau eu cateva sanse.
Nu-ti face probleme. Asa se intampla la primele depuneri.
Totusi, ma bucur ca ai o femela hotarata care i-a tras-o lui Oschi in doi timpi si trei miscari. Cred ca o sa devina o mama buna. (Cred ca vor depune din nou in 2-3 saptamani).

marcusyon wrote:M-a tentat red-spotted-ul dar pana m-am hotarat eu nu am mai gasit
Din lipsa de spatiu o sa trebuiasca sa dau o pereche de red spotted severum.
Daca te mai intereseaza, discutam pe pm.
Ape limpezi tuturor iubitorilor de sud-americani (si de sud-americance, evident ).

@ marcusyon

Ai niste pesti teribil de frumosi (dar si pozele sunt excelente si le scot in evidenta calitatile).
Cu Severumii nu-ti face probleme: abia dupa varsta de un an ajung la maturitate sexuala. Pana atunci se fugaresc degaba - isi mentin doar conditia fizica.
Apropos ! Acvariul ar arata si mai interesant daca ai adauga si o pereche de Red spotted Severum.

Ape limpezi si multa bafta in continuare!
Acvariul cu creveti il inlocuiesc cu unul ceva mai mare in care pun o pereche de Hemichromis lifalili pitici, care arata superb (vezi foto).
Dupa ce am reprodus creveti in nestire vreau sa trec la ceva mai ... special (ca faza pregatitoare pentru cele doua perechi de Red spotted Severum care se apropie de maturitate).
Creveti si plantele le-am dat deja unor colegi care sunt mai la inceput, ca sa se bucure si ei de donatie, cum m-am bucurat eu cand mi-ai dat tu crevetii.

PS Sper sa tin minte sa-ti aduc niste frunze de nuc uscate mai spre toamna. Nu stiam ca sunt bune pentru creveti.

@ marcusyon
Foarte frumosi pestii. Arata exceptional. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Severumii sunt mascul si femela ?

@Dan
Imi pare rau ca a iesit cu cafteala in separeu, dar asa este la inceput.
Asteptam sa vedem ce ne rezerva viitorul.
Dupa ce le-am aratat pe doamnele crevete cu burticile pline de oua, ar trebui sa pun si o poza cu o mama care isi scoate "copiii" la plimbare.
Imi pare rau ca poza este mizerabila, dar se vede ca puii erau rosii inca de mici.
Dupa ce lichidez acvariul, cred ca o sa le duc lipsa la micutzi.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: