[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: edyr
Forum Index » Profile for edyr » Messages posted by edyr
Incerc saptamana viitoare sa fac si un fel de cutie interioara la overflow pentru a preintampina orice vietate sa intre prin gaurile din sticla.Acum diferenta dintre nivelul apei din acvariu si cutia exterioara este cam de 1,5-2cm,dar inca nu e finalizat;mai am de pus furtunasul la circuitul doi.Acum recircul cam 4500l/h si sunt cam la 60% din potentialul gaurilor bazinului.
Ce uameni,mai, au vazut ca mi-am facut si eu BA si au si sarit cu algele in acvariu..
Ahaaa!Esti sigur ca vulpinus-ul haleste asa ceva?Desjardini eu zic ca sigur nu,dar sunt diperat asa ca tre sa incerc orice masura..
Bine,bine, pana acum stim,mai departe??!
Maryo wrote:Multumesc pentru sfaturi, am gasit ceva de genul acesta:

http://www.ebay.co.uk/itm/Overflow-Box-Nano-1200-lph-/120363178760?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item1c06345b08

si ar fi la un debit apropiat de 1000l/h. Intrebarea este cat de sigur e? In cazul in care se dezamorseaza/infunda, nu se poate intampla ca pompa sa imi scoata toata apa din sump si sa imi reverse in display?

Ceva nu bate:cred ca trebuie sa mai pui mana pe carte si sa mai citesti in domeniul asta sau scoti cardurile )
Pe scurt:overflow-ul functioneaza gravitational,pompa o ai in sump;poti avea doua tevi la overflow ca sa nu fie nicio problema.Eu am avut aproape doi ani si nu am avut nicio problema,lcu acest model.
Ma confrunt zilele astea cu o explozie de alge bubble.Ce solutii recomandati in afara de emerald crab?
koala wrote:Lista actualizata:

- koala - 2 x 5 litri (1 cutie)
- angelfish - 2 x 5 litri (1 cutie)
- Cristi C - 1 x 5 litri
- Sebastian Costin - 1 x 5 litri
- ciprian - 1 x 5 litri
- kirucd - 1 x 5 litri
- Gabriel Sanda - 1 x 5 litri

Total: 4.5 cutii

Edi 1 cutie
kirucd wrote:Asa cum ti-am spus la telefon, foloseste silicon. Pui mai intai garnitura alba pe flansa,
peste pui silicon, introduci flansa in gaura, pe partea cealalta pui din nou silicon, apoi
peste silicon garnitura neagra, dupa care piulita. Si strangi la mana. Lasi sa se usuce
doua ore dupa care faci proba. In felul acesta siliconul este in contact cu sticla pe ambele
parti si va forma o extra garnitura care rezolva problema. Sa ai spor!

O zi buna,
Dragos

Multumesc inca odata pentru suport si ajutor.
Lucrez si la tur si am sa pun o fotografie cand termin.Poate reusesc saptamana asta;)
Pentru cei neavizati,am cam bagat 500 lei in fitinngaraie,dar nu am terminat.
Pana acum totul e in regula.Mai putin zgomotul.Din cauza ca am ramas fara fitingaraie,dar rezolvam maine.
hai profesore,ridica-i si trimite-i!
Am pus silicon doar peste garnitura alba.Deocamdata nu am vazut nimic in neregula.Oricum am ciocanul pregatit!
Eu am acvariu mai mare si nu am fund dublu.!daca iti permiti e un must,Daca nu se poate si fara dar cu riscuri...
PS apropo, mai sunt si altii care fac acvarii in Iasi,si aici nu ma refer la cele doua maini stangi ale mele...
Dragos,nu te baga in detalii.Important e proiectul!Daca era dupa costuri sigur intreba. )
Bravo!!!
PLM!!!(pe legea mea)de aseara tot lucrez la fitingaraie si tot curge...cred ca e de la 45 in loc de 43 da nu e problema inca nu am cautat ciocanu`..Sa nu va impacientati daca nu o sa mai dau nicio veste probabil nu mai am acvariu...,
Adaug si un maggie muffler cu adaptor pt 32 ai 40mm pt 100 lei sau schimburi.
Astazi,printre picaturi si flori am reusit sa imi lipesc fitingaraia dar nu complet.In una din zilele viitoare voi lipi cutia exterioara de la BA.Speram sa pot face asta maine dar am primit programul si nu e inclus nimic de home mentenance Merge greu tare cand ai doua maini stangi ;)
Cutia este deja lipita,are dimensiunea de 400x120x200mm,iar gaurile sunt de 45,nu am reusit sa gasesc o carota mai mica.In weekend sper sa reusesc sa o atasez acvariului,sa pozitionez fitingaraia si sa ii dau drumul sa functioneze.
Am ceva probleme cu algele bubble.Are cineva un emerald crab?

Forum Index » Profile for edyr » Messages posted by edyr
Go to: