Porcu'"][quote="INTROS wrote: Galeria asta are boala pa™ mine .
Se mai blocheaza uploadul. Si eu am pus pe un server extern imaginile cu acvariul 220L, dar ulterior s-a rezolvat si le-am pus si la galeria de aici. Multumim pentru informatiile despre C. furcata - este exact linia pe care o doream pentru acest topic. Te credem si daca nu poti uploada pozele ... :-) Ce ziceti de un mic joc - cine a raspuns propune mai departe o planta din aceasta categorie, spre discutii - so Faraonu "be my guest", nu fi timid...
Cred ca la un moment dat orice acvarist preocupat de bazine plantate a intrat sau a dorit sa intre in posesia unor plante considerate foarte dificile. Unii au avut sansa sa reuseasca sa le intretina, sa le dezvolte si chiar sa le inmulteasca, dar uneori lucrurile nu au mers cum am dorit... Va propun in acest topic sa ne impartasim atat succesele cat si insuccesele cu aceste plante in ideea de a reusi data viitoare, sau pentru ca altii sa evite greselile noastre.
Voi incepe chiar eu cu un esec, lasand pe mai tarziu succesele. Povestea incepe asa: in urma cu vreo 3 luni am intrat in posesia unui fir de 10 cm Cabomba furcata (piauhyensis), pe care l-am plantat in substratul acvariului de 220 L (datele tehnice despre lumina, substrat in acvariu le gasiti aici) in zona median frontala, aparent in lumina. Am avut 3 categorii de probleme: 1) acvariul era cam la sfarsitul ciclarii, dar departe de a fi "algae free", mostenind niste alge filamentoase lungi aduse cu unele plante, care au gasit tinta ideala Cabomba, ce era zilnic sufocata de ele. 2) desi lumina nu era rea, in mod cert nu a fost destula pentru aceasta planta (0,65w/l chiar cu reflectoare Juwel), iar 3) vagul CO2 din acea perioada (DIY drojdie) de asemenea prea putin. Planta facea radacini adventive acvatice, crestea putin, facea un varf roz superb, iar apoi se reteza (se macera tulpina) si trebuia replantata, apoi povestea se repeta pana am renuntat. Pentru cei ce nu cunosc aceasta planta superba aveti aici un link. Daca cineva creste aceasta planta ar fi util pentru noi sa aflam lumina minimala la care a mers si alte conditii. Evident o cultura reusita, intr-un buchet bine plasat, cu un contrast dat de un decor inchis la culoare sau bustean de culoare inchisa,etc., face aceasta planta un punct de atractie deosebit in orice acvariu. Va astept cu experiente personale despre aceasta planta si despre altele si sper ca acest topic nu se va epuiza prea curand, in folosul tuturor :-)
[quote="Porcu'"]
iti sugerez o buturuga (vechea mea dambla) subtire care sa iasa spre dreapta de sub Anubiasu' ala. Echinodorusu' ala mic din mijloc parca nu se potriveste acolo. E un parviflorus pitic (Tropica)? [/quote:830f50f7db"]
Da problema cu buturuga m-a preocupat de la inceput. Am cateva fotografii din categoria "the made of ... 58G tank..." (dar nu am spatiu unde sa le mai pun) in care am prins etapele de realizare a acvariului umplere substrat, roci si ... da o buturuga, de fapt doua, una peste alta, din cauza asta sunt Anubiasii atat de sus. Problema cu buturugile de pe aici e ca nu sunt decorative ca ale celor stil ADA, adica sunt simpli busteni, fara ramuri tortuoase, estetice in acvaristica, ce dau aerul de natural. Am cumparat deja una mica, pe care sper sa o ancorez in lateral iesind din busteanul mare plin de Anubias, Bolbitis, etc. Echinodorusul mic, da , ai zis f bine, e parviflorus Tropica. E pus acolo ptr ca imi trebuia accentuarea "middle ground", cu o planta verde rozeta (in nici un caz tip tija) care sa si mascheze baza tulpinilor de Eustralis stellata, care stii tu ca se fac cam chele si brune dupa o vreme. In rest cu AGA ce sa zic, ramane un vis, ma mai uit la editiile anterioare. Daca gasesc macar un acvariu mai slab ca asta poate merita sa incercam si noi, sa aratam ca Romania si romanii mai exista si dincolo de nenorocirile cu care ne prezinta ei (in media din vest) permanent.
Cu parere de rau, dar cineva trebuie sa-ti spuna despre pestii tai (opinia despre acvariu tau ca aquascaping nu e urgenta, dar daca vrei o parere, dupa cum l-ai inceput mergi pe africani si atat) ca ar fi fost bine sa intrebi inainte de a asocia "africani" tip P. demasoni cu characide. Daca te gandesti sa testezi si daca merg discusii cu africanii, cred ca trebuie totusi sa vezi unele posturi din forum (era unul cu carasii si scalarii, dar pare depasit fata de africani cu discusi). Nu spun mai mult, poate te fac curios, dar scopul unui forum ar fi sa invatam si poate mai putin sa postam. La cate posturi am eu dupa 2 ani de forum, iti dai seama ca mai am mult de invatat... Deci nu te grabi cu pestii. E pacat de timpul si banii tai , dar si de sarmanii pestisori.
Lucru cert (coincidenta sau nu ) scaderea pH-ului la mine a sistat pentru moment reproducerea lor.
Cred ca ce imi spui si tu imi confirma banuielile. Am gasit unul mare mort subit... In rest cu dimensiunile asa e... Cel mult puteam o latime de 45 in loc de 40, dar atunci bagam "furtunaraia" pe o laterala si nu prin spate. Inaltimea de 45 am facut-o pentru covorul HC si pentru a tine unele plante jos. Daca castig la loto si ma mut, promit ca urmatorul va fi de 150x60x60...
Asa cum spuneam in postul de la acvariul mic de 30 litri, in iarna, cand am patit-o cu acvariul anterior (cel de 140L), am fost incurajat de multi colegi de forum sa nu ma descurajez si sa refac acvariul. Am zis ca daca tot incerc, sa fac unul mai mare, cu speranta ca (desi expresia nu e originala) va fi macar cum a fost cel vechi si poate mai mult …Sa nu lungesc vorba : noul bazin are 120x40x45cm (216L brut), momentan partea hardware nu e terminata, in sensul ca mai am capacul de facut, fiind deocamdata un fel de "open aquarium" cu neonele pe un suport.
A fost inceput la sfarsitul lui februarie, cu substrat Sera Floredepot, ulterior si Florenette A si conuri Aquamedic. Lumina 4x36W (1 Osram Fluora, 2xPhilips TLD965, 1 Philips Aquarelle) timp de 11 ore pe zi (cu timer electronic). Temperatura apei 25C (iarna incalzitor Fluval Tronic 300w), cand vor veni caldurile sa vedem ce va fi ...Filtrul Tetratec EX700, dar cu cilindri Biomax de Fluval (mi se par mai bune decat sferele de plastic cu care vine Tetratec-ul, in rest imi place chiar mai mult decat Fluval204 care il aveam). Instalatia de CO2 in primele 2 luni si ceva a fost DIY drojdie (evident nu facea fata si cu variatii mari de CO2). Acum am instalatie cu butelie presurizata, kit Aquamedic inclusiv pH-controller Aquamedic, fiind setat la un pH tinta de 6,92 (solenoidul declanseaza la aprox. 6,88 respectiv 6,96) avand la un KH =6 cam 20-30ppm CO2. Apa o schimb de doa ori pe saptamana, 2 x aprox 30%. Cum spuneam in rest GH=10, KH=6, NO3 = f putin!! (sub 5, dar nu am momentan cu ce sa il cresc selectiv, fara sa cresc fosfatii), fosfatii = 0,2-0,5; fierul =0,1-0,2ppm. Fertilizanti lichizi Tetra Plant si Ferreal Aquamedic.
Decor din buturuga (sub Anubiasi ) si pietre (se vad in detalii doar).
Pestii sunt Hemigrammus bleheri 18buc, Paracheirodon innesi 11buc, Hyphesobricon flammeus 5buc, 2 buc Loricaridae sp. Si un Ancistrus albino (care de fapt e galben-auriu). Nevertebrate: melci de substrat si micuti (nu stiu de care) plus 6 buc Neritina, la care se adauga un numar necunoscut (din pacate din ce in ce mai mic- nu stiu de ce, dar ii pierd pe rand) de Neocardinia denticulata.
Aici puteti vedea si un detaliu cu mult doritul nostru Hemianthus callitrichoides:
Umbrele nu sunt doar o parte a titlului imaginii acvariului ci sugereaza si unele probleme cu care ma confrunt : valorile mici de nitrati si de aici ceva cianobacterii (sub control), dar si ceva fuzz alge (si ele actual sub control) mostenite din perioada cand plantele au stat prin nu stiu ce acvarii fara conditii (cat timp cel de 140L era dus) iar CO2-ul DIY (pana la sistemul presurizat) a cazut cat am fost plecat vreo 10 zile. Oricum, un acvariu plantat este o entitate dinamica, poate si de aici frumusetea lui, iar pentru pasionati cred ca plictiseala nu apare in pofida dificultatilor evidente.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by Intros
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor