[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Thereau
Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Salutare, nu stiu exact cum sta treaba cu tehnologia dar mi-am dat seama ca e vorbarie multa, am un fx 6 intr-un acvariu de 350litrii(aproximativ), isi face treaba dar totusi nu eram multumit de rezultate. Am achizitionat o pompa cu un burete (aproximativ 40 RON) si nu stiu daca ma crezi sau nu dar isi face treaba de minune si se simte diferenta majora, apa cristal chiar si dupa 2 saptamani.

Mizeria nu ramane in apa, daca il scoti cu grija din acvariu nu ramane pic de mizerie in apa, la mine a functionat, vorbesc din experienta proprie. Mai sunt ceva colegi pe alte grupuri care isi tin acvariu de 6/700 litrii in picioare cu o inginerie de genul, doar filtrare cu bureti, fara pic de siphorax sau alte materiale filtrante.

Cunosc un crescator de ciclide din bucuresti care isi tine toate acvariile cu bureti, nu are nici-un filtru extern sau materiale filtrante, pur si simplu bureti cu o pompa in capat, apa e cristal, o schimba odata la 2-3 saptamani si vb de acvarii de peste 200litri. Am vazut asta cu ochii mei si am ramas mut tinand cont de cati bani am investit eu in siphorax si mai stiu eu ce alte filtre.
Salutare tuturor, ma numesc Andrei, sunt din Bucuresti, 28 anisori, am avut acvariu de mic copil dar niciodata pana acum nu m-am gandit la un proiect maret, aveam acvarii mici, plantate cu buruieni foarte easy si pesti comuni. Am trecut la ciclide acum 3 ani de zile si de atunci am devenit pasionat de tot ceea ce inseamna acvaristica indiferent de speciile de pesti.

Nu sunt profesionist, imi place sa ma documentez si pierd ore in sir citind articole despre acvaristica dar tot nu ma consider un expert in acest domeniu si sunt sigur ca mai am multe lucruri de invatat.

Cam atat despre mine, numai bine si ape limpezi tuturor !!
Salutare, deschid acest topic pentru ca am vazut la multi colegi pe diferite grupuri ca fac treaba foarte buna cu filtrare exclusiv prin bureti. Bineinteles, buretii au porozitati diferite in functie de proiectul fiecaruia dar rezultatul este unul excelent.
Atasez si cateva proiecte facute de un coleg de-al nostru in casa, acesta ar fi menit sa reduca considerabil investitia in materiale filtrante si alte pompe costisitoare.

Astept parerile voastre pentru a putea sa ne dezvoltam impreuna
Teoretic pot sa il impart oricum, volumul este 50L/15l/60h. M-am gandit la 5 compartimente egale, pot sa fac si 4 si 3 dar nu sunt inca hotarat ce si cum este mai bine si nici nu prea am gasit foarte multe informatii despre sumpuri in interiorul acvariului, majoritatea au facut sumpuri separate dar eu nu prea am loc de asa ceva
Super marfa proiect! Succes !

Astept cu nerabdare sfarsitul
Salutare lukitza, sunt la nivel de proiect si orice idee este buna. Spune-mi te rog de ce crezi ca o sa fie prea inguste camerele si cum crezi ca ar fi mai bine, am observat ca si tu ai avut un proiect aproximativ asemanator
In mare asa ma gandit eu sumpul, primele doua sertare umplute cu burete, urmatoarele 3 cu material filtrant(nu sunt sigur ce si cum inca).
Dimensiunile sunt 50/15/60, nu sunt cel mai tehnic om din lume, scuzati calitatea desenului

Puteti sa imi recomandati o pompa care sa faca fata cu briou acestui proiect ?
Pentru inceput am hotarat sa merg pe acvariu 2000 x 500 x 600 , sticla de 12 mm (recomandata pentru gabaritul dar mai ales pentru coloana de 60 cm a acvariului) , sticla cantuita la masina speciala de cantuit, silicon profesional Dow Corning negru sau transparent, fund dublu (recomandat in orice context al amenajarii acvariului) , ranforsari longitudinale 2000 mm x 50 mm si 1-3 transversale, pe un stand metalic sudat in argon + vopsire electrostatica,Standul este proiectat a sustine o greutate de 5-6 ori mai mare decat greutatea totala a acvariului amenajat, deci siguranta are intaietate. Va avea picioare reglabile metalice (8-10 picioare), feronerie de calitate, amortizoare usi, manere profil de aluminiu, iluminat interior pentru a dispune de lumina pentru mentenanta. Tot ansamblul vine imbracat in pal sub forma unei "insulite" care o sa desparta doua camere. Iluminarea o sa se fie cateva benzi led care o sa vina lipite direct pe blatul de sus al acvariului. . Filtrarea o sa se realizeze prin intermediul unei pompe externe Fluval Fx6 si un "sump" intern care o sa aiba dimensiunile de 15/50/60 si o sa fie probabil umplut cu bureti + material filtrant caruia o sa ii punem o pompa de 1500l/h + ;

O sa revin cu detalii in momentul in care demaram procesul
intrebarea 2 : ce fel de robineti pot sa montez direct pe sticla ?
In urma unui upgrade sunt nevoit sa vand proiectul meu unui iubitor care doreste sa il continu.

Pretul este 600 ron pentru tot ce se vede in poza(mobila + sticla, pestii + decorul nu sunt incluse)

Pentru mai multe detalii contact la numarul de telefon 0747444189
Si o poza mai veche dar unghiul este mai bun
Salutare tuturor, dupa 3 ani in care am incerca sa capat cat mai multa experienta si sa ma documentez m-am hotarat sa incep un nou proiect curajos.

Momentan am un acvariu 120/50/65 pentru care folosesc pentru filtrare un Fluval Fx6 si inca un filtru intern.

Acvariul cel nou o sa il inlocuiasca pe cel vechi ca si pozitionare numai ca pentru noul proiect doresc sa fac standul de sustinere mai inalt astfel incat sa pot pune filtrul extern sub si nu in laterala cum era la vechiul acvariu.

Nu prea este spatiu pentru un sump extern asa ca m-am gandit sa mergm pe varianta unui sump intern care o sa fie in partea cu peretele, pe latura de 50 cm si cu o adancime de aproximativ 15 cm.

Am ales sticla de 10mm pentru noul proiect si intaritoare serioase.

Tot in partea cu sump-ul ma gandeam sa fac doua gauri in sticla astfel incat sa pot face schimbul de apa automat, nu cred ca este loc pentru un proiect cu schimbul apei la picatura partea aceea venind aproape lipita de perete la o distanta de aproximativ 8-12 CM. Doresc sa ascund absolut toate tevaraiele si furtunele sub pal, tot proiectul venind ca un bar care desparte practic doua camere.

Sandul o sa fie unul metalic.

Intrebari :

Mai are cineva un acvariu cu sump intern? Cum ar trebui compartimentat si pe unde ar trebuie sa intre apa si pe unde sa iasa.
Pentru cei doi robineti ma gandeam sa ma leg cu tzeava ppr la robinetul din bucatarie, credeti ca o sa functioneze instalatia asta sau mai bine sa o las balta ?

Tot acvariul o sa vina incastrat in pal. Deasupra acvariului o sa pun capac din sticla iar peste capac undeva la 10-12 CM o sa pun un capac din pal. Intrebarea este: cum pot sa fac acel capac astfel incat sa am acces usor un orice coltisor al acvariului fara sa trebuiasca sa ma tarai pe sub el ?

Rog colegii mai experimentati sa imi mai dea cateva sfaturi in cazul in care nu am luat toate posibilitatile in calcul, 3 ani de zile nu este o perioada suficienta incat sa fiu profesionist in acest hobby si tot timpul acumulez informatii.

Atasez cateva poze cu acvariul pe care il detin momentan, proiectul o sa fie asemanator doar ca o sa difere dimensiunile, pozele sunt doar pentru a va face o idee cam cum mi-as dori sa arate si pozitionarea acestuia.

Orice informatie este buna, orice critica este buna. Astept cu drag orice opinie
Multumesc pentru sfaturi, inteleg faptul ca geamul de 6 este alegerea ideala, ce parere aveti insa despre geamul de 4, care este riscul ?
Salutare tuturor! Acum aproximativ 7 luni posta pe forum o gramada de intrebari stupide pentru ca nu aveam idee ce inseamna un "acvariu".
Am reusit sa imi duc un proiect la bun sfarsit numai ca inca nu sunt satisfacut si cred ca pot mai mult, asa am hotarat sa trec la noul proiect.
Lucrurile sunt simple, vreau sa dezvolt un stand cu 4 sau 5 acvarii supraetajatae(un fel de rastel). Inca nu m-am gandit ce o sa pun in ele, inca nu sunt sigur daca o sa vreau sa fac o maternitati sau daca vreau in fiecare sa cresc cate o specie separata de pesti.
Ca si dimensiuni cred ca fiecare acvariu o sa fie 50Lx30hx30sau20l inca nu sunt sigur.
Mentionez ca am dezvoltat o pasiune din a face lucrurile singur si imi place sa mesteresc asa ca toate astea vreau sa le construiesc singur.
Standul ma gandesc sa il fac pe schelet de aluminiu imbracat in pal (credeti ca ar fi mai bine un stand metalic ?)
Intrebarile:

1)Unde gasesc in Bucuresti o firma serioasa care poate sa imi livreze materia prima (sticla cred ca 6mm este suficienta) pentru aceste acvarii
In cazul in care aleg de ex 50x30x30 cum trebuie taiata sticla, adica fundul trebuie taiat cu 6mm mai mic pentru a putea sa fie incastrat intre peretii acvariului, lateralele se taie in mod egal? aici nu prea imi ies calculele.
2)Unde gasesc materia prima pentru standuri (profile de aluminiu de calitate) si cum as putea sa le imbin mai bine sa fie si rezistente ?
3)credeti ca un singur filtru extern este suficient pentru toate cele 5 acvarii (ma gandeam la un JBL e1901) daca da, dati-mi o idee cum sa il leg la acvarii sa fie cel mai eficient si sa aiba o atributie in mod egal in fiecare acvariu.

La modul brut proiectul arata cam asa

Hello, am ascultat sfatul tau si am renuntat la bulele de aer din partea dreapta si cred ca aveai dreptate, parca arata ceva mai linistit acvariul acum si nu imi mai agita atat de mult ochii. Asa cum spuneam, multumesc pentru sfat si evident ca oricand, orice sfat sau critica sunt bine venite!
La totul, in general!
New update, pentru ca deja a trecut ceva timp de cand am inceput, am acumulat ceva experienta iar acum am nevoie de parerile voastre sincere
Salut, eu am un acvariu cu Africani in care am doua anubias. Hai sa iti povestesc, plantelor le merge de minute, este adevarat ca inca nu sunt maturi pestii si ca le mai moare cate o frunza plantelor dar in rest nu par sa aiba probleme.
Nu trebuie sa le pui in substrat, anubiasul este o planta pe care poti sa o legi cu un "fir de pescuit" de o butura sau de o piatra si ii lasi radacina la suprafata. O sa vezi ca in doua saptamani radacinile plantei o sa se lipeasca de piatra/butura, iti recomand totusi butura.
Incearca, nu ai nimic de pierdut. Daca o sa pui anubias nu o lasa in lumina directa, o sa se umple de alge
Salutare tuturor, am o cioata de bonsai, credeti ca poate sa fie introdusa in acvariu? afecteaza cu ceva pestii ? cum trebuie tratata?
Multumesc Koala pentru raspunsul promt, un profesionist asa cum ne-am obisnuit.
Mai am o intrebare:
Se pot pune melci cu ciclidele? daca da ce imi recomandati

Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Go to: