[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"Merg" ciclide cu plante, va rog...  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara,

Intentionez sa populez un acvariu cu caeruleus, demasoni si inca o specie (sa aibe o tenta de rosu, ramane sa ma documentez), in care sa bag plante: anubias, echinodorus, cryptocoryne.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca plantele respective vor fi rupte sau mancate de pesti si eventual daca vor fi alte probleme.

Multumesc,
Dan
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nimeni nu vede in viitor sa-ti poata spune cu certitudine ce se va intampla. Era unu care vedea viitorul da a murit cam de mult.
Unii tin plante cu ciclide, altii nu. Si eu am incercat la inceputuri cu ceva anubias. Esec total, le gaseam plutind.
Sunt si foarte usor de scos din nisipul fin pe care il regasesti in general in acvariile cu ciclide.
Pe de alta parte mai sunt si parametrii apei. Apa dura agreata de ciclide nu prea convine plantelor.
Una peste alta, poti incerca sa vezi ce iese.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2016 22:27:11

Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma gandeam sa bag un strat de 3 cm cu pietris pt a indesa bine plantele si peste el sa vin cu cel fin.
Puii de caeruleus si demasoni sunt ok si am gh cam 10, nu am pietre calcaroase, doar bolovani de la munte.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

1.Lumina,care la africani bate spre albastru, iar plantele nu prea se multumec!
2.Parametrii apei, la ph 8, fierul nu mai este asimilat de plante.
3.Speciile acelea,toate sunt erbivore, si vor mai ciuguli.
Poti incerca cu anubias, dar de dus, se duce sigur, garantez eu! Daca unii iti zic ca cresc cabomba cu africani se datoreaza parametrilor, daca faci ceva african cu adevarat,apa dura, plantele nu au sanse.Eu am incercat sa tin plante la 17 grade germane si ph 8.5 cu vivipari, dar esec, iar la tine se adauga si factorul dinti...Unii zic ca africanii nu rup frunze de anubias...Parerea lor, daca te uiti in gura unui mbuna adult te crucesti de ce artilerie detine , cu dintii aia afecteaza plantele,mai ales frunze tinere.
Daca vrei plante cu adevarat, incearca specii carnivore, sau tanganyka carnivori, pui o lumina acceptabila si plantezi cu anubias si valisneria!
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am avut java fern si nu aveam probleme ( se prinde de lemne si nu au ce trage ) , dar dupa parerea mea arata mai frumos un acvariu fara plante
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:Eu am avut java fern si nu aveam probleme ( se prinde de lemne si nu au ce trage ) , dar dupa parerea mea arata mai frumos un acvariu fara plante

+1, chiar arata a Africa !
Da, dar aveai ph-ul mai mic probabil,apa mai moale, a mai rezistat si el, EXISTA EXCEPTII!
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:dar dupa parerea mea arata mai frumos un acvariu fara plante

Sunt de acord cu tine, imi plac mult cele doua specii, dar imi plac si plantele, de aceea ma gandeam sa le combin, mai intervine si lipsa de spatiu pt 2 acvarii, nevasta, copil, etc
Voi renunta la idee.

Toate cele bune va doresc!
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Comportamentul pestilor si conditiile necesare lor nu le putem comenta/modifica.
Adrian are dreptate partial. Fierul este instabil la pH mai alcalin din cauza chelatorilor - substantele care se adauga in solutie pentru ca fierul sa fie stabil si sa nu formeze legaturi cu substante formand elemente din care plantele nu mai pot extrage fierul de care au nevoie. In 90% din fertilizantii din comert se utilizeaza EDTA si HEDTA care asigura fierului stabilitate pana spre pH 7, peste devine instabil... Cauta solutii de fier la care chelatorul este EDDHA sau EDDHMA. Solutiile mai de firma utilizeaza combinatii de chelatori pentru a le asigura produselor o stabilitatea pe intreaga gama.
[Thumb - chelaty.jpg]

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut Daniel! Incearca, nu ai ce pierde! Il poti intreba si pe Mitica Molina daca i-au rezistat plantele, stiu ca si el avea Anubias cu africani.

Mama prostilor e mereu gravida!
Thereau
Nature addicted
[Avatar]

IP:

Salut, eu am un acvariu cu Africani in care am doua anubias. Hai sa iti povestesc, plantelor le merge de minute, este adevarat ca inca nu sunt maturi pestii si ca le mai moare cate o frunza plantelor dar in rest nu par sa aiba probleme.
Nu trebuie sa le pui in substrat, anubiasul este o planta pe care poti sa o legi cu un "fir de pescuit" de o butura sau de o piatra si ii lasi radacina la suprafata. O sa vezi ca in doua saptamani radacinile plantei o sa se lipeasca de piatra/butura, iti recomand totusi butura.
Incearca, nu ai nimic de pierdut. Daca o sa pui anubias nu o lasa in lumina directa, o sa se umple de alge

#Colectiv
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

In general, bazinele cu africani (mbuna's) sunt bazine facute cu gandul de a imita (pe cat posibil) mediul lor natural... plaje de nisip si bolovani.
Apa lor e dura, iar plantele nu prea agreeaza treaba asta... pune la socoteala si naravul pestilor si o sa ai combinatia "perfecta".

Cu toate astea, daca o sa cauti pe google images dupa sintagma "mbuna with plants" ai sa vezi o gramada de exemple.
Incearca si vezi, poate ca tu o sa nimeresti lozul castigator.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Doua lucruri nasoale se intampla cu plantele in bazinele cu malawieni. Iti spun din punctul meu de vedere, intrucat am "incercat"-o si pe asta
1. Sunt "pascute" de pesti, astfel incat iti apar anubiasi cu frunzele mancate si restul tulpinilor aratand ca niste cioate verzi prin bazin.
2. Plantele (Anubias) devin medii de cultura ptr alge gen BBA, alea negre, paroase, aderente de plante.
Am facut referire la Anubias ptr ca e singura planta pe care eu o "vad" in bazine cu africani d.p.d.v. al originii (Africa), al posibilitatii de "plantare", adica fixare de substratele existente in bazinele cu africani (roca), cat si a rezistentei lor la activitatile pestilor (consum). Unii ti-ar putea indica Microsorum...da, poate ar merge, dar e o planta asiatica ce prefera ca substrat lemnul. Echinodorusul ar putea spune unii ca merge, dar e un sud-american caruia-i place apa mai moale, nu cea dura de la africani.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am renuntat la aceasta idee, cel mai bine este sa fie fara plante.
Multumesc tuturor colegilor pt sfaturi!

Forum Index » Cichlidae
Go to: