[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Skimmer-ul e important in aditia de carbon pentru ca scoate biomasa rezultata in urma consumului de nutrienti.
Nu are importanta ce produs folosesti atata timp cat respecti instructiunile de dozare.
S-ar putea sa scapi de praf, daca pH-ul iti scade sub 8.6.Nu ma pune sa intru acum in detalii,ca discutia e lunga.Pana acolo,mai ai niste lucruri elementare de facut.

Mai departe,nu stiu ce sa zic de refractometrul ala daca tu nu dozezi nimic,il tii din schimburi de apa si ai valorile astea dar ma rog,daca tu zici ca e calibrat...
Fa urmatoarea treaba: prepara 1L de apa proaspata,la salinitatea pe care o prepari de obicei si testeaza-i parametrii (Ca,KH,Mg) dupa ce sarea e complet dizolvata si apa e clara.
Ce sare folosesti?

L.E. Refractometrul ala ar trebui sa aiba niste instructiuni de calibrare.De obicei,calibrarea se face la o anumita temperatura a refractometrului (cred ca la 20 grade,daca retin bine).Temperatura apei are prea putina importanta pentru ca pelicula de apa preia rapid (aprox. 10-15 sec.) temperatura refractometrului.
Nu,nu scade dar nu mai precipita.Mg are rol de buffer intre cele doua,Ca si KH.
Nu stiu ce tot mesteresti tu acolo la acvariul ala...
Refractometrul ala e calibrat cum trebuie?
Iod si Fluor - albastru,violet si alb.
Potasiu - rosu si roz.
Fier - verde.

Spor !!
Nu se epuizeaza nimic.Baga-l in filtru si da-i sa mearga.
Asta vine si ea introdusa in bazin?
Nu stiu cum se vor comporta murenele ca nu am avut niciodata,insa cei doi angelfish: koran-ul si ciliaris-ul isi cam vor "da pe costum" unul altuia.
Faina treaba,Andrei.Imi place.
Cu placere. Bine ca ai scapat.
Bravo,Blue.Vad ca incepe sa mearga treaba.
Carbone wrote:butterly-u ala face toti banii

Hehe...merci,Cristi.Da,e frumusel.
Asa o sa si fac.O sa le mai reduc si din mancare,ca-n ritmul asta nu se mai poate.Manca toata lumea cu o pofta de zici ca se pregatesc de hibernare.
Adevarul e ca si mie imi place sa-i hranesc ,sa-i vad grasi si veseli.
7-8 cuburi de congelata pe zi+granule,alge,salata...o fi mult?
Frumosi pestiucii.
Mananca bine?Cu ce-i hranesti?
Multam' Laurentiu.
Asa cum zicea cineva, dupa ce faci poze/filmulete la bazin, musai sa se intample ceva naspa.
Angel-ul mare, a mancat dimineata granule, ca spartul. Pur si simplu ii batea pe ceilalti ca sa ajunga el la ele. Cand am ajuns acasa de la servici,avea o burta cat o nuca. Imensa. Constipat/balonat ca dracu' si inota pe o parte . Noroc ca mi-a picat fisa si i-am dat niste mazare inmuiata in usturoi si si-a revenit.
Nesatulu' naibii, ca m-a si speriat.
Heniochus-ul e pe post de doctor. Ii curata foarte, foarte bine.
Hepatus-ul e destul de nou si el. Inca nu a apucat sa elimine toti parazitii. E sub supraveghere, impreuna cu Chaetodon-ul.
Asta cu goliciunea pietrelor e contagioasa,asa ca atentie !!
Un mic filmulet.Merge si HD.
Au cazut "bubele" de pe el.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: