Message |
|
Multumesc
asta urmeaza sa fac ( schimb terasament ) poate reusesc cu ajutorul tau  stefanp
|
 |
|
Sfat lamurire !
adresa
http://www.acvariu.ro/fertilizarea-cu-co2-in-acvariu-despre-instalatie-de-co2
face referire la un moment dat asupra timpului efectiv de difuzie a Co2 in acvariu "Noaptea, cand prin programarea timerului, valva nu mai primeste curent, se blocheaza si nu mai permite gazului sa treaca, impiedicand astfel emisiile inutile si chiar in functie de cantitate, toxice, de CO2. Din experienta recomand ca valva sa fie deschisa cu o ora inainte de aprinderea luminii si sa fie stinsa la o ora dupa stingerea lampilor de iluminat. Acest interval recomandat insa, este relativ si poate fi dedus din vizualizarea testerului care, dupa cum am aratat, isi schimba culoarea. "
este sau nu bine sa mearga non stop ?
din ce inteleg eu cel mai bine ar fi bagi Co2 - in functie de : plante - duritatea apei - automat indicele ph-ului. si daca nu vrei sa ai probleme de nici un fel achizitia unui pH Controler electronic.
in cazul meu la o duritate de peste 20 si un ph intre 7,6-8 , culoare testarului CO2 permanent albastrui - verzui ar trebui sa merg non stop totusi ... nu ?
|
 |
|
Salut
Doresc sa achizitionez
minim 5 litri max 10 - JBL Manado
minim 2 litri max 4 - JBL Aquabasis
pm sau 0736410950
|
 |
|
Timp - cred ca o sa ma tina o luna butelie de 98 grame
merg pe 1-2 bule / secunda - non stop
am pus butelia din 8 ianuarie
eu sunt multumit de sistem - merita banii
investitia initiala este mai mare insa - dupa aceea te costa 24 lei adaptorul pt reductor - tot pe nevertebrate se gaseste + butelia care costa 108 lei si ar trebui sa tina fara problleme 4 luni
dar bineinteles daca ai banuti am vazut sisteme complete pe forum incepand de la 600 ron in sus cu butelii de 2 kg - electrovalve tot ce trebuie .
tu sti cat vrei sa investeti
insa .. parerea mea la un acvariu pana in 60 litri net de apa - se merita aceasta investitie cu sistem nano Co2 , asta daca nu vrei " bomba "- eu unu nu am vrut asa ceva - plus ca performatanta siiguranta este net superioara fata de bomba
insa fiecare face ce vrea : ) cu banii lui .
|
 |
|
poze!
|
 |
|
eu merg pe
http://www.nevertebrate.ro/Sistem-Nano-CO2
la un acvariu de 64 litri - 55 aprox net
momentan am butelia de 98 grame parca
urmeaza sa achizitionez una de 500 grame care cost in jur aprox 100 ron , dupa spusele celor de la nevertebrate ar tine in jur de 4 luni
sistemul este functional din prima clipa - setul contine tot ce iti trebuie
|
 |
|
Gata ultimul schimb de apa dupa tratamentul ce apa oxigenata
teste JBL 6/1
N03 - 25
No2 - 0
Gh - >14
Kh - 15 d
Ph - 7,6
Cl2 - 0
Nu mi-a dat nimeni nici un sfat , referitor la ce am scris anterior ...
macar sa stiu cateva pareri
Multumesc
|
 |
|
Dupa 2 zile de injectie - 25ml apa oxigenata ( in 55 litri net )
mancare 1/zi - si atunci foarte putina
fara lumina
fara fertilizare micro - macro
aditia de Co2 - butelie cat si Easy Carbo 1ml/zi nu le-am stopat in zilele astea si merge in continuare
cu schimburi de apa inainte de adaugare apa oxigenta - aprox 15- litri
toate algele s-au desprins de pe plante si multe dintre ele sau albit
am curatat bine aseara , am aspirat , am schimbat iar aprox 15 litri si am plantat aprox 20 fire de plante
aici va rog sa ma corectati sau sa ma sfatuiti
- plantele le-am introdus pentru a putea creea un echilibru in acvariu
- lumina pe care o aveam era asigurata de lampa t5 2x24 w un Aqua plant grow & Jbl de 9000k , de aseara am dat jos jbl si am pus un silvania de 14 w cu 6500 k
- am zis sa o iau cu mai putin W/ la inceput ( pt ca una din cauza aparitiei algelor a fost si trecerea brusca de la 2x14 w la 2x24 ( binenteles cu micsorarea programului de lumina )
- ca program de iluminat pt inceput am setat priza astfel 9- 13 si 19-21.30
- azi o sa fac un ultim schimb de apa cu aspirare restul de alge asta in cazul in care mai ramane ceva netras de filtru
- fertilizarea micro & macro cand sa o incep? - las o saptamana sa mai treaca si cand incep merg pe jumatate doza?
|
 |
|
cred ca nu am inteles eu bine ai scris " momentan nu am gasit siporax "
1 l siporax vrac 29 lei parca .
cu placere 
|
 |
|
zic vrac pentru ca este mult mai bine la bani decat cel ambalat individual - cutie - prospect etc -
|
 |
|
siporax vrac gasesti pe nevertebrate
eu de acolo am luat 1 litru - echivalentul sertarului 2 al unui filtru extern Tetra ex 400
|
 |
|
Si eu folosesc siporax si vreau sa zic ca ajuta foarte mult la procesul de ciclare este un material filtrant foarte bun
referitor la teste eu tot 6/1 folosesc de la jbl si este foarte ok in lipsa de altceva - poti sa-ti faci o parere orcand a parametrilor existenti in acvariu.
inca o data nu este ceea ce trebuie dar decat nimic este foarte ok
|
 |
|
|
 |
|
Asera am inceput cu tratament apa oxigenata 3 % concentratie .daca totul decurge ok am sa-l tin 3 zile sper sa am rezultate pozitive
25ml apa oxigenata la 50 litri apa - introducere direct in bazin seara( cu grija sa nu ating pesti ) , a doua zi - seara ( adica azi ) curatenie substrat, curatenie geamuri , " ciugulit " cu mama algele care pot fi adunate.
asta o sa vreau sa o fac 3 zile ( daca totul este ok pentru pesti )
ce urmeaza sa mai fac in seara asta - teste apa - ( inainte de schimb apa )
lumina zero in perioada asta de 3 zile decat ceea ce intra prin geamul camerei - nu prea multa pt ca am o perdea destul de opaca
aditia de Co2 ( 1-2 bule / secunda ) am testarul de Co2 permanent introdus in acvariu
o sa merg si cu doza de easy carbo recomandata
avand in vedere ca nu o sa mai fie lumina dispare fotosinteza ( deficit oxigen ) ( sa bag o pompa apa pt oxigen ) sau o sa fie deajuns valuirea ?
nu mai fac aditie micro & macro in perioada asta de 3 zile minim .
referitor la iluminare ( acum am 2x24 w un aqua plant grow si un jbl de 9000k ) am zis sa schimb jbl de 9000k ( 24 w ) cu un osram de 6400k ( 14 w ) si ca program de 6 ore neintrerupt ceva de genu 12-18
am comandat un set de plante urmeaza sa ajunga maine ( plante crestere rapida ) vreau sa le introduc in bazin - aici vreau ceva pareri - din ce am citit este ok sa introduc plante pt a echilibra bazinul
atat
si cam atat
|
 |
|
pretorians12
Acum depinde de tine cate cunostinte de acvaristica - la o scara notata intre 1 si 10 ma situez undeva la 3  ai sau cata rabdare ai sa le aplici/testeezi. - [b]aici stau foarte bine .
multumes o sa urmez tratamentul cu apa oxigenata
am recapitulat doar ceea ce am inteles eu de la voi - si vreeam sa stiu daca este ok
multumesc
|
 |
|
Ca o concluzie
- nu este cazul de resetare
- tratament cu apa oxigenata ( 3-4 zile )
- incetare supliment micro & macro
- lumina - zero -
- la tratamentul cu apa oxigenata - aplic dimineata 25 ml concentratie 3 % dupa care seara schimb de apa max 10 litri din cei 55 existenti , tratamentul sa dureze minim 3 zile cu o atentie deosebita asupra pestilor ( in cazul in care vad ceva ciudat urgent schimb de 50 % apa )
- aditia de CO2 bule sa mearga non stop cu teste zilnice asupra nivelului Ph
corect ce zic eu aici sau nu am inteles nimic ? 
|
 |
|
Ca fauna in 55 litri net avem ; 8 neoni pui - 4 xifo pui - 4 platy pui - 3 cat fish ( unul dintre ei este ventuza )
Filtrare : filtru extern tetra ex 400 - 1 litru siporax in compartimentul 2 si in primul burete cu carbune si putin zeolit
algele au aparut dinainte de a schimba lumina din 28 w in 48 w ( aprox 2 saptamani sa zic )
parerea mea ca - da s-au accentuat de cand am venit cu plusul de lumina, cat si aditia de co2 butelie cat si lichid ( easy carbo )
algele sunt aspre si cu un miros foarte urat ( par a fi ca un mos )
alegele mici de pe frunze clar au aparut de cand am venit cu schimbarile precizate mai sus, nu aveam asa ceva
iar cele care par a fi ca un mos ( eu am crezut prima oara ca este chiar moss ) aici va dau voie sa zambiti
nu stiu daca este important. in momentul cand am venit cu aditia de co si cu schimbul de lumina , am facut o curatare generala a filtrului , adica spalat material cu jet de apa rece , spalat furtune care erau colmatate cu o mazga maronie, toata operatiunea a durat max 15 minute. cand am spus ca am spalat materialul filtrant ma refer bagat sub jet de apa rece max 10 -20 secunde . am introdus in filtru apa din acvariu cu o pastila de microbac pt a ajuta in caz de deciclare + o pastila de tetra clear .
nu stiu daca a cauzat asta cu ceva dar am zis sa precizez si treaba asta
mancare pt pesti o data pe zi dimineata si la doua zile de 2 ori pe zi dimineata si seara
|
 |
|
reset insemnand ?
tocmai am comandat un pachet plante asa ca ar suna mai bine reset , dar in ce consta ?
|
 |
|
Salut
ma lamureste cineva ce se intampla
teste luate acum 5 minute
NO3 25
NO2 0
GH >14 D
KH15 D SPRE 20 D ( AICI STAU PROST RAU )
PH 7,6-8
CL2 0
Aditia de CO2 am inceput-o vineri pe 10 ( in fiecare zi de la ora 8-9 dimineata pana seara la 22-23 ) aprox 1-2 bule pe secunda
fertilizare micro & macro cate 1 ml / zi ( recomandat 1 mil la 50 litri apa ) eu am net aprox 55 ( bazinul are brut 64 litri )
supliment aditie co2 easy carbo ( 1 ml / zi ) de vineri am inceput cu el in acelasi moment cu aditia de Co2
am observat de acum ceva timp sa am ceva probleme dar am zis ca o sa treaca in momentul cand o sa vin cu aditia de CO2 insa nu vad nici o schimbare
alte info
lumina t5 2x24 w ( un aqua plant grow + un jbl de 9000 k ) program 7.30 -9 si 18.30-21.30 - lumina o am de acum trei zile , pana acum am mers cu 2 x 14 w ( neoane simple de 6500 k )
schimb de apa aprox 15-20 litri in fiecare duminica
|
 |
|
poze
|
 |
|