[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Horia
Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
poze ...
Neatza dragi colegi
noul update
2,5 litri aqua basic
10 litri de manado
da acum am gsit daca cauti vivi all in on
http://www.shopmania.ro/acvaristica/p-vimi-all-in-one-1200ml-67316318

daca cauti doar solutie vimi -- nu gasesti nimic

raman la stadiu de cautare ... nu am gasit nimic referitor la " solutie vimi"
Lucian
" Daca tot te apuci sa pui si CO2 incearca sa pui solutie VIMI "

am cautat sa vad despre ce este vorba insa nu am gasit nimic .... posibil mai multe date .. te rog

Fara cuvinte ! cata pasiune
am citit de 2 ori topicul si tot nu imi vine sa cred cat de ok este totul

respect !

Salut! In caz ca nu ai dat comanda de geam, stiam o geamgerie in micro 3, langa CEC Bank, pe constantin Brancoveanu. Am intrebat mai acum un an sau 2 daca aduc si de 8, si au zis ca da, dar la comanda. Poate ai iesi mai ieftin asa cu sticla...Succes cu africanii...frumosi rau...

Multumesc pentru sfat insa nu ma pricep cu lipitul asa ca ma las de comandat geam ( stiu locatia geamgeria )
si da am fost la Dedeam - saptamana viitoare aduc in stoc praf marmura

dau o fuga la Dedeman ... sigur gasesc ,
am inteles ideea - alb - cernut - granulatie pana in 1mm
corect
problema mea esta ca nu am acest magazin in Targoviste trebuie sa fac un drum la bucuresti ... daca o sa ajung in buc atunci merg pe varianta sugerata de tine.

Multumesc koala !
Salut pentru terasament este ok asa ceva " Spartura de coral Aquadeco Coralsand 0.5 - 1 mm " ?
Incalzitor minim 200w maxim 300
filtru extern pentru acvarii minim 200 litri
pietre rau - pt ciclide
mopani sau radacini
decor 3d 100x40 cm
setup final cu preturile aferente :

acvariu 100x40x45 cm - cost 330 ron sticla de 8 - silicon negru - ranforsari
capac home made " capac propriu-zis pt acvariu 1000 x 400 , cu deschidere totala pentru acces total in acvariu si balamale foarfeca pentru blocare, proiectat pentru drosere a fi montate in exterior, ramforsat anti-flambare, maner ingropat, decupaturi pentru filtru extern. 180 RON. Capac va fi colantat in culoarea preferata (in acest caz ...negru) . Balamalele foarfeca vor fixa capacul in pozitie oblica undeva la 70 grade , astfel accesul in acvariu este unul practic si facil.
- instalatia electrica pentru 2 neoane T5 24W costa 60 RON / tub daca folosim droser de firma OSRAM , PHILIPS sau 30 RON/ tub daca folosim drosere universale .Recomand drosere OSRAM.
Instalatia include soclurile T5 click, suportii, cabluri, pat de cabluri pentru mascare cabluri, butoane ON/OFF (cate unul pentru doua neoane), cablu de alimentare. Nu sunt incluse neoanele .
- instalatia de leduri albastre + albe pentru ambient nocturn costa 60 RON (2 benzi de leduri waterproof albastre, resp. albe + sursa de alimentare + buton ON/OFF) "
pret tot ansamblu capac + lumini 300 ron
total acvariu + capac + lumini + 630 ( reducere 50 ron ) - pret final 580 ron

pareri pro contra - este ok sa ma apuc de treaba ?
Multumesc ! dragos_georg
ok atunci .
Multumesc koala

fara catfish

totusi nu sunt prea multi 2+5 + 2+5 ma refer la volumul de apa
am zis sa nu le stric " jucaria " sa fie prea aglomeratie - zic si eu - !
da . fara grote , fara locuri in care se pot ascunde

referitor la, lumina este ok sau pot sa merg si pe 2x24 ? asta ca sa stiu ce fel de lampa imi cumpar
pentru moonlight sa ma gandesc - sau merg pe un bec subacvativ - sau banda led - alb - albastru lipita pe lampa suspendata ?

si de unde achizitionez ciclidele - ceva sfaturi ?oricum mai am timp aprox 2 luni pana atunci.

Salut

Pentru luna Martie mi-am propus sa incep un proiect care as dori sa contina urmatoarele.

Acvariu 900x450x450 (182 litri brut )- sticla de 8 - o sa dau comanda pe aquadeco.
pietre rau cat mai multe sa creez o linie la jumatate din ele
decor 3D - am vazut ceva frumos Amazonia - pe Nevertebrate.
substrat - nisip alb fin - dupa calculele mele aprox 20 kg pentru o grosime de 5 cm
incalzitor 200w
filtru extern - ( tetratec 700 sau jbl profi 901 ) pareri pro/contra
Lumina - lampa 2x45 - lumina cu intensitate intre 7000 k pana la 12000 k

si acum vin intrebarile
ce ar mai trebui sa am in vedere - ca aparatura ( pompa valuri ? skimer ? altceva ? )

ca locatari m-am orientat la doua familii . este ok ?
si anume Pseudotropheus elegantus 1M+ 3 F si Labidrachromis coeruelus yellow 1 M+3 F
temperatura 26-28 grade ; perioada ciclare minim o luna in care adaug in fiecare zi putina hrana
dupa primele 2 saptamani o sa introduc 2 catfish - ? este ok ?
pana in momentul X , ce ar mai trebui sa citesc ce ar mai trebui sa achizitionez,ceva situri de unde pot cumpara ciclidele mentionate mai sus ....alte sfaturi .

Multumesc !

pererea mea

1. schimb de apa 16 litri daca ai 55 litri net in acvariu daca nu ai net 55 litri atunci cred ca este ok 10 litri
2. in cel mai apropiat viitor schimb neoane
3. putin trimerit ( tuns ) nu cred ca ar strica

mai lute nu pot sa spun pt ca nu ma pricep - sper sa te ajute colegii care intredevar au experienta
langa drosere se mai aprinde lumina ? ai pete negre ?

pt tuburi din ce am cititi ar fi fine sa se schimbe la cel putin un an cele mai bune ( sau 6-8 luni ) cele care nu sunt chiar atat de calitative

cauza nu o stiu insa trebuie eliminata fiecare problemutza
programul de lumina ?

ai inceput din prima cu 2x24w ?

Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Go to: