Message |
|
alte poze
|
 |
|
Salut
ma lamureste cineva ce se intampla
teste luate acum 5 minute
NO3 25
NO2 0
GH >14 D
KH15 D SPRE 20 D ( AICI STAU PROST RAU )
PH 7,6-8
CL2 0
Aditia de CO2 am inceput-o vineri pe 10 ( in fiecare zi de la ora 8-9 dimineata pana seara la 22-23 ) aprox 1-2 bule pe secunda
fertilizare micro & macro cate 1 ml / zi ( recomandat 1 mil la 50 litri apa ) eu am net aprox 55 ( bazinul are brut 64 litri )
supliment aditie co2 easy carbo ( 1 ml / zi ) de vineri am inceput cu el in acelasi moment cu aditia de Co2
am observat de acum ceva timp sa am ceva probleme dar am zis ca o sa treaca in momentul cand o sa vin cu aditia de CO2 insa nu vad nici o schimbare
alte info
lumina 2x24 w ( un aqua plant grow + un jbl de 9000 k ) program 7.30 -9 si 18.30-21.30 - lumina o am de acum trei zile , pana acum am mers cu 2 x 14 w ( neoane simple de 6500 k )
schimb de apa aprox 15-20 litri in fiecare duminica
|
 |
|
Succes !
|
 |
|
Multumesc Lucian !
eram pe graba cand am scris
|
 |
|
Salut acum 5 minute am pus in functiune un sistem cumparat de pe nevertebrate " Sistem CO2 pentru acvarii nano - este ideal pentru acvarii pana la 60 litri "
totul a decurs ok
vreau cateva sfaturi daca se poate
cate bule trebuie sa las sa curga-iasa pe secunda
peste noapte al las sa mearga ?
totodata am cumparat si " Easy Life Easy Carbo "
am introdus 1 mil conform instructiuni . este ok ? dac am introdus la ora asta sau trebuie doar dimineata
am schimbat si neoanele
1 aqua medic de 24 w
1 jbl de 9000 k 24 w
programul de lumina era setat astefel 9-12 si 18-22 ( aveam neoane silvania de 14 w cu 6500 k )
reamintes ca acvariul este de 64 litri brut - net cred ca in jur de 55 litri
|
 |
|
set perii curatare furtune externe ( model tetra )
Easy Life carbo ( minim 100 ml - max 500 ml )
sistem Co2 ( pentru acvarii mici ) 60 litri - semiplantat
doua neoane T5 ( 549mm ) 24 W
skimer
pm va rog
Multumesc
interesul este pana vineri 10 Ianuarie - dupa care daca nu gasesc nimic - o sa comand pe situri dedicate.
|
 |
|
Capac acvariu Dimensiuni: L=600mm, l=300mm, pt acvariu cu sticla intre 8 si 10 ( timp functionare 1 luna stare impecabila ), 3 lacasuri din fabrica - unu pt pompa tip cascada, unu pt hranitor automat, unu pt acces fara sa ridici capacul.
Sistem de iluminat cu tub fluorescent T8 de 15W si reflector
Puterea tubului fluorescent: 15W.
Filtru intern Aqua Zonic Evo 2 cu filtrare prin burete si zeolit ( am inlocuit carbunele activ )
Debit maxim 520 l/h. timp functionare 3 luni
Pompa aer + furtun aerare . timp functionare 1 luna
Ornamente – 2 decoruri ( un pod si o jumatate de vapor ) + cateva plante plastic
2 neoane Blue Aquatic dimensiune 548 mm T5 24watt - timp functionare 24 ore ( au venit cu lampa pe care am cumparat-o dar am inlocutit neonele cu lumina alba )
pret 180 lei fara taxe postale
Multumesc
astept mesaje de la cei interesati.PM
|
 |
|
Multumesc Luni , am incercat cu PICASA 3
|
 |
|
Va doresc un an nou fericit plin de fericire.
Multumesc celor care m-au sfatuit pe parcursul topicului, respectiv Kola;Stefanp;Denes;Lucian;Kirucd
as dorii sa pun si cateva poze insa sunt peste 2,1 Kb si nu le accepta forumul.
daca primesc un " pont cum pot sa fac " o sa vedeti la ce stadiu am ajuns prin ajutorul vostru.
Multumesc , si un An nou mai bun !
|
 |
|
Capac acvariu Dimensiuni: L=600mm, l=300mm, sticla de 8 ( timp functionare 1 luna stare impecabila ), 3 lacasuri din fabrica - unu pt pompa tip cascada, unu pt hranitor automat, unu pt acces fara sa ridici capacul.
Sistem de iluminat cu tub fluorescent T8 de 15W si reflector
Puterea tubului fluorescent: 15W.
Filtru intern Aqua Zonic Evo 2 cu filtrare prin burete si zeolit ( am inlocuit carbunele activ )
Debit maxim 520 l/h. timp functionare 3 luni
Pompa aer + furtun aerare . timp functionare 1 luna
Ornamente – 2 decoruri ( un pod si o jumatate de vapor ) + cateva plante plastic
2 neoane Blue Aquatic dimensiune 548 mm T5 24watt - timp functionare 24 ore ( au venit cu lampa pe care am cumparat-o dar am inlocutit neonele cu lumina alba )
pretul al facem impreuna
ceva modic oricum .
Multumesc
astept mesaje de la cei interesati.PM
|
 |
|
Atunci mai las filtru si mai refac teste dupa 3 zile
Multumesc
|
 |
|
rezultate noi teste
NO3MG/L - 10
NO2MG/L - 0
GH - >14d
KH - INTRE 15 d - 20 d
PH intre 7,6-8
CL2MG/L - 0
Multumesc
|
 |
|
Momentan pietrele sunt puse asa pentru ca se ridica la suprafata lemnul . multumesc pt sfat 
|
 |
|
mi-a placut asta " sperietura si schimbarile bruste sunt premisele sa dai peste cap acvariul in cel mai scurt timp"
foarte bine spus
ok multumesc pt sfaturi
seara buna
|
 |
|
scad programul de lumina - merg decat cu 14 w in loc de 24 ?
nu mai bag co2 si nici fertilizare micro ?
|
 |
|
da  nu ma asteptam dupa atata timp ...
cred ca filtru ala intern este de 2 lei ..
de maine incep cu schimburi de apa
15-20 litri / 3 zile este ok
si in filtrul ala nou extern tetratec sa bag in el ceva sa-si faca el ciclarea mai repede ?
multumesc
|
 |
|
Cateva poze
|
 |
|
rezultate teste
se poate sa ma ajutati cu interpretarea
no3 - 25
no2 -2
gh - >14d
kh intre 15-20 d
ph intre 8-8,4
cl2- 0
CO2 testarul permanet este albastra solutia nu s-a schimbat nici spre verde nici spre galben
|
 |
|
am inteles
Multumesc
azi o sa fac primele teste
Co2 Ph Gh Kh No2 No3 si Cl2
o sa revin cu rezultatele in seara asta
exista un moment anume cand se fac aceste teste .
la schimb de apa ?- sau inainte de schimb si imediat dupa ? sau oricand vreau eu sa stiu cum stau ?
|
 |
|
Lucian !
filtrul este introdus de acum 2 luni , cel nou este introdus de asera.
la momentul actual merg cu amandoua pana se cicleaza si filtrul nou ( cel extern ) - dupa care al scot pe cel vechi ( care merge de 2 luni ) cel intern .
este gresit ceva ?
|
 |
|