[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Ce fel de acvariu ai ? Marin sau apa dulce ?
Plantat, ciclide africane ... ?
Eu as recomanda (printre multe alte site-uri disponibile online): http://www.iluminat-ieftin.ro
Motive:
1. Am gasit un produs care se potriveste cerintelor mele:
http://www.iluminat-ieftin.ro/258/Banda-LED-5630-60-buc-m-impermeabila-superluminoasa-16W

2. Am gasit tot felul de conectori de care aveam nevoie:
http://www.iluminat-ieftin.ro/LED/Kit-banda-LED

Merita sa va uitati si la pagina cu profile:
http://www.iluminat-ieftin.ro/LED/Profile-LED

Oricum, cam toate produsele care se gasesc pe site sunt pentru solutii "low budget".

Pentru solutii mai pretentioase este bine sa folositi produse Zexstar, asa cum a indicat Koala (sau LED-uri de putere CREE).
Repet, solutia aleasa de mine este pt buget redus (dar cu raport calitate / pret cat mai ridicat).

Un proiect exceptional !
Felicitari !!!
Sunt bunic !
Nu am mai fost "bunic" din copilarie, dar azi am avut o surpriza deosebita.
Dint-o nuca de cocos din acvariul de carantina au inceput sa iasa niste pui mici, mici de tot de Sajica.
Parintii sunt foarte frumosi, foooarte cuminti si sunt la prima depunere.

LE Ce sa le dau de mancare ? Cred ca au eclozat de cateva zile dar abia azi i-a scos mama lor la plimbare. (cred ca au 2 mm).
Salut Dane,
Pestii sunt foarte frumosi (dar si pozele sunt excelente!). Sa-ti traiasca pestanii si sa te bucuri de ei.

PS Ce specie este pestele (ala rosu) din prima poza pe care ai adugat-o acum ("Un mic update")?
Plantele au plecat catre noua lor casa.
Va doresc o seara placuta si ape limpezi.
Donez plantele din imaginile de mai jos.
Plantele se ridica de pe Bdul Chisinau fost Socului, Sector 2, Bucuresti.
Puteti lasa solicitari aici sau pe pm.

Ti-am trimis un PM.
Nu cred ca iti trebuie test pentru nitrati (NO4) - iti trebuie doar daca acvariul NU este inca ciclat (dar nici asa).
Mai degraba iti trebuie un test pentru nitriti (NO2) si eventual un test pentru pH.
Daca iti cumperi test pentru pH este bine sa cumperi cava cu o plaja mica in jurul valorii de 7 (gen JBL pH test 6,0 - 7,6).
Nu are rost sa cumperi ceva gen JBL pH test 3,0 - 10,0
Succes
footix wrote:Uite un peste agresiv, care se uita urat la toata lumea!

Ce ochi blanzi are si ce simpatic este !
LE Nevasta'sa unde este ?
Foarte frumosi ! Sa-ti traiasca !
Cred ca ar fi bine sa urmez modelul tau si sa micsorez lumina.
Nici pestanilor mei nu le place lumina.

Ce le dai de mancare ?
Ca sa scapi de mirosul din acvariu poti sa folosesti carbune activ (ceva gen JBL Carbomec) o perioada.
Sigur scapi de miros, dar nu stiu daca o sa afli si cauza care il produce.

PS 1000 ml de JBL Carbomesc costa cam 38.00 lei indiferent de unde il cumperi si este mai mult decat suficient pentru acvariul tau.
PPS Avand in vedere ca nu ai plante in acvariu si (deci) nu folosesti fertilizanti, poti sa lasi carbonul activ o perioada mai indelungata (de ex pus intr-un filtru extern).

Mult succes si sa auzim numai de bine

Sarbatori fericite !
petre florentin wrote:acareturi din dotare

Imi plac acareturile tale.
Ape limpezi (cu sau fara purigen).
@ radu

Si eu am patit ceva asemanator cand am incetat dozarea de Easy Carbo pentru o perioada mai lunga. De indata ce am reluat dozarea de Easy Carbo a disparut si mirosul.
Nota: Eu am acvariul bine plantat in timp ce tu nu ai nici o planta in bazinul in care il tii pe Capos, deci nu pot sa garantez ca se intampla acelasi fenoment ... totusi poti sa incerci.
PS Chiar si asa, la mine mirosul a fost foarte slab.
@ radu
Nu este nevoie sa umpli forumul cu pozele Caposului, dar o poza pusa din cand in cand mi-ar incant privirea. ... Si sufletul.
Va doresc sanatate si viata lunga la amandoi
Rog un moderator sa stearga ultimele postari / comentarii care nu-si au locul in acest topic.
Multumesc anticipat

by koala: Am "periat" putin topicul..
g3orgian8 wrote:doar ca idee, acesti pesti sunt violenti?

Sunt foarte pasnici pentru niste ciclide si nu cresc mai mult de 12 cm (masculul).
Culorile pot fi un pic diferite fata de cele din poze.
Sunt niste parinti foarte buni si pot sa traiasca intr-un acvariu cu pesti mai mari ca ei.
Cosmin wrote: ... in fiecare saptamana sunt nevoit sa scot lemnele si sa le curat.

Imi pare rau ca stam asa de departe pentru ca ti-as fi dat cativa melci pomacea care iti curatau lemnele alea in cateva zile.
Poate gasesti in Iasi pe cineva care sa-ti dea cativa melci pomacea.
Succes
Acvariul arata tot mai bine.
Sa ai spor si mai departe
Caposu' este un peste pe cinste !
Sper sa ne mai pui poze cu el.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: