[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Sa-ti traiasca “pietricelele”, sa te bucuri de ele si sa ne mai incanti si pe noi cu asemenea imagini (macar din cand in cand).
Iti doresc ape limpezi si o duminica placuta,
Severin
Salut Dane si sa fi iubit.
Imi place cum arata buturuga din acvariul de pe pagina precedenta.
In ultima poza ce se vede ? Netbook-ul tau ?
Ape limpezi
Este o femela de Gurami albastru (Trichogaster Trichopterus) dar are o culoare cam "spalacita". Presupun ca nu-i prieste ceva.
Week-end placut
Buna Ana,
Imi pare rau ca ai desfiintat biotopul. Sper sa faci altul in locul lui, cel putin la fel de frumos.
Masculii de Apisto nu obisnuiesc sa raneasca femelele, asa ca nu prea cred femela ta ca a fost ranita de mascul.
Chiar daca se fugaresc si danseaza unul in jurul celuilalt face parte din procesul de curtare.
Uneori femela este cea care fugareste masculul (dupa depunerea icrelor).
Cumpar un mascul (sanatos) de Sajica, indiferent de pret.
Bucuresti.
Astept oferta pe PM.
Orice sugestie este bine venita.
Se poate inchide.
Multumim pentru gazduire si dorim ape limpezi tuturor.
A mai ramas disponibil un echinodorus de 30 cm (cred ca este Echinodorus fox tail).
Daca il doreste cineva sa-mi scrie un mesaj privat.

LE Daca are cineva un mascul de Sajica, doresc sa-l cumpar indiferent de pret (numai in Bucuresti).
Femela de Sajica este "in calduri" si nu pot sa o las "nerezolvata". Multumesc anticipat.

La dimensiunile astea se poate observa diferenta dintre sexe ?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Imi este greu sa-ti dau o marime exacta pentru ca Grasu' fuge cand vede rigla dar cred ca are 18-19 cm si este rotund.
Daca nu ar avea capul asa de mare as zice ca seamana a discus.
Cleo (nevasta'sa) are putin peste 16 cm.
Cred ca perechea se apropie de maturitate. Poate avem noroc vara asta ...
@ Radu

Au fost vreo 15 pui mici de Sajica si o apistogramma (femela) care inota vioaie in jurul lor.
Cu toate ca mama Sajica a aparat puii ca o leoaica, nu a mai ramas decat o femela de apistogramma (dar grasa ).
Zilele urmatoare am sa preagtesc un acvariu special pentru perechea de Sajica, pentru ca sunt niste scumpi mici si dragalasi.
Buna dimineata Anca,
Cred ca ti-a mai trecut durerea de cap cand ai vazut cum se tin dupa tine.
O sa vezi ca in timp se vor atasa tot mai mult de tine. Masculii chiar au curajul sa vina sa manance din mana.
Sa ai grije sa le dai obligatoriu si vegetale (de preferinta mazare fiarta si decojita) ca altfel se constipa si e nasol (serios!).

Sa-ti traiasca pestisorii si sa-ti aduca multe bucurii !!!

PS Am gasit si o poza mai veche cu perechea mea de Apisto cacatoides double red, de pe vrema cand erau mititei.
Cred ca seamana cu perechea ta.

Buna Anca,
Dupa cum ti-am spus, chiar imi plac Apistogrammele. Azi am reusit sa-i fac o poza masculului meu de Apostigramma macmasteri red mask.
(Femela este ca "argintul viu" si este greu sa o surprind intr-un acvariu de 200 litri ).

Grasu' este numai unul !!!

Buna Anca,
Imi plac pestisorii tai ... avand in vedere ca si eu sunt un iubitor de Apistogramme.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Acvariul Juwel Rio 180 (care este cel mai raspandit) are tuburi atipice (T5, 45 W, 895 mm lungime). Cu neoanele de la restul modelelor de Rio nu stiu sa fie probleme.

In cazul acesta alegerea neoanelor este pur subiectiva. Ca sa te ajut iti dau niste caracteristici generale si in functie de gusturile tale poti sa le combini cum vrei (Atentie: codurile de mai jos sunt valabile pentru neoane OSRAM si PHILIPS).
- 880 - lumina rece (spre albastru - 8000K)
- 865 - lumina de natural (reda corect culorile - 6500K)
- 840 / 830 - lumina calda (spre rosu - 4000/3000K)

Neoanele din seria 9xx respecta aceleasi coduri dar redau mai corect (natural) culorile. Avand in vedere ca diferenta de pret este mica, eu folosesc numai din aceasta serie (cumparate de la Marbo). .
Buna seara Radu,
Unul din tuburile de la Marbo Trade pe care ti le recomand in parametrii solicitati de tine (36 W si L 1200 mm => T8) este L 36W/965 Biolux, T8 - Osram.

http://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/209491/neon-l-36w-965-biolux-t8-soclu-g-13-osram

Al doilea tub poate fi un L 36W/930 Warm White T8 - Osram sau tot un L 36W/965 Biolux, T8 - Osram.

http://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/3851863/neon-l-36w-930-warm-white-t8-soclu-g13-osram

Primul tub are lumina de zi (6500K) si este foarte bun si pentru plante si pentru redarea culorilor la pesti, iar al doilea are lumina calda (3000K) si este bun pentru plante.

Tuburile OSRAM din seria 9xx sunt putin mai scumpe decat tuburile OSRAM din seria 8xx dar merita diferenta.

(Dupa parerea mea tuburile OSRAM din seria 9xx, mai ales 965 au cel mai bun raport calitate / pret, si o calitate comparativa cu "rachetele de neoane" care costa o carutza de bani).
Foarte frumos acvariul !
Bine ai (re)venit bykulyno !

LE Nu puteai sa-ti alegi un nume mai usor de pronuntat ?
Eu te sfatuiesc sa pastrezi instalatia originala a acvariului (la 30 w sunt tuburi T8).
1. LED-urile consuma mai putin DAR te costa ceva bani sa faci o instalatie noua de calitate.
2. LED-urile nu degaja caldura daca sunt de putere mica. Daca vrei sa folosesti leduri de putere o sa ai nevoie de radiatoare pt LED-uri si uneori pot fi destul de scumpe.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: