[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Ar putea avea 15 cm ....... fara sa fie o nenorocire daca are mai putin.

Citi cm are?
koala wrote:- Mi-e greu sa cred ca am 4 (patru) pesti de acelasi sex... nu e imposibil, dar e putin probabil!

12,5% - probabilitatea sa fie toti de acelasi sex ....... sint convins ca nu esti chiar atit de ghinionist .
stefanp wrote:daca si crengutele cele mici s-ar fi potrivit ca si culoare cu cele mari, ar mai fi fost cateva locuri mai in sus.

Si eu am aceeasi parere .
Si mie imi place acvariu'.
smileyface wrote:Am 2 neoane de 38W fiecare,aqua-glo, credeti ca sunt la minimul necesar pentru niste plante de suprafata?

Da, e suficient .
stefanp wrote:Hmm....l-as vedea mai bine cu un fundal transparent mat...

Si cu niste lumina de efect in spatele acvariului ?
sebidamian wrote:Deci fac fundul de 586 sau modific lateralele?

Eu zic sa faci fundu' de 586 mm si sa insisti cind dai comanda asupra importantei preciziei. Si sa mergi cu ruleta la tine sa masori geamu' inainte de a-l lua.
Radu_B wrote:nevasta vrea un acvariu cu multe plante si "pesti de toate felurile si culorile".

Ia-i si ei un acvariu pe care il va aranja cum ii place .

Radu_B wrote:Inainte de toate, tot stau si ma gandesc cum sa fac cu fundul acvariului care nu imi inspira incredere (mai ales ca am o trauma din copilarie cu un fund de acvariu spart).

Intr-adevar, Juwel e destul de fragil. Daca masa pe care sta e plana n-o sa ai probleme cu fundu' daca folosesti corect acvariu'. Da' pentru ca ai de gind sa pui pietre ei iti sugerez niste polistiren gros de 2 cm in zona de contact a pietrelor cu geamu'. Sau poti lua o bucata de geam mai gros (8 sau 10 mm) pe care o lipesti cu puncte de silicon in interior, peste fund ....... in cazu' asta pierzi garantia.
Puii cresc foarte diferit si in curind o sa apara canibalismu', se va rezolva cu suprapopularea.
Mi se pare ceva foarte original .
E foarte reusit . Da' ceva in spate nu pui?
N-am reusit sa citesc tot topicu'. Din vad in ultimu' post inteleg asa ceva:

- fundu' e din doua geamuri, una de 10 mm, cealalta de 15 mm, geamu' de 15 mm e prins intre geamurile verticale. Nu-i rau . Eu folosesc la astfel de acvarii doua placi de 10 mm, e suficient daca masa e bine facuta, plana. Daca nu-i plana ...... nu-i bine nicicum.

- ai lasat fundu' de deasupra (cel care e prins intre verticale) cu 3,2 cm (147 cm - 143,8 cm) mai scurt decit fundu' de jos. E bine.
Da' l-ai lasat exact la fel de lat cit sint lateralele mici - 58,8 cm ceea ce nu-i bine deloc. Teoretic ar fi bine, daca geamu' e taiat perfect ....... da' iti spun din experienta ca asa ceva nu exista (chiar daca geamu' e taiat de catre masina) . Daca greseste geamgiu' si lasa in plus vreun mm unde n-ar trebui ....... n-o sa poti inchide acvariu'. La fel, daca nu-i iese vreun unghi de 90 grade.
Nae wrote:Ce imi recomandati ieftin si bun ?

Destul de contradictorie pretentia ta . Spune-ne ce plante vrei sa cresti.
Io cred ca-n galeata e bere .
Dan P wrote:Da la niste Guppy te-ai gandit . Io peste mai calm decat Guppy n-am vazut de cand sunt.

Temperamentu' lor s-ar potrivi cu al Stapinoolooi .......

Daca vrea pot sa-l boocoor cu asa ceva (sarcofagu' l-am umplut cu ei ) :

Sa halesti pina ti se umfla vizibil burta si ti se boolooca ochii ....... mi se pare o dovada de lacomie patologica , bine ca i-a trecut.
costin_ wrote:Deci probabil cand zici 3 si 9 ma gandesc ca te referi la aranjamentul 1 vederea din stanga si aranjamentul 3 vederea tot din stanga. Ceea ce e bine pentru mine, in principiu din unghiul acesta va fi privit acvariul cel mai mult, lungimea camerei de zi fiind in aceasta directie

Ai inteles corect ceea ce vroiam sa zic .

La cele mai recente aranjamente imi place piatra mare da' nu-mi place ca-i fix in mijloc, cred ca ar arata bine mai spre stinga.

Koh-i-Noor wrote: La noul setup... vad,... inca duc o batalie cu mine insumi.

Io-s curios cine va cistiga .
stefanp wrote:variem de la 65-70 RON/luna (pentru un acvariu cu multe plante pretentioase si bombardat cu lumina), pana la 40-50 RON/luna pentru un acvariu moderat. Aveti un acvariu de 100 de litri? Mai coborati la pret.

Costurile cu fertilizarea Dennerle mi se par infime fata de:
1. costurile totale ale unui acvariu cu dotari tehnice serioase
2. tam-tam-ul care se face din interes pe tema pretului fertilizantilor de top
Cind am scris "instalatie ca lumea" ma gindeam la o butelie pentru CO2, nu la petu' cu drojdie .
Absolut minunati .
Nu pot sa cred ca se "curata" asa frumuseti de pesti .......

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: