[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inspiratie  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sebidamian
Junior member

IP:

Bun gasit (din nou)!

Revin cu o continuare a topic-ului http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23405.page#p194952 care este destul de vechi.

Din anumite motive proiectul a fost amanat o perioada destul de lunga dar as dori sa il reiau.

Daca moderatorii considera ca acesta ar putea fi un jurnal, va rog sa-l mutati la sectiunea potrivita.

Avem deci un spatiu dedicat pentru acvariu de aproximativ 1500mm. Apa, canalizare si prize la locul cu pricina.

Am rasfoit putin forumul si am gasit cateva surse de inspiratie cum ar fi @koala, cu marele sau african, idee de baza de la care am plecat in ceea ce priveste design-ul stand-ului si metoda de mascare a conductelor, cablurilor etc si constructia efectiva a acvariului, @adiradu cu al sau Malawi in ceea ce priveste echiparea, sarguinta, design-ul, indemanarea si @kirucd cu Deep Space Nine prin supertehnologizarea si echiparea acvariului si inceputul sau in acvaristica incununat de succes. Sunt sigur ca mai sunt si altii dar nu am citit atat de mult.

Vreau sa fac lucrurile incet, fara graba, sa adun informatii, inspiratie, apoi sa incep constructia si achizitia de echipamente.

Nu sunt un minitehnicus dar nici chiar doua maini stangi nu am. Nu intentionez sa fac totul singur, mai ales ca nu am experienta. Intre timp poate gasesc si pe cineva care sa ma ajute.

Primesc sugestii si reclamatii la orice ora.

De unde incep?

[Thumb - IMAG0561[1].jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Sa inteleg ca acesta va fi un acvariu cu cichlidae?
Sa stiu unde sa il mut

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sebidamian
Junior member

IP:

Putin probabil

As vrea sa cresc si ceva plante, fara pretentia de a ajunge la statutul de "plantat".
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Atunci la surse de inspiratie ar trebui sa-l treci pe @stefanp cu "The great Danish"

sebidamian
Junior member

IP:

Radu_B wrote:Atunci la surse de inspiratie ar trebui sa-l treci pe @stefanp cu "The great Danish"

Da, am uitat sa-l trec pe @stefanp. Danezul e superb dar inspiratia mea in materie de plante este "Incercare de aquascaping", unul dintre primele jurnale citite.
stefanp
Moderator

IP:

Va multumesc, dar nu ma laudati prea tare ca mi se urca la cap

Pai Sebi, te asteptam cu intrebari.
Ce te apasa?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sebidamian
Junior member

IP:

Pai acum incerc sa invat un pic de SketchUp sa proiectez standul. Nu m-am hotarat daca il vreau imbracat in PAL sau lemn. Oricum ar fi, o sa am un cadru metalic imbracat. Vreau sa urmez exemplul lui koala cu mici modificari.

Imi place ideea de rama superioara (capac) sa se citeasca si jos, in dreptul substratului dar as vrea ca grosimea materialului sa fie mai mica. In cazul asta daca standul are aceleasi dimensiuni cu fundul acvariului, nu pot folosi grosimi diferite pentru rama si usi/laterale deoarece nu se mai aliniaza. Sper sa ma fac inteles...

Intrebarea e: e periculos ca fetele verticale ale acvariului sa nu se sprijine direct pe suport ci sa fie la mica distanta (aprox 10mm inafara)?
sebidamian
Junior member

IP:

E ok asa? Teava rectangulara 40x40. Si ca sa rezolv dilema mea, placa de pal ce va sta pe stand va avea dimesiuni cu 10mm mai mare decat baza cadrului pentru a compensa diferenta de grosime a pal-ului respectiv 18mm pentru partea de jos si 8mm pentru rama.
[Thumb - stand.jpg]

sebidamian
Junior member

IP:

Si va fi cam asa, acestea fiind si dimensiunile exterioare ale bazinului. M-am gandit la o inaltime a bazinului de ~730mm rezultand o inaltime totala de aprox 1650mm.
[Thumb - stand+placa1.jpg]

[Thumb - stand+placa2.jpg]

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

La lungimea aia ii trebuie cel putin un picior in fata si unul in spate daca nu chiar doua.
Piciorele de la colturile din fata le poti face cu 10 cm mai in spate pentru a putea prinde balamalele usilor. Acum depinde si de ce sistem de usi faci, etc

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Doar la un simplu search pe google
[Thumb - rama_stand_acvariu_a.jpg]

[Thumb - stand4.jpg]

[Email] [Yahoo!]
sebidamian
Junior member

IP:

Ancamarketing wrote:La lungimea aia ii trebuie cel putin un picior in fata si unul in spate daca nu chiar doua.
Piciorele de la colturile din fata le poti face cu 10 cm mai in spate pentru a putea prinde balamalele usilor. Acum depinde si de ce sistem de usi faci, etc

Corect. Un picior in spate, un pas inainte
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- as ranforsa putin colturile standului, pentru a evita efectul de paralelogram. As pune si picior "pe mijloc", cel putin in partea din spate a standului.
- as folosi PAL de aceeasi grosime, pentru ramele de sus/jos... ca sa nu ai probleme cu "alinierea" foilor de PAL.
- sa fii atent la sticla folosita pentru constructia acvariului... la inaltimea aia (730 mm) o sa ai nevoie de geam de 15 mm!
[Thumb - stand+placa1.jpg]

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

sebidamian wrote:
Ancamarketing wrote:La lungimea aia ii trebuie cel putin un picior in fata si unul in spate daca nu chiar doua.

Corect. Un picior in spate, un pas inainte

M am grabit cand am scris. Un picior la partea din fata si unul la partea din spate. Offf, am vrut doar sa te ajut.

Uite aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/30220.page

This message was edited 1 time. Last update was at 20/08/2015 10:54:34

[Email] [Yahoo!]
sebidamian
Junior member

IP:

Stiu Anca, era doar o gluma. Acum lucrez la ranforsare.

Koala, voi folosi aceeasi grosime la ramele de sus/jos, respectiv 8mm dar standul va fi imbracat cu 18mm. Ser sa iasa alinierea.
sebidamian
Junior member

IP:

Am mutat picioarele cu 80mm in spate pentru balamale si am adaugat cateva picioare pentru rezistenta. Voi face si ranforsarile sugerate de @koala.

Se aproba?
[Thumb - stand2.jpg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Este mult mai bine.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

E altceva deja. Cu ranforsarile la colturi e perfect, poti sta linistit.

[Email] [Yahoo!]
sebidamian
Junior member

IP:

Ok, il bagam in lucru cat de curand.

Vreau sa intreb in stanga-dreapta de sticla de 15mm.
Ce anume ar trebui sa mentionez inafara de float eventual extraclara, cantuita, posibilitate de gaurire??
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

am si eu o intrebare daca am inteles bine: tu vrei sa faci placa de pal de deasupra un pic mai mare decat suprafata cadrului ca sa poti sa te opresti cu panourile verticale exact sub placa asta?

intreb pt ca de obicei lumea doreste sa acopere putin partea de jos a acvariului cu placile verticale, ca sa nu se vada lipitura fundului si sa se mai acopere si un pic din substratul care va veni in acvariu

in acest caz placa de pal care serveste drept sustinere pt acvariu va fi incadrata de placile verticale care imbraca standul si deci va avea exact dimensiunea standului, iar placile se vor termina cu cativa centimetri deasupra nivelului acestei placi

This message was edited 1 time. Last update was at 20/08/2015 13:11:19

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: