[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb

alt off topic,
cred ca va treb sa deschidem un topic la sectiunea circiuma ori nu stiu unde mai exact
Stefan cind vei fi plecat la vara in vacanta, in afara de hranitorul automat pe care il ai si iti va folosi atunci, problema mai grava este, cine iti va face schimburile de apa, curatarea filtrelor,tunsoarea plantelor ? , te-ai gindit sa muti acvariile la falticeni orivei sta in iasi din cauza lor, sper sa nu te superi pe mine

Stefan, puteai sa cumperi mincare de weekend ori 14 zile de la jbl, tetra etc...nu stiu daca merita investitia asta cu hranitorul automat, dar tu iti stii bugetul .

Off topic
Vorba unui coleg de pe aci,nu doresc sa-i fac reclama dar daca noi totul automatizam in acvariu si cu alte anexe automate, unde mai este placerea acvaristicii??? Eu inteleg,personal, cind faci multe manual parca atunci satisfactia este mai mare (nu neg ca mai avem nevoie si de ceva automate,gen filtru,incalzitor,lumina ). Nu stiu daca cineva de pe aci foloseste si fertilizarea automatizata,am vazut aici in magazin o masinarie de la 3-5 casete in care pui fertilizantii care doresti sa introduci in acvariu. Are un mini pc,il programezi si el stie zilnic cantitatea care treb sa adauge in acvariu. Personal,as renunta la acvaristica decit sa ajung ca niste mici chipuri sa faca treaba in locul meu
Bine ai venit,
din cit am inteles nu te grabesti cu popularea acvariului, atunci ai timp ptr lectura ca sa poti incepe cu dreptul in tainele acvaristicii.
, voi fi in Iasi de Sarbatorile Pascale 2012 ,
te rugasem intr-un post ulterior ,daca ai nevoie ceva sa imi spui, eu am 2 hranitoare automate si unul iti puteam dona, tocmai ieri plecase de sarbatori prieteni de ai mei in Iasi -Ro
poti spune de unde l-ai achizitionat?
Salut
bine ai venit , daca esti amabil poti oferi mai multe date despre acvariu?,

ape limpezi
Bobesku

felicitari ptr acvariu, este super , imi place ochilor , filmarea este buna,aparat bun si un maestru nenea @pomi, a reusit sa prinda si un mic star care se baga in seama undeva la mijlocul acvariului un Labidochromis Caeruleus yellow.

of topic,sper ca in ianuarie dau si eu drumul la proiectul inceput,am finalizat simbata standul, mi-ar prinde bine ajutorul vostru

felicitari din nou
stefanp

vezi:
1. ca pe str sf lazar exista geamgiu, se cheama ,,La Vladeasa,, (din Pod Ros catre HC o iei pe Sf Lazar,treci de BCR,Raifeisen,Milenium Bank imediat pe dreapta este o str cu numele prof a sesan si pe colt exista geamgiul).

2. cum cobori din tirgul cucului catre pod de fier mai este un geamgiu, adica ai ajuns la semaforul din pod de fier,treci si mergi inainte max 75m,la parteru blocului este magazinul ( drumul care duce spre aeroport)
Salut,
Bine ai venit

FELICITARI si vorba lui Ginel,
Salut
Bine ai venit , m-am uitat si imi aduc aminte de mine la inceputuri , discusii sunt frumosi , pacat ca stau intr-un acvariu asa mititel (sper sa nu te superi).

Nu stiu cu ce sa incep,ce sfaturi sa dau in acest moment dar colegul nostru @scificuss a spus foarte multe si la obiect,transat (asta apreciez la el ) dar e cazul sa treci la un acvariu minim 250l , pacat de acele vietati.

Sper ca Mosul sa fie bogat ,

ape limpezi
Salut,
bine ai venit Eduard
https://plus.google.com/u/0/photos/112069909896614532636/albums/5687255480841469729?hl=en
am uitat sa atasez pozele , ne gindim cu ce culoare sa o vopsim.
Salut,

A dat Doamne Doamne intr-un final si am reusit sa facem azi dulapul pentru acvariu,astfel:
reteta , scinduri si barne gata taiate de la Bauhaus, suruburi, profile metalice, balamale. A rezultat un dulap cu dimensiunile 120 x 50 x 84 mm.
foarte faina prezentarea,acvariul este pe drumul cel bun ,
cit timp acvariul este inca la ciclare sugerez in primele 3 saptamini sa lasi 6 ore lumina deschisa, apoi sapt 4 cresti la 8 ore,dupa care intre 8-12 ore.
Aici cu Co2 este discutabil ,unii propun si la acvarii sub 30l. Si eu sunt curios sa vad ce propun altii!

Off topic:
Eu ce pot spune, la acvariul meu de 40 l nano nu folosesc CO2 decit substrat fertil,ferropol si 24,profito,easy carbo, lumina 2x15 Power Glo si la fiecare 2-3 zile treb sa tund plantele..nu s-a intimplat nicio crima in rindul vetuitoarelor, teste la 3 zile si sunt .
Bine ati venit Alexandra si Mihai,

frumoasa descriere,curat,temele facute . Mi-ar placea ca fiecare om care vrea sa paseasca in tainele acvaristice sa se documenteze bine inainte si apoi sa treaca la fapte.

Bravo inca odata
Salut Adrian si bine ai revenit,
cum vad pasiunea ptr acvaristica nu l-ai pierdut.
Felicitari cu proiectul nou

off topic -
dupa cum vad aici se va da o batalie gen star wars, Adrian fiind Darth Sidious si scificuss fiind Jedi Yoda ,
cred ca treb sa ne cautam cu totii avatarele si la sectiunea Carciuma sa deschidem un topic cu cine bate pe cine
Salut,

Mai adauga niste plante, poti pune si 2 bile de cladophora, pe piatra si lemn sa legi microssorium, anubias barteria nano petit, in fata pogostemon,inclazitorul sa maschezi iar neaparat umple bazinul cu apa.
am inteles ca acvariul acuma este la ciclat, chiar daca ai niste melci in el care nu iti plac , nu le scoate inca cit se cicleaza acvariul.

La capitolul pesti eu as merge pe talie foarte mica gen: boraras maculatus, galaxy,eirnotus, danionella,sundadanio,microdevario, trigonostigma nike si ai putea pune otocinclusi

Alles gute
Salut

Bine ai venit.
Nu are sens sa ma repet cu........deja colegi mei sus au facut, cel mai important acuma sa ciclezi acvariul, sol fertil,deasupra pietris, pune nite plante easy ca ajuta si la cilclare etc.
monteaza lumina (aici grija, pina se face ciclarea bine nu lasa in primele 3 sapt mai mult de 6 ore sa functioneze)., 1W\L
daca te apuci azi de ciclare undeva joi poti introduce cel ptin 2 melci-pomacea ca sa ajute la ciclare,

citeste cu rabdare si atentie......vei obtine rezultate la care nu te vei astepta

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: