| Message |
|
|
@eugen,
lasa asa buturuga, nu-l mai fierbe, in natura cine le firbe?  , serios,personal imi place cind apa este mai inchisa de la tain si altele,cumva culoarea se apropie de cel amazonian  .
|
 |
|
|
Off topic
ma scuzi Eugen ca poluez putin topicul tau, da Stefan daca la mine te refereai de un acvariu nou,ma maninca talpile  , saptamina trecuta am termina standul din lemn la un acvariu de 300l  .
On topic
Craciun Fericit si ape limpezi
|
 |
|
|
Si cind imi aduc aminte ,anul trecut erai un mic invatacel in acvaristica si cereai sfaturi,uite ca azi am vazut cu ochii mei una din visurile tale si ma refer la discusi.
Bravo,Felicitatri Andrei
Craciun Fericit si tie
|
 |
|
|
doamne, ce imi place partea asta cind se starteaza acvariul, e cel mai important lucru si mai ales ca treb sa te gindesti la aranjamentul plantelor si al decorurilor.
vi urmari cu interes jurnalul tau Eugen,
Craciun Fericit alaturi de cei dragi
|
 |
|
|
Marius ,
vazind acuma ca ai postat poze de la primul setup al acavriului si unde a putut sa ajunga, nu pot spune decit FELICITARI
Off topic.
Plec cu aceasi ginduri neagtive (care nu sta in caracterul meu) si sunt de acord cu distinsii mei colegi referitor la userul @buro, de cind este pe acest forum numai adresari de limbaj neadecvate si parca nimic optimis cu privire la o sugestie buna ori un compliment pentru alti colegi de gen,, Bravo,imi place cum a iesit, asta da acvariu etc,,
Nimeni nu contesta experienta lui @buro in ala acvaristicii buna ori ba,nu vazusem la prezentarea lui ceva deosebit incit sa ne fura privirile, dar cred ca e de ajuns, speram cu ocazia Sarbatorilor se va conforma si el regulamentelor casei si va avea o gindire mai analitica si va fi bun muncitor in echipa
On topic
Felicitari din nou Marius si Sarbatori Fericite
|
 |
|
|
|
Dragi colegi,
Dupa ce am terminat standul de construit, sper ca imediat dupa Anul Nou voi finisa cu o vopsea neagra ori culoarea nucului (desi prefer negru fiindca acvariul mic sta pe un stand din lemn negru) vor fi puse amble unul linga altul in forma de L.
Dilemele sunt urmatoarele,cer sfatul vostru din experienta voastra,astfel:
1. la prima pagina am scris ca am gasit nisip galbui-cenusiu dar am gasit si alb ieri, de care sa pun?
2,am beckground negru de la juwel, sa pun pe asta ori autocolant verde/cyan deoarece as dori sa se apropie cumva de un biotop malawi (sunt constient ca niciodata nu vom resusi sa aducem in acvariile noastre ceea ce este in natura).
3. cu siguranta nu merg plantele in acvariu malawi,deci voi renunta la ideea asta
4. este o regula cum sa fie aranjamentul pietrelor, simetrice,asimetrice,la mijloc sa fie gol ptr a avea pestii plaja de inot?
Va multumesc si va urez tuturor un Craciun Fericit alaturi de cei dragi!!!!
|
 |
|
|
Salut.
si daca marketingul nu ar exista ce ne-am face  ,
tocmai azi am vazut niste reduceri la enheim aici in Stuttgart 
|
 |
|
|
eu am manado, multi alti colegi folosesc si la toti s-au prins plantele  , treb sa ai rabdare, dar secretul cind pui plantele in manado ca radacinile sa fie rasucite impreuna si tragi peste planta mult manado.
O alta intrebare,daca tot ai pus manado,ai pus sub el ca prim strat gen aqua Basic jbl, ori de la tertra etc ? este foarte important ptr plante,are fertilizantii de baza
|
 |
|
|
Nu stiu daca ai apucat sa vezi cum l-am construit pe al meu. Am calculat ca rezistenta sa nu fie data din esenta lemnului ci din constructie/imbinari.
Reteta la un acvariu de 120x50 cm.
2 blaturi 120 x 50 cm
8 picioare 44mm x 44mm x80 cm
4 scinduri 40 x 80 cm
5 scinduri 30 x 80 cm
suruburi,profile in forma L
Dar daca te vei uita la linkul meu reiese cum a fost executat standul,fara complicatii etc, afost testat la urma si tine peste 400kg
|
 |
|
|
salut,
ar trebiue sa adaugi mai multe plante,
sa ma scuzi dar ce cauta pietrisul ala alb de granulatie mare peste manado???????????????????
sti cum se spune la om,, pantofii fac 80 la suta pe om,,, stiu ca ,gusturile nu se discuta dar scapa repede de kitchul ala alb,
ma repet,introdu plante, pietre si ceva lemn, nu te vei astepta la ce minunatie va iesi acolo
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit
Descriere buna, sper pina a introduce vetuitoarele ai ciclat acvariul,
Asteptam si o poza de ansamblu cu acvariul  .
Referitor la melci,creveti versus botia, nu stiu daca ai facut o alegere buna, cum stim botia sunt mincatori de melci si delicatese ptr ei RCS
|
 |
|
|
|
Salut,
suna interesant proiectul tau, bafta multa.
in legatura cu standul, ti-as sugera din lemn, acel topic despre care vb cu standul il gasesti la sectiunea cichlidae si userul se cheama pyu,parca topicul new malawi si descrierea dimensiunii.
Daca vei intra pe sectiunea ciclide vei gasi topicul meu cu numele Strada Malawi ori Tanganjika si vei vedea poze la pag 2 inclusiv un link, unde arat cum am construit simbata trecuta un stand din lemn pentru acvariul de 300l.
|
 |
|
|
nu se va intimpla nimic in perioada cit vei lipsi, vei gasi pesti mai mari prima impresie si parca plante mai frumoase, mie asa mi se pare cind lipsesc mai multa vreme.
In privinta fertilizaii ca o sa aiba de suferit plantele nu te panica, eu luna trecuta am stat 12 zile in Rom si la intoarcere am gasit totul in regula 
|
 |
|
|
Nu stiu exact desi nici nu am vazut, Stefan ai cumva niste melci prin acvariu?,ma refer la neritine 
|
 |
|
|
apropo de iuteala crevetilor amano cind le dau de mincare, cind deschid capacaul (efecf Pavlov :lol  fura din fata trigonostigmelor espei iar sa vezi bataie intre rcs si amano 
|
 |
|
|
Imi place din ce in cel mai mult cum evolueaza acvariul cu crevetii  , dar ce se intimpla cu blyxa japonica?, ce nu-i convine in acvariu?, nu sta in bataia luminii?
|
 |
|
|
Stefan,prietene, treci pe la gemgiu maine,ti-am dat adresele si cit esti plecat pune o sticla ca si capac de 3-4mm sa nu ai surprize neplacute cind te vei intoarce 
|
 |
|
|
doresti sa faci un acvariu open top  , daca nu te preseaza timpul e ok,poti bricola linistit, totusi am retinere la open top cu niste neoni sper sa nu faca sarituri mortale 
|
 |
|
|
Salut,
Bine ai venit, cred ca pina startezi acvariul ar fi bine sa citesti despre cicllarea acvariului ca tostusi vad nelamururi cu privire la schimburile de apa, sa inteleg ca e prima oara cind ai acvariu?
vad ca ti-ai ales habitatul desi nu cred ca te-ai documentat despre ei inde-ajuns  ptr ca ne intrebi de ecosistem, pai la cory,neoni (care din subspecie) nici nu se discuta de malawi, vei face de tip amazonian, plante ?, nu stiu cu ce vei fertiliza si ce lumina vei pune,nu ai mentionat nimic aici la inceput.
nr pestiilor cam mare,te poti opri undeva la max 4o buc
|
 |
|
|
Pai cum vad,ptr vacante ai gasit o rezolvare la probleme  .
Ideea cu dozatorul nu este rea  , ma gindeam la ceva gen cum sunt perfuziile medicale,dar sunt unele care lasa o picatura la anumite intervale mari (aici treb discutat cu cineva in domeniu,medic ,asistente ori distribuitori de ustensile medicale ) si nu cele clasice.
ciar am putea deschide ori contiunu in topicul tau aceasta tema  ,
pina raspunzi eu voi bea o cafeluta si o foita linga 
|
 |
|
|