[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Ne-am gandit noi sa modificam cumva schimbul la picatura si anume jumate din cantitatea de apa schimbata sa vina de la retea, iar cealalta jumatate sa fie apa de osmoza.
Imi recomanda cineva un osmozor care sa se pupe cu bazinul asta(1500l)?
Vlad-h wrote: Se zice ca pestii mor din primele zile in apa cu nitrati .

Nu exista apa fara nitrati. Poti testa de curiozitate apa de la chiuveta sau apa plata din sticla si vei constata prezenta nitratilor. Concentratia nitratilor nu e bine sa depaseasca 50.
Nitritii in schimb sunt toxici, la fel si amoniacul.
La tine in acvariu filtrarea nu face fata, acel bazin nu se va putea considera ciclat niciodata. Nu ai ce sa reciclezi, trebuie sa suplimentezi filtrarea, sau vor incepe problemele de sanatate.
Daca nu ai hotarat deocamdata asupra acvariului, ai aici o oferta destul de buna, zic eu. Doar ca distanta e putin prohibitiva.
http://www.discus-club.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=40&t=8647
Pterophyllum wrote:Buna!
Fa schimburi de apa zilnic, da-le mancare putina (si nu expirata) si ajuta ciclarea cu Seachem Stability. Bafta!

Teoretic e corect, practic ce sa cicleze? Un buretel mic de la un filtru care consuma curent degeaba?
In acvarii neciclate/nefiltrate, pestii mor. Dezvolta o boala sau alta si mor, pentru ca in apa proasta le scade imunitatea. Pestele tau are o infectie bacteriana si probabil se curata in vreo 2 zile. Dupa el vor urma si ceilalti.
Nu poate nimeni sa ghiceasca proprietatile apei, doar pe baza faptului ca are gust de rugina. Trebuie testata.
Apa nu trebuie declorinata la prima umplere. N-are logica, clorul nu are ce bacterii sa omoare, din moment ce acvariul nu e ciclat.
koala wrote:- combinatia de scalari, neoni si ancistrusi mi se pare geniala ...

... daca adaugi si cory ca si condiment.
Unde e vila? Bre, am ramas agatati de aceeasi problema
Acvariul mare nu-i al meu, decat cu sufletul! Nici locuinta! Care e de fapt apartament la et. 4 al unui bloc, nu vila.
De la locul faptei:
Geamurile ajunse cu bine 4 etaje pe scari. Dimensiuni finale: 300L/80l/60h, geam 15mm, fund 2x12mm.
image
Dan in febra creatiei.
image
Semnatura
image
Perinita pe mese.
image
Aproape de final.
image
Lasat la uscat pana luni, inainte de finisaje.
image
Nea Marius mi-s vandut cu buna stiinta pesti cu gris.
Celalalt vanzator din hala care are un magazin inauntru si unul afara, pe alee, de care se ocupa sotia, are cele mai curate acvarii pe care le-am vazut la un vanzator. Daca are pesti bolnavi refuza sa-i vanda. Sfaturi pertinente la incepatori referitor la ciclare, filtrare si compatibilitate. Vand si hrana congelata, pe care o ambaleaza in asa fel incat ajungi cu ea inghetata la Ploiesti.
Si mai e un nene pe aleea din fata, care e ok, in afara de colegul Shalau.
Din pacate oferta nu este prea variata la niciunul din ei.

L.E Mi-a adus aminte! Mai e un mos ciudat in pasajul de la Obor, are cele mai jegoase acvarii pe care le-am vazut vreodata. Sustine ca nu exista ceva numit ciclare, e doar o inventie moderna, iar filtrele nu-si au rostul.
mugurel wrote:... varianta estica extrema, a functionat 30 secunde pana am submersat compartimentul cu bateriile.

Motiv pentru care am subliniat faptul ca nu ma pronunt asupra marcii obiectului in discutie. La Eheim nu-s probleme daca-l tii cu bateriile sub nivelul apei.
http://www.happypets.ro/556-eheim-quick-vac-pro-4011708350140.html
E bun, daca vrei sa aspiri acvariul fara sa faci si schimb de apa. Ma refer la concept, nu am auzit nimic despre marca respectiva si nu stiu cat de bine lucreaza.
Am folosit Eheim care functioneaza pe acelasi principiu.
image
Ideea e ca schimburile de apa sunt importante si nu e bine sa sari peste ele. Poti aspira si schimba apa in acelasi timp cu aspiratoare ne-electrice si ceva mai ieftine.
Notat. Azi testat GH, cautat hrana cu spirulina.
@Adi, pestii vin la sfarsitul saptamanii viitoare, nu stiu exact ziua deocamdata.
Pai nu le pierd, le valorific, le traiesc!
Pierdute ar fi dac-as dormi.
La noi geophagusii sunt inca nepictati. Si au aparut gauri in cap la cativa pesti; GT, o ciocolata si un severum. Urmeaza un tratament in tot bazinul cu spirohexol. Sa vedem ce rezultate da.
Maine(adica azi ca e deja 5 dimineata) lipim acvariul! In sfarsit!!
La Zoomania Pantelimon am surprins un schimb de apa care implica tare mult albastru de metil+ verde de malachit. Nici nu se mai vedeau pestii. L-am intrebat pe baiatul care se ocupa de pesti pentru ce ii trateaza si a zis ca n-au nimic, asa a fost instruit sa procedeze cu schimburile. Dupa care a urmat o discutie de cel putin o juma de ora despre ciclare si de ce nu e bine sa tratezi pestii sanatosi,
Spre lauda lui, baiatul chiar isi dorea sa invete, a pus o groaza de intrebari, si-a notat multe articole necesare de citit si per total parea tare entuziasmat pentru informatia primita. Eu, aiurita, dupa discutie mi-am uitat telefonul pe tejghea. Cand m-am intors sa-l recuperez dupa vreo 40 de minute, el citea ciclul azotului.
Pe scurt, de cele mai multe ori vanzatorii sunt doar vanzatori, nu au cunostintele necesare sa sfatuiasca un incepator, repeta si ei ce le-au transmis alti vanzatori la fel de nepriceputi. Iar daca mor pestii, asta e, sunt ai patronului, nu ai lor.
Motiv pentru care eu prefer sa-mi iau pestii din Obor de la "particulari". macar oamenii aia au habar cum sa-i ingrijeasca, pentru ca e marfa lor.
paradoxx wrote:...tetratec esti mai sigur.

La tetratec esti 95% sigur ca o sa curga.

La un acvariu de 300 sau mai mare ideal ar fi sa ai 2 externe cu debit nu prea mare, maxim 1000-1500l/h. Astfel ai mai mult spatiu pentru material bio si filtrare eficienta. La canistrele cu debit mai mare, peste 1500l/h, surplusul de cantitate a materialului filtrant este de maxim 2 litri, iar filtrarea nu se efectueaza eficient, timpul de retentie al apei fiind mai mic.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: