Gasesti de la Juwel, daca vrei musai ceva de fabrica. Juwel Rio 300 120/50/60 parca, sau Juwel Rio 400 150/50/60. Dar am vazut acvarii lipite de baieti, care bat la fund pe cele de firma.
Depinde cum iti e norocul si peste cine dai.
Da, ceva de genul acela, dar mai mare, cu un spatiu mai generos pentru medii filtrante.
Si te sfatuiesc sa nu folosesti carbune activ, decat atunci cand e necesar, respectiv la incheierea unui tratament. Carbunele activ are rolul de a absorbi resturile de medicatie din apa.
Malawi sunt cele mai populare, usor de gasit si ieftine dintre toate africanele. Cred ca sunt si destul de rezistente, dar daca le oferi o filtrare eficienta si PH/duritate corespunzatoare, toti pestii sunt rezistenti. Nu ma pricep la africane, dar stiu ca bazinele merg usor suprapopulate. Nu stiu exact cati pesti/litru, mai ales ca nu stii exact ce specii vrei. Mai depinde si de dimensiunea acestora la maturitate.
Eu as alege americanele, dar sunt subiectiva. Imi plac mie pestii astia Africanele sunt foarte colorate, agitate si isi au si ele fanii lor.
Un acvariu cu americane nu va fi foarte populat, merg doar cativa pesti, dar sunt regi! Un bazin cu africane va fi plin de pesti de toate culorile. Cred ca o sa-ti caut cateva filmulete care sa te edifice si sa te ajute sa hotarasti.
Daca nu vrei plante, atunci ciclidele sunt pestii care iti trebuie. Dar trebuie sa ai grija sa nu combini specii care nu sunt compatibile. Ciclidele americane sunt multe, de diferite dimensiuni, culori, grad de agresivititate, va trebui studiezi un pic inainte sa alegi. In principiu merg combinate intre ele din punct de vedere al chimiei apei, dar trebuie sa ai grija sa nu pui unele foarte agresive langa o specie mai timida, pentru ca cea din urma va avea de suferit. Valabil si pentru africane, care se impart si ele pe categorii, in functie de lacul de provenienta. Ex: Malawi, Victoria, Tanganyika.
Sub nicio forma nu merg ciclide americane combinate cu cele africane. Va trebui sa optezi ori pentru una, ori pentru alta.
Materialul filtrant este "ficatul" acvariului. Este materialul cu care se umple filtrul, de obicei ceramica poroasa, care ofera suport pentru bacteriile nitrificatoare. Pe scurt, rolul acestora este de a pastra apa in parametri chimici optimi, fara de care pestii nu pot supravietui. Va trebui sa citesti despre filtrarea biologica/ciclul azotului.
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati Daca tii acvariul in bataia soarelui, vei avea mari probleme cu algele.
Bine ai venit! Corectie: un caras are nevoie de minim 70l.
1.Pesti rezistenti si frumosi dupa parerea mea sunt ciclidele americane.
La fel de bine te poti orienta catre ciclide africane daca-ti plac. Sunt colorati, poti sa bagi mai multi, nu-ti bati capul cu plantele.
E greu de dat un sfat in ceea ce priveste pestii, pentru ca e chestie de gusturi.
2.Incalzitorul ar trebui sa fie cam 1w/l, deci la 300l, incalzitor de 300w. Pompa de aer nu iti trebuie. Filtrul obligatoriu extern, capacitate de cel putin 6l material filtrant pentru un bazin populat mediu.
3. In functie de ceea ce vrei sa faci acolo, se mai poate discuta despre lumina, instalatie CO2, desi nu cred ca e cazul daca vrei pesti mari, material filtrant de calitate, substrat compatibil cu pestii pentru care optezi.
Filtru poti sa-ti iei unul hang-on, nu e scump si il umpli cu siporax.
Chestia cu scrisu', ma bucur ca te bucuri ca inteleg, dar aici nu scrii pe chat, scrii pe forum. Iar forumul are niste reguli, pe care chiar ma bucur daca le citesti.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5210.page Acorda atentie acestui paragraf: "2.5 Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte evitati limbajul gen "mess" (de genul "Cool", "lol"...etc.) caci primiti un avertisment. "
Am crezut ca prinzi ideea si nu mai scrii ca pe chat.
Iti trebuie un filtru care sa contina medii filtrante ca lumea si in cantitate suficienta, presupun ca tu ai un buretel. S-a discutat si rasdiscutat tema cu filtrarea biologica.
Poluat inseamna nefyltrat. Degeaba puy pestyy in carantyna sy spely tot dyn acvaryu, intr-o saptamana se polueaza la loc. May byne te oryentezy catre un fyltru care pastreaza bazynul nepoluat.
La mine se face biofilm, in ambele acvarii, imediat dupa ce schimb apa. 2-3 zile am biofilm gros si urat, dupa care dispare de la sine.
Hai ca acvariul mare, sa zicem ca e binisor populat. Dar cel mic, de 50l, are 7 pui de cory de nici o jumatate de cm, si e filtrat cu 1l de eheim substrat pro. E steril, nu plante, nu decoruri, nu poate fi vorba de filtrare deficitara.
marcusyon wrote:O chestie ciudata. La mine in acvariu doar severumii au fost afectati, acum tu zici tot de ei. Or fi atat de norocosi ? )
Da, din toti pestii au fost afectati doar 2 severumi din 3. Restul n-aveau nimic. Inainte sa treaca pe americane a avut si pe cativa discusi ceva similar. Discusii au murit, severumii s-au facut bine.
Am vazut "cosurile" astea pe severumii amicului cu americanele. El i-a bagat la carantina si pentru ca nu a stiut daca e infectie sau boala gaurilor in cap, i-a tinut in cocktail de baktopur cu metro, vreo 7 zile. Acum nu mai au nimic.
opincarul wrote:
E ceramica de la fauritorul de veceuri si picioare pentru scaunele cu rotile?
Cum le stii tu pe toate! Si aia de la wts se aprovizioneaza tot de la renumitul!
Dom' Ion, fara suparare, dar ai avut specia de care vorbim? Nu de alta, dar ai un acvariu cu africane amestecate cu welse sud-americane, la care se adauga si un crap?!? Peste toate astea voiai sa mai bagi si o pisica si ceva ciclide americane mari si rele? Daca detii secretul succesului in a impaca lupul, varza si capra, poate ar trebui sa ne luminezi si pe noi astilalti care suferim din cauza incompatibilitatilor dintre pesti si a mediilor din care provin, respectiv afurisita de chimie a apei.
Pisicile urmeaza sa locuiasca intr-un bazin de o tona jumate, filrat cu sump. Bazinul e in constructie, mai exact miercuri se lipeste. Asta de 500 era temporar.
catalin_ wrote:E posibil ca acel "schimb de apa la picatura", in cazul de fata jet subtire de apa, sa fie echivalentul la prea multa apa schimbata prea des?
Pai si apa proaspata nu bun? Apa de schimb e filtrata cu ceramica, sterasyl si carbune activ.