[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Asa o gandisem si eu. Asta ar fi solutia imediata, dar pe termen lung, nu merge sa tot plimb femelele de colo colo.
Optiuni as avea:
1. Inlocuiesc o femeluta cu un mascul. Problema e ca n-as sti la care sa renunt, nu cred ca pot. Sunt o tuta sentimentala.
2. Scap de mascul si pastrez doar fetele. Il am si pe asta de cand avea 2 cm... cum sa-l dau?
3. Mai iau 2 masculi, transform tot acvariul intr-un camp de razboi.
4. Nu fac nimic si daca moare vreo fata imi smulg parul din cap.
A se observa ca vorbesc singura. Eu si cu mine nu ajungem la nicio concluzie!!
Edit: acum am vazut si postul lui Pterophyllum. Papila ca papila, dar cum avea burtica? Asta mica a mea sta sa explodeze.
Si pentru ca nu e ok ca toate sa fie in ordine, tre' sa existe undeva si o problema.
Presupusul mascul de scalar, care e cu siguranta fetita, are burtica foarte umflata. Nu e constipatie sigur, nu e nici infectie, e vioaie, mananca, din punct de vedere al sanatatii pare ok.
In schimb are papila genitala usor vizibila, isi face de lucru curatand o frunza si goneste ceilalti pesti, ea care pana acum a fost blandetea intruchipata. Da semne clare ca vrea sa depuna, dar celelalte 2 femele stau ca un zid intre ea si mascul. Ce pateste daca nu are cu cine?
Depune de una singura, sau scot temporar celelalte 2 fete?
Nu are nicio legatura cu duritatea. E normal ca lumina sa evidentieze apa neclara.
Suplimentati filtrarea si indiferent de duritate, apa va fi limpede.
Ma bucur ca va place!!
@bulan A rezolvat maestrul koala sa fie HD.
@ocean Stiu ca echinodorusul era mai aproape de biotop, dar am eu o slabiciune pentru anubiasi. Ellioti aia sunt mai frumosi in realitate decat in filmulet, dar se alearga incontinuu! Pana la urma unul o sa-l termine pe celalalt...
@Liliacul Prichindeii sunt si preferatii mei. Mai ales fiind si primii pestisori inmultiti de mine. Si probabil ultimii.
@opincarul Am luat 5 metri de banda d-aia ordinara de la piata doar sa testez. Am lipit-o pe un profil de aluminiu si mi-a placut atat de mult incat am scos neoanele.
@Gabi Versiune muta.

by koala: Rezolvat, si-asta.
Un update mic.
Am facut capacul, am schimbat luminile si anume am trecut pe leduri care sper eu sa inhibe BBA-ul pe viitor. Deocamdata nu mai am. Culorile pestilor sunt acum mult mai evidentiate.
Nu-mi aduc aminte unde a zis koala ca o sa ma manance sa mai adaug pesti(coor). Asa ca am tinut cont de sfatul batranilor si am mai luat un scalar cu scopul de a fi pereche fetitei singure. Cred totusi ca am nimerit tot o fetita. Dar e frumoasa si cuminte si mor dupa ea.
Puradeii de panda, cei 10 care au supravietuit, au inceput sa semene a pesti si stau acum cu baietii mari.
Ellioti sunt frumosi cu nabadai, dar dracosi tare!
M-am pricopsit si cu 8 ramirezi electric blue, pe care nu i-am dorit, dar dupa o juma' de ora de stat in bazinul cu balauri ai amicului, a fost clar ca nu au nicio sansa de supravietuire acolo. S-au mutat la mine sa mai creasca, dar fiind deja maturi, n-au mai crescut niciun milimetru.
Si in sfarsit, dupa 2 luni jumate de cand am facut comanda la tropheus, au sosit mult doritii cory duplicareus!!
Masculii de corydoras davidsandsi sunt confuzi si fugaresc femelele duplicareus.
Un filmulet nu stralucit, facut la repezeala cu telefonul:

by koala: Refacut linkul.
De ce sa arunce tot, inclusiv pestii sanatosi? Parazitul este oricum prezent in toate apele. Prezinta simptome de infectie doar pestii cu imunitate scazuta, iar acestia pot fi tratati relativ usor, depinde de cat de avansata este boala.
Daca esti sigur ca e velvet, se trateaza cu JBL Oodinol.
Cory par a fi Corydoras habrosus.
Duritatea si Ph sunt si la mine cam tot pe acolo, ba chiar iarna Ph-ul trece de 8. Stai cumva prin Pantelimon?
Si totusi am aceiasi scalari de cativa ani si nu am avut probleme cu ei. Problema vine din alta parte.
Iar un peste nu moare chiar asa, fara sa dea semne. Daca nu sunt urme vizibile pe corp, atunci sunt modificari comportamentale; nu mai mananca, e apatic, devine timid/sperios... un peste cand nu se simte bine striga si el asa cum poate.
Poate a avut flagelate, sau vreo infectie interna... paraziti branhiali(la astia s-ar fi scarpinat).
Tetrazonele sunt oarecum mai potrivite pentru acvariul tau, desi pentru un grup de 6 se recomanda un bazin de minim 80l..
Nu dai prea multe amanunte, care ar ajuta in stabilirea cauzelor care-ti provoaca problemele.
Apa dura spre foarte dura... cat de dura mai exact?
Ai tratat bazinul cu o substanta cu spectru larg antimicrobian... ce substanta era?
Te chinui sa asiguri tot ce trebuie plantelor... cu ce anume fertilizezi si cat?
Ce medii ai in filtrul extern?
Scalarul care a murit recent ce simptome a prezentat inainte de deces?
Amoniul/amoniacul le-ai testat?
Lampa UV nu prea are cu ce sa te ajute. E buna pentru a eradica algele verzi, infuzori, anumiti paraziti. La tine problemele par sa vina din alta parte.
Scalarii n-o duc prea bine in bazine asa mici, poate ar trebui sa te reorientezi catre alte specii.
Dar de ce vrei neaparat Manado? Poti sa iei pietris inert si atat, daca nu ai de gand sa tii plante pretentioase si fertilizezi in masa apei.
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php
http://www.aquapage.eu/Plants.php?hledani=LAT&detail=8#8
AlinaMova wrote:Filtrul acela filtreaza,doar e filtru

Cum zici tu.
AlinaMova wrote:Nu am apa murdara de la el...

Niste teste, de curiozitate, ai facut?
Maine s-ar putea sa ai si musafiri, daca nu intervine ceva intre timp.
AlinaMova wrote:
Filtru claro 200(pe acesta il am si sunt multumita de el)

Din ce punct de vedere esti multumita de el, in afara de faptul ca nu filtreaza?
AlinaMova wrote:
Fauna-20 lei(nu stiu ce plante sa aleg,parerile sunt impartite pe net cu anumite specii,sugestii de plante pe care le cresteti?)

Aia e flora, fauna sunt pestii.
AlinaMova wrote:Pesti-as vrea niste guppy pe care ii ador si as vrea sa-i inmultesc fara maternitate - un moss cred ca e suficient pt a supravietui puii,saniari cory,neoni,molly,poate platy si cam atat,alte sugestii sunt binevenite.

Poate si un oscar.
image
Serios acum, nu poti sa bagi toti pestii pe care i-ai enumerat in 30l, mai ales fara filtrare.
Dar oare merge incorporata in capac? Sau e musai sa stea in vant?
Saru'mana!
In alta ordine de idei, am fost la Radu Dragan si avea aruncata pe un bazin o lampa mica cu leduri, care transforma niste scalari banali intr-o explozie de culori. Asa ceva vreau! Presupun ca banala banda cu leduri nu stie sa faca ce facea lampita aia.
eliasmanu wrote: Din pacate, in acvariul mic (140L Net) ma lupt uc ceva Hexamita la cei 5 scalari care au ramas... de mai bine de 1 luna ma chinui si pe mine si pe ei cu tratament cu Metronidazol, aerisire puternica, schimb de 40 l la 2 zile, (am incercat si vre-o 5 zile cu tratament in fiecare zi/schimb 40 l in fiecare zi....am facut si pauze intre tratamente ... am pregatit si hrana cu metronidazol...si se pare ca nu reusesc sa ii salvez, cred ca Hexamita ... sau ce o fi ea ... are rezistenta la metronidazol. Unuia cred ca am sa ii curm suferinta... a ramas f mic, slabit, si au aparut si 2 gaurele cat firul de par in craniu, 2 par OK, iar alti 2 inca manaca dar au fecale fir de ata). Vreau sa ii vindec si sa ii fac cadou. Problema mea este alta ... ce fac cu plantele si cu Filtrul Extern ? cum le dezinfectez?, ca sa nu le mut in cel mare ? Va rog un raspuns cat mai "sigur" caci nu vreau sa am acelasi chin in cei 480 l de apa cat am sa pun in cel mare. Ce fac cu Neoni si Ancistrusi care au crescut asa mare si frumosi ? ( La recomandare, eventual pot sa fac un New thread in boli si tratamente cu acest subiect, dar am zis ca totusi e relationat si cu acesta deoarece urmeaza sa mut din cel mic in cel mare.

Metronidazolul fiind pentru uz uman e gandit sa lucreze la temperatura corpului nostru, motiv pentru care nu-si prea face efectul la pesti. Exista medicament dedicat care chiar functioneaza, nu decicleaza si-ti dezinfectezi si bazin, substrat, filtru, etc. Incearca JBL Spirohexol inainte sa te superi si sa scapi de pesti. Ma indoiesc sa fie vorba de Capillaria, daca au aparut gauri in cap.
Hai sa reformulez. De ce trebuie tinut cont, atunci cand achizitionezi un osmozor?
Avand in vedere ca apa e foarte dura si PH-ul foarte ridicat, nu vad alta solutie.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: