| Message |
|
|
|
Am primit doua galbenusuri (ancistrusi albino longfin) de la colegul marianmarian. Nu pot sa va spun cu cata grija, rabdare si blandete a tratat aceasta tranzactie. Multumesc din suflet!
|
 |
|
|
|
In sacoul ala nu poa' sa le franga nici daca ar calca pe ele.
|
 |
|
|
@avansatul 2,5l nu are cum sa coste 129 lei.
@edygilet 25l inseamna o treime din volumul total al bazinului tau. E mult prea mult.
|
 |
|
|
|
La dimensiunea bazinului tau, 25L de substrat va avea grosimea de 14 cm.
|
 |
|
|
|
Si inca ceva... mi se pare ca am zarit un corydoras(tot o specie de sanitar) la un moment dat in filmulet, statea langa mica Molly. Cory sunt pesti de grup, nu se simt in largul lor singuri. Ar trebui sa fie cel putin 4-5 intr-o gasca.
In locul tau as renunta la hoplo, care se fac mult prea mari pentru acel bazin (minim recomandat 135l) si as lua mai multi cory. Sunt haiosi, sunt harnici, nu cresc prea mari, si daca se simt bine, dau adevarate spectacole cu zburdalnicia lor.
|
 |
|
|
Treaba cu populatia de 23 de pesti recomandata pentru bazin e relativa, depinde de speciile pe care le detii. Numai cei 2 hoplo (sanitarii), cand cresc sunt deja cam mult pentru 112 litri. Uite un site care te ajuta sa-ti faci idee despre cum stai cu filtrarea si popularea acvariului:
http://www.aqadvisor.com/
|
 |
|
|
Iti doresc succes cu bazinul si sanatate pestisorilor si pisicii cu pricina.  )
A mea(pisica) a cazut cu totul in acvariu, dar spre norocul meu inca nu bagasem pestii la momentul respectiv.
|
 |
|
|
Da, dar el a bagat deja vietatile in bazin, iar simptomele acelei Molly ar putea fi de la intoxicatia cu amoniac.
Schimburile mici si dese mai dilueaza concentratiile periculoase de amoniac.
Cel putin eu asa am tinut toti pestii in viata, in timpul ciclarii. Dar sunt departe de a fi expert, deci fiecare face cum crede ca e mai bine. 
|
 |
|
|
|
Eu as face un schimb de apa de 10-20%. Acvariul tau e neciclat daca a stat doar 24h nepopulat. Plus ca ai bagat albastru de metil peste capsula de Bactozym... sa ma corecteze un veteran daca gresesc, dar albastrul de metil are efect dezinfectant, ceea ce contracareaza efectul Bactozymului.
Din cate am citit + scurta mea experienta, ciclarea bazinului cu pesti se face efectuand schimburi mici si dese de apa (zilnic sau la doua zile).
|
 |
|
|
|
Vrei sa spui ca iti trebuie minim 4 module, cred. Cand vine vorba de materialul filtrant, niciodata nu e prea mult. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Si e foarte important si ce medii de filtrare folosesti, n-ai zis nimic despre asta.
Daca intentionezi sa suprapopulezi bazinul, e important sa ai o filtrare serioasa care sa faca fata.
|
 |
|
|
dan.oancea wrote:Multikani este filtru extern pt acvarii de pana la 320L.
O precizare doar. Multikani este un filtru extern pentru acvarii cu capacitatea cuprinsa intre 20-300l, in functie de numarul de module(maxim 8) adaugate.
|
 |
|
|
Multumesc frumos!
|
 |
|
|
Ma ingrijoreaza evolutia unui lemn din acvariu. El de la mama lui e usor galbui. Ei, de cateva zile a inceput sa se innegreasca... negru carbune. E normal sa faca asta? Dauneaza pestilor? Ancistrusii stau numai pe lemne.
In coltul opus e o buturuga de vita de vie, pe care am ridicat-o ieri cand am aspirat substratul. Sub ea s-a format ceva ca o panza de paianjen, in care sunt prinse bine si multe pietricele din substrat. Ce e chestia aia?
Nu stiu cat de bine se vede lemnul innegrit in poza:

|
 |
|
|
|
Cumpar 2 ancistrusi albino voalati in Bucuresti.
|
 |
|
|
|
Sunt radacini de nu stiu ce. Dezradacineaza astia tot ce se cheama copac pe Soseaua Pantelimon si am avut de unde sa aleg. Am fiert si am cojit la ele o luna.
|
 |
|
|
Dupa aproape o luna de la popularea bazinului, toata pestimea e ok, n-am pierdut niciunul. Pentru mine, asta e o mare realizare.
Am adaugat cateva radacini, parca as mai pune vreo doua, dar am ajuns la concluzia ca sunt antitalent la aranjamente subacvatice.
Toata admiratia pentru cei cu acvarii superbe!!
La mine ceva nu se pupa, problema e ca nu-mi dau seama ce. Pietrisul cu backgroundul? Pietrisul cu radacinile? Ceva nu e ok deloc... in fine. O sa incerc sa pun o balarie ceva pe lemnele alea, poate nu mai arata asa de sinistru. Intre timp am renuntat (cu greu) la sewellia si as vrea ancistrus albino voalat in schimb. Dar nu gasesc pe nicaieri.
Si problema: unul din carasei e mai pricajit el asa. N-a crescut in ritmul celorlalti, are solzii mai nepieptanati, stil punk. Asa era de cand l-am luat. Ce ma deranjeaza pe mine, e ca nu e la fel de vioi ca ceilalti. In loc sa zburde de colo colo, prefera sa stea intr-un loc. Se activeaza cand e rost de mancare sau cand ma vede pe langa bazin, apoi se retrage in coltul lui. S-o fi nascut el obosit, sau nu-i convine ceva?

|
 |
|
|
|
Scuze ca ma bag in discutie, sunt incepatoare si as dori sa inteleg logica din spatele afirmatiei "facand schimburi de apa (mici sau mari) intarzii si mai mult ciclarea". Nu se mai inmultesc bacteriile din cauza unui schimb minor de apa? Ca hrana au din belsug, mai mult decat pot consuma, altfel nu se justifica necesitatea schimburilor.
Eu fac schimburi zilnice de 10-15 % intr-un acvariu prospat, de 200l, cu pesti in el, pentru a tine oarecum sub control nivelul amoniacului/nitritilor/nitratilor din apa. Fara aceste schimburi pestii ar fi murit de mult timp, cred eu.
|
 |
|
|
|
In astea 3 zile de cand ai renuntat la cel home made, ai tinut filtrul pe uscat sau a continuat sa functioneze undeva in vreo galeata?
|
 |
|
|
|
Felicitari celor 5 care au trecut de votul publicului! Succes cu juriul, sa va vedem in faza a doua!
|
 |
|
|
|
Am notat maxim doar cele 6 bazine romanesti pomenite in topic. Stie cineva care este al saptelea? Azi e ultima zi de vot.
|
 |
|
|