| Message |
|
|
|
...si doua boabe de piper.
|
 |
|
|
carmelo212006 wrote:... 1 bristlenose pleco...
ugarit5 wrote:Pleco creste prea mare pt acvariul tau
E ancistrus, omule. Nu iti mai da cu parerea cand nu stii despre ce vorbesti.
|
 |
|
|
Cred ca siporaxul meu e alta marca.  Nici daca l-as fierbe 2 saptamani n-ar ajunge la culoarea aia.
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Acea "spuma" este un fel de biofilm la suprafata apei.
Sau pot fi chimicale din lipici. N-ai de unde sa stii cu siguranta.
Ca sa fie treaba treaba fa cateva schimburi de apa de cam 30% din volumul bazinului in urmatoarele cateva zile.
Eu folosesc guta de pescuit pentru a lega plantele.
Edit @Gabi Are acvariu de 55 l cu filtru intern.
|
 |
|
|
Sunt draguti  Au ochisorii frumosi, ca doua margelute. Mie chiar imi plac toate vietatile. Mai putin gandacii aia care put, dar nu-i omor. Ii dau afara sa-si vada de viata.
|
 |
|
|
anonym wrote:
Vezi cu neoni ca au nevoie de o temperatura de peste 26grade, eu ii tineam la 24 de grade cand stateam in uk pentru ca aveam un acvariu mare, afara era mereu frig iar incalzitorul nu facea fata si nu intelegeam de ce mureau  temperatura trebuie sa fie intre 26-29. Apa trebuie sa fie moale si acida, pH 5.5-6.5 si gH 1-5 .
Eu iarna asta de-a trecut, am uitat sa bag incalzitorul in priza.  Era in acvariu, dar nu si in priza si uite asa i-a prins primavara pe toti. PH-ul tre sa fie 6,5 pentru a se putea reproduce, dar de trait traiesc bine mersi la 7,3, de 4 ani de cand ii am.
|
 |
|
|
|
Arunc si pisicile in strada, este?
Bre, eu te cred! In afara de tantari si gandaci de bucatarie, mie imi plac toate vietatile. Pana si sobolani as tine. Dar traiesc intr-un bloc construit pe vremea comunistilor. Tre' sa fac compromisuri cu spatiul.
|
 |
|
|
|
Carasii traiesc 6-7 ani. La tine au trait 7 luni. O fi bine?
Carasii ajung la 35 cm lungime, o pot face intr-un acvariu de 40l? In plus vad acolo si un hoplo, alt peste care ar creste foarte mare.
|
 |
|
|
Trasalica vrea sa caute pe marginea unui lac/rau, nisip albastru. Daca ne spui unde se gaseste, ma duc si eu cu el.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Cucoana, calmeaza-te ca albesti
Da-i inainte cu schimburile dese de apaa, pana iti iei un filtru adevarat. Mai strange un pic de ... galeata!
|
 |
|
|
|
Carasii aia sunt condamnati. Daca nu ai unde sa pui acvariu mai mare, nu iei pesti pentru acvariu mare. Dupa ce mor carasii astia(1 saptamana, maxim doua) du-te si mai ia 2. Omoaara-i si pe aia.
|
 |
|
|
|
Pai si terariul nu ocupa acelasi spatiu?
|
 |
|
|
|
Spatiul pe care il ocupa nu mai e disponibil. As avea unde sa il mut, dat mutatul mi se pare mai greu decat desfiintatul...
|
 |
|
|
|
Ma bate un gand... si ma bate rau. Sa renunt la acvariu. Cat sa cer pe el? 150/50/50 geam de 15.
|
 |
|
|
Anubias fan wrote: Substratul este alcatuit din pietricele si scoici si cateva pietre mai mari.
Substratul e alcatuit din cataroaie din ce vad eu in poza. Pietrele alea imense colecteaza o gramada de mizerie dedesubt, sunt greu de aspirat/curatat. Scoicile nu au ce cauta in acvariu. Iti cresc duritatea apei. Sfatul meu e sa arunci amalgamul ala pe care il numesti substrat si sa cumperi substrat inert, dedicat.
Anubias fan wrote: Am luat si o radacina.
Radacina elibereaza tanin, de-aia s-a facut apa maro. Nu e toxic, nu deranjeaza cu nimic, ba din contra. Multi dau bani ca sa reuseasca sa coloreze apa bazinelor asa.
Anubias fan wrote:...filtrul s-a infundat cu o mazga maro.
Mazga aia e film bacterian care se formeaza pe orice lemn introdus nou in acvariu. O sa treaca de la sine, dar pana atunci va trebui sa ai grija sa nu iti mai blocheze filtrul.
Anubias fan wrote:As vrea, in primul rand, sa gasesc pe cineva pe bd. Timisoara unde locuiesc, sau pe Bvd. Natiunile Unite unde am serviciul, sa imi gazduiasca pestii pana se cicleaza acvariul.
Nu e necesar, poti cicla acvariul si cu pestii in el, daca faci schimburi dese de apa. La 2-3 zile odata, schimbi 30% din volumul acvariului. Nu ai spus ce volum are acvariul.
Anubias fan wrote:
Apoi, cum rezolv cu apa maro si mazga care se strange in filtre - am pus si filtrul vechi? Am scos din bazin planta care iesea prin capac.
S-a depus un puf pe radacina, trebuie sa o scot sa o fierb ? Sau o las in asteptare, o data cu filtrarea ?
Multumesc,
Radu.
Culoarea apei, puful, mazga sunt toate legate de aparitia lemnului. Se rezolva de la sine odata cu ciclarea. Bazinul tau trece prin etapele normale ale ciclarii, nu e nimic de speriat. Rabdare si schimburi dese de apa.
|
 |
|
|
|
Eu fac schimburi de 75-80% cu apa direct de la robinet. Nu am unde sa pun la odihnit 300 l apa. Intr-o lume perfecta, ar trebui sa trec apa printr-un filtru, macar de carbon activ, dar na, nu o fac. Am o sticla de biotopol in asteptare, in caz de urgenta, daca fac pestii urat dupa schimb, bag biotopol.
Acum la tine... daca pui direct de la chiuveta, clorul din apa iti poate omori alea cateva bacterii pe care le ai in filtru si substrat. Biotopolul neutralizeaza clorul.
Nu stiu ce sa zic de apa plata.
|
 |
|
|
|
Daca apa sta 24 de ore in galeata, poti sa renunti si la biotopol momentan. Il folosesti mai la primavara, cand sunt apele tratate cu chestii toxice.
|
 |
|
|
Dana Rusu wrote:
Va rog, sa imi spuna cineva ce sa fac. Cineva care stie sigur ce sa fac
Orice problema se trateaza cu schimburi de apa. Schimba cate 20-25l pe zi, timp de 3 zile consecutiv. Da foarte putin sau deloc de mancare.
Edit; Nu mai pune denitrol.
|
 |
|
|
S-au terminat toti puiutii, urmatoarea serie peste vreo luna. Mai am pe cei 25 rezervati pentru stiu ei cine .
|
 |
|
|