[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
@Kazaku Uite ce zice AqAdvisor referitor la sugestia ta de populare a bazinului (am pus din burta dimensiunile bazinului ca sa ajung la un 63L brut):
image
"Your tank is overstocked. Unless you are an experienced aquarist who can meet the maintenance/biological needs of this aquarium, lower stocking levels are recommended."
Si sunt si o gramada de avertismente referitor la compatibilitati pe care nu le-am mai copiat aici.

kazaku wrote:Eu as baga .... 2x catfish...

Eu am trecut ancistrus, sper ca nu te refereai la pleco sau alta specie gigant de catfish.

AqAdvisor e bun pentru incepatori, zic eu. Te ajuta sa-ti faci o idee despre cum stai cu popularea, filtrarea si compatibilitatea pestilor pe care vrei sa-i cresti.
http://www.aqadvisor.com/

P.S. Stefan chiar are rabdare sa explice si sa dea sfaturi celor care au nevoie.
Nicio problema.
Iti multumesc pentru ca iti pasa si incercai sa dai un sfat bun, multumiri care se extind tuturor celor care m-au ajutat pana acum.

Kazaku, tocmai am spus mai sus ca sunt testate pietrele. Le-am testat inainte sa le bag in apa pe fiecare in parte cu detartrant, care e o idee mai sigur decat otetul. Nu sunt calcaroase, desi sunt albe.
Faye wrote:Cele albe? Cred ca doar par calcaroase. Am pus detartrant pe ele si n-am obtinut nicio reactie.
Cele albe? Cred ca doar par calcaroase. Am pus detartrant pe ele si n-am obtinut nicio reactie.
Multumesc frumos, Stefan.

@Paradoxx Nu stiu unde putea sa dispara cory. Eu aspir temeinic substratul, o data la 3 zile, carasii ma obliga sa muncesc peste program. Daca ar fi fost in substrat l-ar fi ridicat aspiratorul cu siguranta. Sugera opincarul mai sus ca e posibil sa fie in stomacul unuia din carasi, dar eu refuz sa dau vina pe ei. Bine ca n-au disparut si ceilalti...
Se fac 4 luni de la start. Borcanul arata cam la fel, efectivul aproape complet, mai putin cory cel disparut fara urma. M-am apucat sa schimb doar materialele filtrante, cate un sertar pe luna.
image

Cativa locuitori noi si frumosi foc!
image

Si altii nu chiar asa de noi, dar la fel de frumosi(in opinia mea).
image
Striurile rosii sunt semn de hemoragie interna, urmare a intoxicatiei cu amoniac. Tine-l in apa curata si bine oxigenata, cu schimburi mici si dese si e posibil sa-si revina... depinde cat de rau a fost afectat intern. Daca "mesteca" mancarea, ceva mai ramane, nu o scuipa chiar pe toata.
Plantele alea sunt incredibil de rosii! Frumos bazin!
Cumpar un grup de 6 corydoras trilineatus in Bucuresti. Contact PM.
image
Faye wrote:Lipseste la apel un cory mic.

S-a facut saptamana si cory mic tot nu a aparut, nici viu, nici mort. L-am cautat peste tot, am mutat toate pietrele, cioatele, pesterile de la locul lor, nici urma de mititel. Astazi desfac si filtrul extern, tot aveam de gand sa schimb materialul filtrant. Poate a ajuns cumva acolo, cand am scos buretele de pe sorb ca sa-l spal.

Este totusi posibil sa-l fi mancat ceva incat sa nu ramana nici macar scheletul? In bazin mai sunt carasi, nu suficient de mari sa-l inghita cu totul, ancistrusi, cory si 3 pomacea, nici aia foarte mari.
Sunt chiar neritine. Sunt atat de multe varietati, unii mai frumosi ca altii.
image
Lipseste la apel un cory mic.
Nu l-am mai vazut de vreo 3 zile. Nu pare sa mai fie in bazin, nici viu, nici mort. Nici pe podea nu se vede, desi acvariul are capac m-am gandit ca era posibil sa fi sarit intr-unul din rarele momente cand capacul este ridicat.
Ma oftic!
Asa o sa fac... multumesc mult Stefan.
Daca mi s-a nazarit sa schimb mediile filtrante cum fac?
Actualmente am asa: Sertarul 1- bureti grosieri, sertarul 2- bio balls, sertarul 3- siporax.
Avand in vedere ca bazinul este la limita suprapopularii, ma gandeam macar filtrarea sa fie mai de doamne-ajuta, asa ca as pune matrix in toate cele 3 sertare, sau macar 2 matrix si sa pastrez siporaxul, iar ca filtrare mecanica sa ramana doar buretele de pe sorb.
Dar n-as vrea nici sa deciclez acvariul, care e crud inca. Merge sa schimb cate un sertar o data pe luna/2 luni?
Frumuseii astia se gasesc si pe la noi?

image
Ancamarketing wrote:F bun articolul si f bun sfatul lui Karen de la final

... si laudabil efortul lui Stefan. Multumim!
L-am aruncat inainte sa apuc sa citesc reply-ul tau. Oricum nu avea sens sa-l mai chinui, se vedea ca ii merge din prost in foarte prost.
O sa ma rezum la natura gata moarta, careia nu am ce rau sa-i mai fac.
RIP!
A murit in sfarsit si ultimul anubias (din trei), dupa o lunga agonie. Cred ca sunt singura la care nici macar anubiasul nu supravietuieste.

Codul captcha pentru postul asta este "vrz2". Adica sunt de doua ori varza?
Iei un acvariu mai mare, sau donezi o parte din pesti.
Probabil au fin rot.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: