[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimbarea substratului  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
EdyFeintuch
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara, va deranjez si eu cu o intrebare. Am un substrat cu pietris. Care nu este suficient. Am cumparat doar o punga de 2,5 kg de pietris. Am un acvariu de 54L, 60x30x30. Intrebarea mea este: Am luat nisip de la tara. Pot sa schimb substratul acvariului fara sa scot apa pentru o noua ciclare? Si daca da cum trebuie sa procedez cu nisipul? Multumesc!
[Email]
ZaDrim
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am cumparat nisip de la magazin..si-n primu rand..treb spalat f f f bn..eu am.pierdut vreo 4-5 ore..ca nu se facea apa cristal..intr-un sfarsit am reusit sa-l spal bn ..dar va trebuii neaparat sa scoti apa din acvariu..dar puneo separat in alt vas curat si o poti refolosi..in momentu in care bagi nisipu se va face apa tulbure..si dureaza 8-10 ore sa se faca cristal...si daca e sa fie din ala super fin ai chin cu el..la fiecare curatare a substratului vei trage f mult nisip..parerea mea e sa mergi la magazin sa-ti ei granulatie mai mare (pt ciclide)daca neaparat vrei nisip..e mai bun decat ala de la tara care e f fin..
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

EdyFeintuch wrote:Buna seara, va deranjez si eu cu o intrebare. ...

- speli nisipul acela bine de tot, intr-o galeata de plastic... de mai multe ori, in mai multe ape... pana cand apa ramane curata, in urma lui.
- scoti apa din acvariu, pui nisipul proaspat spalat, torni apa inapoi... o sa se tulbure nitel.
- acvariul tau e ciclat? Ai pesti, plante?

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
EdyFeintuch
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu a trecut nici o saptamana de cand am pus apa in el si am pesti. 5 neoni, 4 guppy, 1 Gouram, si 2 sanitari pitici nu stiu cum se numesc. Si da o duc foarte bine in apa, am pus sare marina fara iod si albastru de metil in apa inainte cu o zi de a pune pestii.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Hmm, nu prea e bine.

- ai un acvariu neciclat... adica, in scurt timp, o sa ai probleme cu apa.
- sare si albastru de metil, puse degeaba... cine ti-a spus sa faci asa?
- atentie la cantitatea de mancare... fa-le schimburi de apa, cam 20-25%, la fiecare 2-3 zile.
- citeste si tu articolele, mai ales cele pentru incepatori: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Felicitari pentru acvariu.
Du pestii inapoi. Altfel sansele sa-ti moara sau cel putin sa se imbolnaveasca sunt mari. La magazin zici asa: acvariul meu e neciclat. Or sa-i accepte pe credit.
Apoi aranjeaza-ti acvariul dupa plac.
Citeste cum se cicleaza corect.
Pune pestii dupa ce ai terminat ciclarea (dureaza cam sase saptamani).
Fa-ti profil de prezentare si deschide un topic pentru acvariu (cu poze, sa intelegem ce se intampla si sa invete si altii din ce faci tu).

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2016 13:03:07

[Avatar]

IP:

um02122 wrote:La magazin zici asa: acvariul meu e neciclat. Or sa-i accepte pe credit

Absolut de acord, o mica mentiune - vorbim de Romania(cred.. aflam cand se prezinta), crezi ca cei de la magazin daca e de aici, au idee de ciclare si cat dureaza ?! Or sa se uite la el de parca ar vorbi mandarina, in cel mai bun caz o sa-i recomande cateva zile
[Email]
steff1g
Junior member
[Avatar]

IP:

ocean wrote:
um02122 wrote:La magazin zici asa: acvariul meu e neciclat. Or sa-i accepte pe credit

Absolut de acord, o mica mentiune - vorbim de Romania(cred.. aflam cand se prezinta), crezi ca cei de la magazin daca e de aici, au idee de ciclare si cat dureaza ?! Or sa se uite la el de parca ar vorbi mandarina, in cel mai bun caz o sa-i recomande cateva zile

acum 6 luni cand m-am apucat de acvaristica , vanzatorul mi-a spus ferm convins ca "ciclarea" nu are treaba si sa pun pestii in apa calduta de la robinet, Am avut 4 decese(2 black molly si 2 guppy/) si vanzatorul imi spune ca asa a fost sa fie. apoi am descoperit forumul si informatiile de aici care mi-au fost de folos.
deci din partea unui patit , citeste bine ce spun cei experimentati de pe aici si pune in practica, eu am primit "ajutor" doar citind aceste posturi din forum.
cocncluzia : NEVER, BUT NEVER BELIVE THE FISH SELLER!!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 05/05/2016 19:35:15

Viata e scurta! Daca nu o putem lungi, sa o facem lata! http://jasminetravel.ro/
[WWW] [Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

La Zoomania Pantelimon am surprins un schimb de apa care implica tare mult albastru de metil+ verde de malachit. Nici nu se mai vedeau pestii. L-am intrebat pe baiatul care se ocupa de pesti pentru ce ii trateaza si a zis ca n-au nimic, asa a fost instruit sa procedeze cu schimburile. Dupa care a urmat o discutie de cel putin o juma de ora despre ciclare si de ce nu e bine sa tratezi pestii sanatosi,
Spre lauda lui, baiatul chiar isi dorea sa invete, a pus o groaza de intrebari, si-a notat multe articole necesare de citit si per total parea tare entuziasmat pentru informatia primita. Eu, aiurita, dupa discutie mi-am uitat telefonul pe tejghea. Cand m-am intors sa-l recuperez dupa vreo 40 de minute, el citea ciclul azotului.
Pe scurt, de cele mai multe ori vanzatorii sunt doar vanzatori, nu au cunostintele necesare sa sfatuiasca un incepator, repeta si ei ce le-au transmis alti vanzatori la fel de nepriceputi. Iar daca mor pestii, asta e, sunt ai patronului, nu ai lor.
Motiv pentru care eu prefer sa-mi iau pestii din Obor de la "particulari". macar oamenii aia au habar cum sa-i ingrijeasca, pentru ca e marfa lor.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

De unde din Obor?ma scuzi dar nu stiu..d

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2016 13:48:10

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

In obor in hala veche sunt 2 crescatori se pesti. Unul dintre ei este un nenea pe nume Marius. E de treaba. Pe celalalt nu stiu cum il cheama, pentru ca nu am stat prea mult de vorba cu el.

Pe exteriorul halei, intrarea de langa bude, e un magazin in care gasesti unul dintre colegii de forum. Pestii sunt in regula, acvariile curate (in limita bunului simt, tinand cont de numarul lor si altele) si poti discuta despre ceea ce doresti cu vanzatorul.
Tot pe exterior mai gasesti niste vanzatori, dar cum mergi pe gangul care se face inspre intrarea dinspre Str. Chiristigiilor.

In hala noua, la etajul 1, gasesti un alt pet-shop. Dragut amenajat, pesti multi, acvariile erau semi-intretinute cand am mers eu ultima data acolo (2-3 pesti morti, altii cu ich).

Mama prostilor e mereu gravida!
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc!

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Nea Marius mi-s vandut cu buna stiinta pesti cu gris.
Celalalt vanzator din hala care are un magazin inauntru si unul afara, pe alee, de care se ocupa sotia, are cele mai curate acvarii pe care le-am vazut la un vanzator. Daca are pesti bolnavi refuza sa-i vanda. Sfaturi pertinente la incepatori referitor la ciclare, filtrare si compatibilitate. Vand si hrana congelata, pe care o ambaleaza in asa fel incat ajungi cu ea inghetata la Ploiesti.
Si mai e un nene pe aleea din fata, care e ok, in afara de colegul Shalau.
Din pacate oferta nu este prea variata la niciunul din ei.

L.E Mi-a adus aminte! Mai e un mos ciudat in pasajul de la Obor, are cele mai jegoase acvarii pe care le-am vazut vreodata. Sustine ca nu exista ceva numit ciclare, e doar o inventie moderna, iar filtrele nu-si au rostul.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/05/2016 08:21:35

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: