Message |
|
S-ar putea ca situatia sa se imbunatateasca dupa ce muti severumii in acvariul mare. Ar fi bine ca prima data sa transferi puiul mai mic si abia dupa cateva zile puiul mai agresiv.
Daca mai cumperi 1-2 exemplare agresivitatea puiului mai mare se va distribui intre puii mai mici.
Din pacate nu vei putea sa-i pastrezi pe toti dupa ce cresc, avand in vedere dimensiunile acvariului.
Bafta
|
 |
|
Iar la spray bar sa nu faci gaurile doar pe o generatoare.
Ai putea sa faci gaurile decalate cu 45 sau 90 de grade.
In aceste fel jetul pleaca in mai multe directii si obtii o dispersie a jetul mai mare.
PS Daca nu gasesti o teava corespunzatoare, da-mi un telefon si gasim noi ceva.
|
 |
|
Acvariul incepe sa arate tot mai bine.
Pentru filtrul intern nu ai putea sa-i pui un spray bar ?
|
 |
|
Arata foarte bine maternitatea. Ca sa nu iasa puii de cory poti sa pui niste "plasa de tantzari" pe gauri (pana cresc puii un pic).
Oricum, piticii de cory stau mai mult pe fundul apei asa ca nu este cazul sa-ti faci griji.
Daca nu ai cum sa le dai artemia proaspat eclozata (nauplii) poti sa incerci cu JBL Noble Fluid sau Hikari First Bites.
(Valoarea puisorilor depaseste costul mancarii  )
Iti doresc mult succes si mai tine-ne si pe noi la curent cu evolutia puilor.
|
 |
|
WOW. Ce "pestisori" superbi ai !
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ele.
|
 |
|
Abia asteptam sa vedem "copacul".
|
 |
|
Niste pesti frumosi si niste poze reusite.
Te rog, pune-ne si o fotografie de ansamblu cand o sa ai timp.
Ape limpezi
|
 |
|
Multumesc pentru apreciere koala.
Totusi, valoarea lor cea mai mare este data de comportament.
Nu vreau sa fiu plictisitor si sa-i laud cu ce nazbatii fac, dar cred ca sunt constienti ca fac parte din familie.
Ca sa nu mai spun ca stiu tot ce se intampla in camera, Cleo inca sta la mangaiat, Grasu' este ca o closca pentru cory panda  etc etc.
Parca nu ar fi pesti.
|
 |
|
Dan P wrote:Luati un Pleco ;)
Asa am sa fac Dane. Poate in week-end-ul viitor pentru ca in timpul saptamanii nu cred ca reusesc.
Multumesc pentru sugestie.
Andpop wrote:Poze cu cel mic nu aveti  ?
Eventual un film in care se da la Grasu'?
Ala micul nu prea sta la pozat dar o sa reusesc sa-l "prind" eu intr-o poza.
PS Nu se mai da la Grasu'. Acum au ajuns la concluzia ca sunt o familie si piticu' sta mai tot timpul intre ei.
Presupun ca se crede ditamai severumul.
|
 |
|
In timp ce unii se duc cu capra la fotograf, eu m-am dus cu Severumii ca nu le mai facusem de mult poze.
De cand au implinit 2 ani (si 20, respectv 17 cm) au inceput sa creasca mai mult pe grosime decat pe lungime.
Culmea este ca sunt foarte cuminti si nu mananca pestii mici din acvariu.
|
 |
|
Sa-ti traiasca pestii si sa fie sanatosi. Abia astept sa vad niste poze cu acvariul.
PS Ce face perechea de Blue Acara?
|
 |
|
@ Nk155
Avand in vedere ca sunt destul de multe icre poti sa-ti cumperi un container special in care sa tii icrele si puii de cory pana cresc mai maricei.
Are avantajul ca nu trebuie sa schimbi apa si nu supui icrele si alevini la schimbari de temperatura sau alte caracteristici ale apei.
Un model poti sa gasesti aici.
Sa-ti traiasca
|
 |
|
Ancamarketing wrote:Vezi ca atunci cand vor creste, vor manca pestii mici, care le incap in gura, gen Hemichromis. Au gura mare.
 Anca, Hemichromisii (bimaculatus / lifalili) sunt cichlide africane de peste 10 cm si sunt destul de agresive asa ca nu se stie cine pe cine mananca.
Acvariul este perfect pentru o pereche de Blue Acara (Aequidens pulcher) care or sa-l umple de pui.
Dupa ce se alege o pereche este bine sa-i dai pe restul.
|
 |
|
Ancamarketing wrote:Acum am observat ca am niste oo pe geam.
Sa-ti traiasca ooo-le si sa le vedem cat mai curand dand din coditze.
|
 |
|
Si mie imi place cum arata acvariul acum. Au gusturi bune locatarii tai.
|
 |
|
Andpop wrote: .... Jack Dempsey asteapta sa manance primii Severumii dupa care fug si ei.
Cred ca Jack Dempsey sunt niste pesti destul de ... orientati si s-ar putea sa aiba viata lunga in acvariul ala.
|
 |
|
Si puii de jack dempsey ce zic? Avand in vedere ca ei au fost primii in acvariu ar trebui sa-i cam fugaresca pe severumi.
|
 |
|
Buna Andrei,
In mod mormal nu se pune problema formarii unei perechi la varsta (si dimensiunea) asta.
Totusi, perechea mea de red spotted severum chiar asa s-a format.
Daca te uiti pe topicul meu cu red spotted severum o sa vezi ca s-au batut de mici, iar acum sunt pereche (au aproximativ doi ani si dau semene ca se maturizeaza).
Interesesant este ca femela (desi este mai mica, mai decolorata, are aripioare scurte - ca sa nu zic boante) are mereu un cuvant de spus si nu ii este frica de mascul (care este substantial mai mare si mai solid ca ea).
Pur si simplu masculul o tolereaza si evita sa o bata chiar si atunci cand ea devine agresiva cu el. Raaaar ii mai aduce aminte ca dimensiunea conteza (cel putin la pestii de acvariu).
|
 |
|
La Multi Ani Anca si mult succes cu noul acvariu !
|
 |
|
Emil, eu pot sa-ti sugerez doua modalitati (simple) de a creste cantitatea de lumina:
1 Sa adaugi o banda de 1m cu LED-uri (banda cu LED-uri vine cu banda adeziva cu doua fete si poti s-a lipesti unde vrei tu). Daca o sa ai nevoie de banda adeziva suplimentara iti pot da eu, cat ai nevoie.
2 Sa adaugi un neon suplimentar T5 fixat cu 2-3 suporturi de 16 mm, care sunt foarte sigure. Suporturile le fixezi cu un surub si cu lipici (poxipol) unde ti se pare tie ca este mai avantajos.
Nota: Sa nu te scumpesti la LED-uri. Te sfatuiesc sa cumperi banda cu LED-uri SMD 5050 (sau 5060 daca gasesti). Banda are 14 W/m (dar peste 900 lm/m) si un grad de impermeabilitate ridicat (IP65).
Daca ai intrebari suplimentare scrie-mi un PM si am sa-ncerc sa-ti raspund la ce ma pricep.
|
 |
|