Message |
|
Porcu wrote:...nu-i cunosc pe cei din Bucuresti care lipesc acvarii, da' imi vine greu sa cred ca nu exista...
... ba chiar e imposibil  .
@ MonkY: Ti-am recomandat eu cativa pe PM. 
|
 |
|
Despre ce inseamna filtru sump s-a vorbit recent aici .
@Fujito: simti nevoia sa te exprimi cu orice pret? 
|
 |
|
Bine ai venit printre noi.
Aici gasesti, printre altele, articolele "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului".
Alte chestii folositoare la inceput de drum sunt facute "Sticky" in cadrul diferitelor sectiuni.
Navigare placuta si un acvariu mai mare iti doresc. 
|
 |
|
pc.ciprian wrote:deci tre sa imi iau osmozor ca sa am utricularia
Nu neaparat.
La mine a "explodat" si la un KH de 7-8 si GH de 9-10.
Cu mentiunea ca nici nu fertilizam cu macro, doar schema Dennerle + CO2 la greu.
|
 |
|
@snakefishmike: A pus poze la galerie, dar nu a mai dat si linkul .
E un Pseudotropheus Demasoni. E foarte dificil de spus din pozele tale daca e mascul sau femela. Mi se pare normal sa se bata intre ei daca sunt putini; sunt foarte agresivi si se recomanda sa fie tinuti in grupuri mari (mai mult de 10-12 indivizi si preferabil doar cativa masculi). Daca zici ca e cel mai agresiv, sunt sanse mari sa fie mascul.
|
 |
|
MonkY wrote:Totodata, nu prea am gasit poze clare cu Dupla Ground. Daca are cineva si poate face niste poze, ar fi super... sunt curios cum arata intr-un acvariu deja setat.
Am eu in topicul asta sau la galerie (link-ul din semnatura). Daca nu sunt suficiente, mai fac. 
|
 |
|
Eu unul prefer sa va invit in continuare la  . Preventiv. 
|
 |
|
Asa arata pestisorii:

|
 |
|
maya wrote:...am 3 ciclide negre cu dungi de un albastru intens...
Hai ca m-ai facut curios. Pune o poza cu ei. De asemenea, mai multe detalii despre acvariu ar fi binevenite. Eventual la rubrica "Despre noi".
maya wrote:...toti de se bat intre ei...
Cel mai probabil din lipsa de spatiu/teritorii.
maya wrote:......tremura in preajma altui peste ce inseamna asta? ...
Inseamna ca vrea sa impresioneze/curteze femela (acel alt peste).
maya wrote:......am mai vazut in acvariu gropi facute in pietris...
Nu te ingrijora, asta e unul dintre hobby-urile lor: sa mute nisipul dupa propriul simt estetic (dupa ce il aranjezi si il nivelezi tu cu grija).
|
 |
|
@pomi: O sa incerc sa pun diseara o poza. Oricum, de obicei, cine ii ia vine si isi alege.
@Maniacs: Am impresia ca o sa ne mai vedem pana atunci.
@mirciulik: Ma bucur sa aud ca pestii o duc bine si ca am ghicit 3 fetite din 4 pesti (un mascul, al 5-lea, iti dadusem sigur).
On topic:
Nu am familii tinere, ci doar pui.
La dimensiunile la care ii dau eu (intre 2,5 si 4 cm) nu se deosebesc femelele de masculi.
Cel mult se pot identifica cu siguranta doar cativa masculi mai bataiosi.
|
 |
|
Maniacs wrote:...daca sunt suficiente intariturile sau daca sunt prea multe, eu personal as mai renunta la cateva din intariturile de dedesubt si de deasupra...
Sunt suficiente cate doua intarituri (bare suplimentare), adica la 50 si 100 cm sa ai cate doua bare (2xfata, 2xspate, 2xdedesubt, 2xdeasupra). O sa te tina o viata. Te-ar tine chiar si cu cate o intaritura la distanta de 75 cm de margini, daca-l faci din teava patrata de 4. In fata, picioarele (intariturile cum le zici tu) pot fi mobile (nu sunt sudate) si prinse cu suruburi. O poza cu al meu (de 2m), imagineaza-ti doar o parte de 150cm.
Referitor la intrebari:
1. Sa fie exact aceeasi dimensiune, astfel ca poti imbraca cu aceeasi bucata de PAL si eventualul polistiren/izopren de sub fundul acvariului si o parte de 2-3 cm din geam (o sa se vada foarte frumos).
2. E arhisuficienta cam pentru orice filtru extern de ~ 1000 l/ora.
Cand vrei tu, te astept pe la mine intr-o seara sau in weekend. 
|
 |
|
Citeste atunci aici .
Incearca te rog sa nu mai scrii cu prescurtari de genul "nush".
|
 |
|
Banuiesc ca te referi la grosime: aproximativ intre 2 si 7 cm, in functie de relief.
Masa metalica e relativ usor de carat si manevrat, in schimb acvariul nu (probabil ca acesta va fi facut la fata locului).
Eventual il poti face de latime 55(minim) - 60, mai scazi un pic din inaltime - 45, iar lungime - cata ai la dispozitie, cu geam de 10mm.
Se subintelege ca optez si eu pentru varianta 2, nu? 
|
 |
|
Eu zic sa apelezi la o firma care face asa ceva in mod constant.
Cu silicon Dow Corning.
Pentru ~ 100 euro (manopera si transport) nici n-ai batai de cap cu alergatura si comenzile si stai si linistit cu volumul ala de apa in casa.
|
 |
|
Porcu wrote:Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup    ?
Obligatoriu si imperios necesar...
@ ReBella: era o gluma de'a lui jax... a si specificat in paranteza, (j/k)=Just Kidding sau Joking. 
|
 |
|
Domnu' alber, ajung la vorba ta de prin octombrie 2008 : "Minunat, mirific, dar parca si acolo ar merge o coloana doua"...
Serios vorbind, se poate aprecia in mod real evolutia comparand stadiul actual cu primul setup. Good job! 
|
 |
|
Spune si cat vrei pe el...
|
 |
|
Abonatul Vodafone nu raspunde. Va rugam reveniti.
Daca mai este de actualitate, ma intereseaza pe mine.
Are dimensiunile astea: 19.6 x 15.6 x 46.3 cm, corect?
|
 |
|
adyd_discovery wrote:Inainte am frecventat un alt forum dar care m'a facut sa vin aici (din mai multe motive)  ...
N-are rost sa te plingi aici de relatia ta cu un alt forum de profil. Nu ai nimic de castigat. Forumurile sint private, au reguli proprii si sunt conduse in consecinta. Subiect inchis. Sa ne rezumam la acvaristica, ok?
Navigare placuta in continuare.
|
 |
|
Simtindu-se bagat in seama mai des in ultimul timp si constientizand ca ar da bine la "curriculum vitae", Micranthemoides-ul s-a hotarat sa infloreasca din nou.
Ca de obicei, florile sunt minuscule, dar totusi au fost in stare sa-mi zica " da matale singur zoom...".
Pentru ca poze in sensul asta au mai fost, de data asta va prezint doar cateva detalii cu o floare, mugur de floare, varf de planta si radacini adventive.

|
 |
|