| Message |
|
|
ce sa zic?.. e beton,dar mai pune plante de 50xatata..si titanicul nu are ce cauta,totusi e de apa dulce ,nu?
|
 |
|
|
tyna wrote:
goldman wrote:
tyna wrote:offff... atunci il amestec cu pietris negru. pe mine nu ma incanta faptul ca dupla ground e foarte usor si vreau covor de HC si glosso
Pai cum nu te incanta???pai tocmai asta-i inventia lor geniala,ca e inert si radacinile patrund usor,raman sanatoase etc!dar credema va merge si cu pietris de calitate pana-n 2mm,pt ca vei avea si discusi
inert nu e totuna cu usor. granulele sunt mari 2-4 mm, se ridica usor la suprafata, nu prea pot fi sifonate si plantele cu radacini mici nu se ancoreaza bine. din cauza asta, se desprind din substrat pleaca la plimbare prin curentul de apa, nemaivorbind ce se intampla daca trag pestii de ele :-)
pai si eu ce zic ?
edit:eu ti-am zis mai bun pietris  decat dupla,manado nu este,dar nici mai urat substrat nu este .(bine, tre' rabdare)
...bine ada,tropica n-am mirosit inca
deci pui pietris normal?!
|
 |
|
|
tyna wrote:offff... atunci il amestec cu pietris negru. pe mine nu ma incanta faptul ca dupla ground e foarte usor si vreau covor de HC si glosso
Pai cum nu te incanta???pai tocmai asta-i inventia lor geniala,ca e inert si radacinile patrund usor,raman sanatoase etc!dar credema va merge si cu pietris de calitate pana-n 2mm,pt ca vei avea si discusi
Edit :eu n-as amesteca nici cu pietris roz nici cu ground nici cu manado
|
 |
|
|
|
huuuooooo!e oribila culoarea aia la dupla si la fel la jbl!am vazut bazin cu tonine si etc,fara substrat doar cu pietris(binenteles fertilizare in masa apei de calitate)!nu renunta la pietris,ai posibilitate de a alege din mai multe culori,bineinteles sub el pune rootul,sau aquabasisul.
|
 |
|
|
|
Revin cu un pachet modificat(si mai ieftin)ca o parte din pklante am trimis la colegul @dariusss.
Anubias barteri var. Coffeefolia(deosebit)10leix2=20lei
Nyphaea lotus zenkeri red 15lei/planta cu 5-10frunze
Hidrocotyle leucocephala 1leu x7=7
Echinodorus tenellus 1leux3=3
valisneria nana 2leix3=6
Anubias nana 7lei
Hygrophila corimbosa 5leix2=10
Pogostemon eustralis 3leix6=18
Didiplis diandra 10Lei(tufa)
myriophillum 2leix4=8lei
total 94lei,pret redus 44lei!!!!!!!!(urgent)
pm sau tel
|
 |
|
|
Porcu wrote:Nu stiu ce sa zic de inaltimea de 68 cm a acvariului ...... e greu de intretinut covoru' .......
Mie-mi spui?!
Edit: Daca tot faci modificari,nu fa greseala sa nu-ti pui alea de 80w(5-6buc)  ,n-o sa mai ai loc sa lucrezi nimic in bazin,dar vei avea lumina multa (si peste tot)!
Incap la fix, ramai cu 1-2 cm,depinde cum ai interiorul?!
|
 |
|
|
Exact invers,vor sta pe sus!  )
|
 |
|
|
|
Au mai ramas 2 plante!
|
 |
|
|
|
Pachet superieftin pt un bazin de 200-400litri:
Anubias barteri var. Coffeefolia(deosebit)10lei
Nyphaea lotus zenkeri red 15lei/planta cu 5-10frunze
Hygrophila polisperma rozanerving 1leu x2buc=2
Hidrocotyle leucocephala 1leu x7=7
Echinodorus tenellus 1leux3=3
valisneria nana 2leix3=6
Anubias nana 7lei
Ludvigia rubin2leix2=4
Hygrophila corimbosa 5leix2=10
Proserpinaca palustris cuba 6leix3=18
Pogostemon eustralis 3leix5=15
Didiplis diandra 10Lei(tufa)
Marsilea hirsuta 5lei/pot
Total 112lei,pret redus doar acum :55lei!!!!!!!!!!!!!!
Plantele se scot doar in ziua expedierii!!!!!
PM,sau 0745363044
|
 |
|
|
|
Filtrul mare resun s-a vandut,raman la vanzare cele 2.
Super calitate, super preturi!
|
 |
|
|
Porcu wrote:Iti sugerez sa incerci o poza din fata, apoi iti mai sugerez sa faci ceva Cu Blyxa, e prea in fata, ar arata mult ma bine daca n-ar ajunge pina la geam. Ma mai deranjeaza putin nufaru' din dreapta, tufele din dreapta ar arata mai bine daca s-ar opri cu virfurile putin sub nivelu' apei  .
Nu am facut poza din fata,ca observai si mai multe probleme  .Da ai perfecta dreptate in legatura cu tufa aia din (aproape)mijloc,ar trebuii sa pun hc in fata lui si perfect ar fii sa creasca max15cm,dar creste peste 20cm,eu omai tund fara mila ca iarba,dar...Ea e tenellus,langa ea in dreapta am pui de blyxa(pt proba),dar tot cu tenellus ar trebuii sa raman,ca blyxa e mai deschisa la culoare(e verde crud)si nu face destul contrast cu hc.Alta problema ca de ea nici rotala m. nu se vede prea bine(pentru inaltime),nu stiu ce as putea sa pun de culoare mai inchisa(ca iarba la englezi)  ,inafara de anubiasi.
Da,si pe mine ma deranjeaza nuferii,dar as vrea macar o data o floare(si pt asta tre' "lasata in pace"),iar dupa aceea,promit sa le mai tai(daca tai stiu ca il poti obisnui sa fie mai scund.
Din dreapta nu prea pot face freza mai scurta la echinodorus,in schimb astept sa se mai inalte setaceumul(si in fata lui macranda),si toninele din centru,oare nu va fii ok asa?am uitat sa zic ca maine voi primi ceva tonine si inca un pic hc,si cu ocazia asta voi face si modificarile.
multumesc de idei si astept incontinuare critici!
p.s. voi pune si poze
|
 |
|
|
|
Nu-ti mai bate capu' cu oxigenarea apei,oricum ai 6pesti(adica 4,cory nu se pun)la 100l!Si daca ai avea 16,nu are ce cauta in plantat bulele de aer!!!
Uita de ea!
De butelie inca n-am vorbit,cu totul ca asta-i viitorul co2 presurizat!
Dar te costa butelia,reductorul...
Daca deocamdata nu vrei sa investesti fa-ti bomba:1-2sticla pet 2l,Cateva zeci-sute de grame zahar,drojdie,apa,furtun,valva,difusor,dar gasesti threaduri bune aici.Investitia e cativa lei dar atentie,saptamanal,pe an se aduna,viitorul cum ti-am zis e butelia,si nici nu ai fluctuati de codoi si implicit ph.
|
 |
|
|
|
Multumesc foarte frumos!
Revin cu noutati,dupa cum stiti(daca ati citit)aveam in total(cu cele 2bricolate+4originale)6tuburi de 54w,dar alalteieri am mai pus unul de 80w,1450mm si sunt fericit,nu eram sigur ca va incapea!!! L-am pus in fata,caci ma chinuiam foarte mult cu pogo helferi si cu HC,cu acest tub sper ca rezolv problema,mai ales ca s-au cam adunat 404W+ca sta fiecare tub "in pereche"asezate,fiecare sun cele 4 reflectoare,deci am ceva Wati!Am sa pun si poze curand,dar pana atunci astept incontinuare sugestii,critici.
|
 |
|
|
Salut prietene si bine ai venit!
Da lumina e cam slaba,pe parcurs va trebuii sa Mai pui(bricolez)ceva...in primele saptamani,cand vei schimba filtrele,poti sa mergi cu ambele paralel, sa nu deciclezi acvariul,dar poti sa folosesti ambele si mai incolo
Important:de pompa de aer nu Mai ai nevoie(filtrul are si rol de oxigenare),cu ea scoti si putinul codoi din apa  .In schimb,fa-ti o bomba co2!
Spor!!!
|
 |
|
|
|
12% reducereeeeeeeeeeee!adica:28lei,48lei,sau ambele la 101lei!!!!!!!!
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat,multumesc si mai revin.
|
 |
|
|
Un salut calduros la toata lumea!!!
Am pregatit niste poze,cu discusi noi si bineinteles cu plante noi.Pesti si plante cu care ma chinui de ceva vreme.Astept pareri,critici...
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
reducere la 27lei+bonus o tufa de hemianthus micrantemoides!!!
ps.ludvigiile au peste 60cm,cu multe bifurcatii!
|
 |
|
|
|
Un nou pachet foarte ieftin:
Hygrophila polisperma rozanerving 2fire=2lei
Hidrocotyle leucocephala 2=2lei
Echinodorus tenellus 2=2lei
Valisneria nana 2=4lei
Ludvigia repens rubin 6=12lei
Rotala rotundifolia red 1+1leu
Myriophyllum 4=8lei
Ludvigia inclinata cuba 1=3lei
Anubias nana 1=7lei
Higrophilla corimbosa 1=5lei
Pret total 46lei,pret redus 29lei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+
Transport gratuit pentru cei cu plata in avans!!!
Si multe alte bonusuri,cum ar fi: plante,pomacea,etc.
Plantele se scot doar in ziua expedierii!
Pm sau 0745363044
|
 |
|
|
|
A mai ramas testul de oxigen la 28lei.
Ps. transportul e gratuit in cazul platei in avans!!!
|
 |
|
|