[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

Ma numesc Laurentiu , sunt din Pascani, am 22 ani, sunt bugetar . Sunt incepator in lumea acvaristicii, am un acvariu de 100 L (70x40x40) homemade din cauza bugetului de bugetar , populat cu 4 xipho si 2 sanitari (hoplosternum thoracatum) inca lucrez la el in sensul ca trebuie sa achizitionez un filtru mai mare, chiar ma uitam pe forum la rubrica vanzari la un filtru intern Resun bf 200 bio filter, ( www.happypets.ro/resun-bf200-p-2548.html ) face fata? ce parere aveti? si o sa mai achizitionez si niste plante naturate pentru acvariu, dar cu timpul...
In rest, va doresc toate cele bune.

nici viitorul nu mai e ce-a fost
[Yahoo!]
cristi386
Member
[Avatar]

IP:

Bun-venit in comunitate.Felicitari pentru acvariul pe care il ai.Poti pune cateva poze cu acvariul?
Si iti doresc sati traiasca microbul!!
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Laurentiu. Multi dintre noi stam ca pe ace cu banii chiar daca nu suntem bugetari, dar ne descurcam noi nu ii problema.
Filtrul e bun, dar nu ne-ai zis nimic de plante, lumina. Eventual pune o poza ceva sa vedem si noi mai pe viu ce ai.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

Multumesc, in ceea ce priveste plantele am 2 plante Ceratophyllum Demersum, astea am auzit ca is cele mai usor de intretinut,
*substrat- am pietris amestecat cu nisip ( initial am avut doar nisip dar mi s-a parut f greu de intretinut, asa ca am adaugat pietris si inca nu am reusit sa scot nisipul insa la fiecare schimb de apa se absoarbe si nisip, il voi elimina cu timpul)
*iluminatul- cred ca e slab ....adica am un neon de 18 w 7500 k parca asa era.
*Am un filtru mic, de amatori...daca nu am stiut ce sa cumpar de asta vreau sa il inlocuiesc, se murdareste f repede apa, si o schimb f des, o data la 3-4 zile,
*pompa de aer externa cu furtun si piatra de aer ....cam atat.
Il voi pune la punct cu timpul
Poze nu pot pune acum intru-cat sunt plecat din localitate luna asta (serviciul)

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina ai nevoie de cel putin 0.5 w/litru, recomandat e 1w/litru. Dar daca te axezi pe plante mai putin pretentioase poti si 0.5w/l.
Si eu folosesc tot un neon de 18 w sera plant color din octombrie(fonduri insuficiente ) la un acvariu de 100 litri si cu plante nepretentioase nu am avut probleme. In schimb sa nu te astepti la rezultate incredibile in ceea ce priveste plantele. Eu am folosit si fertilizare micro+macro+easy carbo(cateva luni).

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Salut prietene si bine ai venit!
Da lumina e cam slaba,pe parcurs va trebuii sa Mai pui(bricolez)ceva...in primele saptamani,cand vei schimba filtrele,poti sa mergi cu ambele paralel, sa nu deciclezi acvariul,dar poti sa folosesti ambele si mai incolo
Important:de pompa de aer nu Mai ai nevoie(filtrul are si rol de oxigenare),cu ea scoti si putinul codoi din apa .In schimb,fa-ti o bomba co2!
Spor!!!

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

Filtrul are rol de oxigenare a apei? te referi la acele filtre care au la evacuare un furtun care sta in afara acvariului si scoate si bule? sau la filtrele normale care nu scot bule? au filtrele astea efect de oxigenare a apei? fara bule? nu prea ma pricep .
Si butelie de CO2? pentru plante nu? se poate face homemade sau se achizitioneaza? care e principiul d functionare?
Multumesc de ajutor.

[Yahoo!]
Taz
Membru de baza

IP:

Daca orientezi jetul de apa de la filtru catre suprafata apei pentru a face valuri , apa se oxigeneaza mult mai bine decat cu pompa de aer . multa bafta
[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Nu-ti mai bate capu' cu oxigenarea apei,oricum ai 6pesti(adica 4,cory nu se pun)la 100l!Si daca ai avea 16,nu are ce cauta in plantat bulele de aer!!!
Uita de ea!
De butelie inca n-am vorbit,cu totul ca asta-i viitorul co2 presurizat!
Dar te costa butelia,reductorul...
Daca deocamdata nu vrei sa investesti fa-ti bomba:1-2sticla pet 2l,Cateva zeci-sute de grame zahar,drojdie,apa,furtun,valva,difusor,dar gasesti threaduri bune aici.Investitia e cativa lei dar atentie,saptamanal,pe an se aduna,viitorul cum ti-am zis e butelia,si nici nu ai fluctuati de codoi si implicit ph.

This message was edited 2 times. Last update was at 02/07/2011 23:37:26

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Laurentiu-Andrei wrote:
*Am un filtru mic, de amatori...daca nu am stiut ce sa cumpar de asta vreau sa il inlocuiesc, se murdareste f repede apa, si o schimb f des, o data la 3-4 zile,
(

daca zici ca nu vrei sa arunci cu banii si ai totusi un filtru, dar unul mic, iti recomand sa mai cumperi unul tot mai mic - ex. Aquael fan 1, si sa le folosesti pe amandoua
iar pe acesta (cel pe care-l ai acuma si spui ca se murdareste prea repede) sa-l pozitionezi mai sus, ca sa aspire mai putina apa de jos
Este bina sa ai 2 filtre, pentru ca poti sa le cureti mai bine, adica le cureti alternativ, luna asta unul, luna urmatoare pe celalat.
Acvariu homemade am si eu si nu regret deloc acest lucru, de fapt asta-i adevarata pasiune - sa te implici total, nu sa-l cumperi de-a gata, doar asa il poti considera o parte din tine.

Hoplo am si eu, sunt foarte frumosi, merita, doar ca se fac maricei, ai mei au depasit deja 10 cm

This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2011 08:59:36

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

Ce bine ca pot sa scot pompa de aer ....era foarte galagioasa (ieftina) si jetul de la filtru este la suprafata si face valuri, mereu a fost asa.
O sa vad ce pot face si cu bomba nu prea mi-e clar cu furtunu si cum se face ...dar cred ca am o idee corectati-ma daca gresesc va rog, se pun toate ingredientele intr-un pet si apoi se face gaura in dop si se pune furtunul ermetic care apoi va fi bagat in acvariu si acesta va scoate CO2 rezultat din reactie corect? ,
Cum ajung acasa o sa revin si cu cateva fotografii
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

[Yahoo!]
Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

de cand am scos pompa de aer din functiune si am lasat doar valurile de la jetul de la filtru am remarcat o schimbare in comportamentul pestilor, stau mai mult pe fundul acvariului, oare sa fie inluentati? cand ar trebui sa ma ingrijoreze insuficienta oxigenului din apa? sau cum imi dau seama daca nu au destul oxigen?

[Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Exact invers,vor sta pe sus!)

Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

uh, e bine atunci. Multumesc mult pentru raspuns

[Yahoo!]
sezione
Unripe member

IP:

Salut

Vreau sa-mi achizitionez si eu un acvariu de 60 l si m-ar interesa cateve detalii despre iluminare si filtrare.

Am gasit un filtru AQUAEL FILTRU INTERN UNI+UV 500 ar fii de ajuns? m-ar ajuta sa nu am probleme cu algele ? Iar pentru iluminare m-am gandit la ceva gen Super Bright T8 2X18W 60 cm credeti ca ar fi deajuns?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Deschide te rog in topic nou in care sa te prezinti, apoi deschide un alt topic la Coltul incepatorului in care poti intreba orice .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

Am revenit cu fotografii, insa nu sunt prea clare din cauza calitatii telefonului, am fost in trecere pe acasa si le-am facut in fuga dar se poate face o idee...
Acvariul meu!
[Thumb - DSC07106.JPG]

[Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

ce sa zic?.. e beton,dar mai pune plante de 50xatata..si titanicul nu are ce cauta,totusi e de apa dulce ,nu?

Laurentiu-Andrei
Junior member
[Avatar]
IP:

defapt da ....dar s-a scufundat si el in Dunare
Ce cuminte sta la poza )
[Thumb - DSC07109.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 06/07/2011 17:21:58

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Deschide te rog in topic nou in care sa te prezinti, apoi deschide un alt topic la Coltul incepatorului in care poti intreba orice .

Inchidem aici. Ne vedem la "coltul incepatorului"

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: