| Message |
|
|
|
vand pachet plante cat sa ajunga pt un bazin 200-300l:
8-10 fire ludwigia(dar de vreo 50-70 cm,deci se pot taia in 3-4),
5 pui pogostemon helferi,
higrophila polisperma muuulte fire,peste zece(la fel peste 60 cm lungime +"bifurcatii" deci se pot taia),
echinodorus tenellus o mana(mare),poate 20-40 de fire,
valisneria nana 5-10 fire(intre 10-80 cm lungime),
cabomba,myriophyllum,egeria,total vreo 10-15 fire,
ceratopteris c. o mana,cat capul,
bonus:vreo 5 jumatati taiate de pogostemon stellata eusteralis
inca 1 bonus(pt ca e frig):cutie din polistiren expandat original cu capac(pt pesti)
pret 55 lei. tel0745363044
|
 |
|
|
|
ce ai (mai avea),nou,in cutie?eventual 1 set complet?
|
 |
|
|
acel bazin de 400 imi vine peste 1 saptamana,iar cu cel de 180 l,am poze pe telefon dar nu stiu cum sa le pun 
|
 |
|
|
faine locuri da" ce faine mandre!
|
 |
|
|
|
mersi,bine v-am gasit!,deci lumina la rio 400,e slaba chiar si cu reflectore juwel?
|
 |
|
|
Salutare din "satul" sighetu marmatiei(granita vest ukraina)Manumesc Artur Somogyi,m-am lasat de acvarii de vreo 12 ani,asa ca sunt incepator la maxim,am uitat tot!am un juwel rio180 (standard)pesti:salari rhodostromusi,neoni rosi, pereche de ramirezi(si vreo 5 ui salvati),platy(si vreo 2 pui salvati  ,gurami si ancistrusi;aponogeton,echi.diveri,valisneria americana,spiralis,anbias,cabomba,cladophora,vasicularia dubyana,bacopa etc,bazin supraaglomerat  ,dar schimb acum totul pe un juwel 400,co2,osmoza,multe plante si poate discusi.
|
 |
|
|
|
iar pentru asta 'Un forum nu este un chat, asa ca raspunsurile vin pe masura' SCUZE!
|
 |
|
|
Muuuuultumesc pentru raspuns!  Intre timp am aflat (am invatat)ca la prima varianta("jbl m601+ph Controller ph - CO2ntrol cu Valva magnetica Bürkert 6011 din cluj 805+720 lei=1525,sau tot pachetul m603+jbl ph electrod 1630+285 lei=1915 ")mai lipseste sonda=285-500lei,deci tot acolo ajung,ai dreptate.Iar cand am scris "sa fie plantat modest"am fost si eu modost(o1 singura data in viata,pentru ca daca e ceva cea ce imi place la persoana mea este MODESTIA  Deci vreau muuulte plante si frumoase,adica soiuri care vor rezista la 29c.Iar co2-ul il vreau neaparat fiindca am bagat de 2x pana acum Glossostigma,si sau dus dracu in 3 zile,acum am un juwel180.De ce juwel,de ce nu fernplast cu osram,eheimextern si mai stiu io ce,sau de ce nu construim o "piscina"?buna itrebare!deci fernplast e prea scump,si de facut intr un oras mic(sighetu marmatiei=sat cu 40.000locuitori),nu poti:nu e sticla buna(abia am aduso eu din cluj pt.vitrina la magazinul mea,dar aia e painea mea eram nevoit)si nici meserias buni,deci crede-ma juwelu e ieftin(2740am negociat,imi apartine de meserie)oricand pot arunca filtrul ala(dar nu merita aruncat trage 1000 de litri si are el 8 litri pentru 10 pesti e prea bun) iti garanteaza un incepator,care a mai fost acvarist in ani 90.iar la 54wx2=108+70%(reflectoare de la juwel)=183W la320litri util cu 12 ore/zi nu e suficient?sau nici acum nu e nevoie de co2?(reflectoare de care zice juwel ca fac 100%,dar am pus numai 70%),practic cu instalatia co2 vreau sa compensez faptul ca plantele ii tin la 29c,sau nu fac bine?va rog ajutatima cu raspunsuri,sfaturi pretioase,multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
imi cer scuze chiar sunt incepator (si la forum)pt. prima data sunt pe forum ,nu ati putea da un raspuns un pic mai repede,(profesionistilor!)fiti amabili,mersi anticipat!
|
 |
|
|
|
salutare!pt juwel plantat modest(in viitor rhodostromusi,discusi),ce ar fi mai bun: jbl m601+ph Controller "ph - CO2ntrol" cu Valva magnetica Bürkert 6011 din cluj 805+720 lei=1525,sau tot pachetul m603+jbl ph electrod 1630+285 lei=1915,iar butelia la mbele ar fi inca una de 5kg Buzau,si va mai intreb daca se poate:este complecta prima varianta sau mai necesita ceva cablu de date pH pentru PC?chiar sunt incepator,multumesc
|
 |
|
|
|
|