| Message |
|
|
BGD46 wrote:Am un nano tot de 12 l din hornbach unde am separat 2 betta. Am pus si RCS (cate 4 in fiecare parte). Un Betta a papat toti crevetii (2 au sarit din acvariu) iar in partea cealalta e pace. Depinde de Betta.
Lumina e slabuta la mine (7 W). Nu ma plang, dar cred ca macar una de 11 W era perfecta.
Crevetii pot sari din acvariu?
Asta nu stiam si chiar ar fi o veste proasta.. nu aveam de gand sa-i pun capac acvariului.
|
 |
|
|
bag Easy Carbo 20 ml zilnic
Sper ca ai vrut sa zici 2 ml 
|
 |
|
|
|
La urmatoarea sedinta foto o sa trag si niste close up-uri.
Mai vreau sa cumpar si sa pun in partea centru-stanga niste staurogyne repens.
|
 |
|
|
stefanp wrote:De ce nu pui si niste amano pt alge?
Daca sunt mancatori de alge cu siguranta voi pune.
Atunci sa fie amano + rcs si fara otto.
Mersi pentru idee.
|
 |
|
|
Update foto:
|
 |
|
|
|
Eu as fi dorit sa am doar creveti in acvariu dar m-am gandit si la 2 otto pentru a manca algele ce vor aparea (cu siguranta vor aparea).
Am citit 2-3 articole despre RCS si printre putinele specii de pesti compatibile cu crevetii erau otto.
In ceea ce priveste volumul nu stiu ce sa zic, mi se pareau perfecti pentru ca sunt micuti si asa raman.
|
 |
|
|
|
Otto nu cresc mari, raman micuti, sunt ideali pentru acvarii nano.
Betta cu creveti nu-mi suna bine.
Fara co2 stiu ca o sa fie greu dar n-am ce face, nu vad unde as putea sa pun bomba cu co2. O sa merg cu easy carbo care se zice ca e special facut pentru acvarii mici in care un sistem co2 nu e rentabil.
Mersi mult pentru sfaturi.
|
 |
|
|
|
Schimbare de plan in ceea ce priveste fertilizarea si substratul fertil.
Voi folosi JBL nano florapol si JBL nano ferropol 24.
Sper sa dea rezultate bunicele.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Cred ca e prea mult pietris 5 kg.
Eu am unul pt creveti de de 42 litri brut (40x30 dimensiuni) si am pus 5 kg. In fata stratul are 3 cm si in spate are cam 5.
Cu lumina nu ma pricep dar nu e cam mult sa incepi din prima cu 1 w/l ?
Ai dreptate cu pietrisul, cred ca voi lua 2.5 kg. Oricum voi pune doar cat e nevoie, nu neaparat cat cumpar.
Lumina, din pacate, solar duo boy nu exista mai mic de 13W, probabil voi merge cu 4 ore de lumina la inceput. Sper sa fie ok si sa nu dau in alge.
|
 |
|
|
Salut, intentionez sa incep un acvariu pentru creveti cu rol de "veioza" si cu un buget cat mai scazut
In momentul de fata am achizitionat doar acvariul, 12 litrii umplut pana la buza. E luat din HB.
Scriu aici pentru a va cere sfatul in vederea achizitionarii urmatoarelor produse.
Eu ma gandeam asa:
Filtru: AN FLow 60 http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/6708-Filtru-intern-Aquatic-Nature-Hang-on-filter-Flow-60-l-h.html
Incalzitor: Resun 25w
Lumina: Solar Duo Boy 13 W + 2 x Blue Led
Substrat: Dupla Root
Pietris: Hornbach 5 kg pietris negru
Fertilizare: Dupla plant 24 + Easy carbo (sistem co2 iese din calcul la volumul asta)
Pentru flora am in plan: Bacopa amplexicaulis, Rotala macandra mini, Hygrophila polysperma + ceva gazon probabil reprezentat de moss prins pe pietre cat mai plate.
Fauna: creveti, probabil RCS + Ottocinclus
Astept sfaturi de la voi inainte de a comanda produsele.
Mersi mult.
|
 |
|
|
Salut, arata bine dar pune si o poza de ansamblu.
Plantele par sanatoase
|
 |
|
|
Arata bine chiar daca e in faza de inceput.
Singurul lucru care pare sa deranjeze privirea sunt pietricelele albe. Ar fi bine sa le culegi una cate una si sa le arunci
|
 |
|
|
|
Mie imi place, DAR ai dreptate, se vede ca sunt 2 'setup-uri' si asta parca nu da prea bine.
Daca reusesti sa unesti cumva cele 2 parti ale acvariului, poate prin gazonul de marsilea raspandit pe toata lungimea frontala a acvariului, sau cu ajutorul blyxelor care oricum sunt in numar mare, cred ca ar arata si mai bine.
Multa bafta in continuare si probleme cat mai putine!
|
 |
|
|
@viulian.
citeste primul post al Elenei inainte sa dai alte sfaturi.
Ieri l-am separat intr-un acvariu mic, am ridicat temp la 27 de grade si, la sfatul unor vanzatoare de la petshop (care oricum habar nu aveau de boala asta) i-am pus in acvariu o doza dubla de baktopur lichid.
|
 |
|
|
Am si eu destule blyxa in acvariu, cred ca prea multe
Prin urmare sunt nevoie sa refuz oferta, oricum mersi de intrebare.
|
 |
|
|
Ma mira sa fie o diferenta asa de mare intre reactor si numarator.
Pe pagina unui site de profil scrie ca reactorul poate fi folosit ca numarator. http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/215~Sisteme-CO2--butelii-si-accesorii/5142-Difuzor-de-CO2-JBL-ProFlora-Taifun.html
Eu de exemplu am cam 2 bule pe secunda in reactor fara sa folosesc numarator de bule, dupa calculul tau as avea 6-7 bule pe secunda in numarator, ceea mi se pare enorm.
Totusi ca sa scapi de intrebarea asta sacaietoare cumpara un test permanent co2. Te ajuta enorm.
|
 |
|
|
|
Mersi pentru sfaturi.
De bolovani intradevar o sa scap cand o sa gasesc o buturuga care sa-mi placa. In cazul in care nu gasesc vreun lemn, o sa pun plante (staurogyne repens probabil) in locul pietrelor.
In legatura cu 'tufa mare' nu prea imi vine sa o mut pentru ca deja cred ca are radacini in tot acvariul si ii merge bine acolo unde e. Cu siguranta nu o voi lasa sa creasca foarte mare.
In alta ordine de idei, am oprit fertilizarea cu ferropol datorita aparitiei unor firicele de alga (bba) pe blyxe.
Pe viitor, cand vor mai aparea plante, ma gandeam sa trec pe tropica plant nutrition plus ca sa acopar si macro. Vreun sfat legat de asta?
Mersi.
|
 |
|
|
Lista completa a plantelor:
Lilaeopsis
Cabomba
Elodea densa
Hygrophila polysperma
Rotala macandra mini
Anubias nana
Micranthemum Umbrosum
Ludwigia ovalis
Acorus pusillus
Fissidens fontanus
Update foto:
|
 |
|
|
Arata bine, incepe sa prinda forma.
Totusi mi se par cam multe blyxe dar sunt convins ca nu le vei pastra pe toate 
|
 |
|
|
Salut, sper ca ai calculat ca nu cumva in timp sa ajungi sa platesti mai mult decat daca ai fi cumparat o butelie de 500 grame reincarcabila.
Interesant acvariul, n-am mai vazut un nano plin cu cabomba 
|
 |
|
|