[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ando_salajan
Forum Index » Profile for ando_salajan » Messages posted by ando_salajan
nu cred ca asta e problema, de teritoriu pt ca la inceput el il alerga pe celalalt. dar acum sta ascuns si nici nu mananca asta ma ingrijoreaza mai rau.....
Salutare. Am un acvariu de 100 L, apa are 27 de grad, o schimb odata pe saptamana cam un sfert.
Am niste pui de platy, o pereche de moly si 5 sanitari (din aceia mici) si plante.
De 3 saptamani mi-am cumparat 2 scalari de marime medie. Prima saptamana stateau impreuna, dar de 2 saptamani unul din ei (cel care era mai mare si il mai alerga cateodata pe celalalt) a inceput sa stea ascuns si nu prea mananca mai deloc. Si de cate ori iese si nu mai sta ascuns celalalt il alearga .
Nu stiu ce sa ii fac sa isi revina... am incercat sa tin apa cat mai curata 27 de grade cred ca e o temperatura buna pt ei.
Va rog sa ma ajutati. multumesc
salutare. dupa vara asta cam calduroasa am ramas cu 6 sanitari, o pereche de molii si 10 pui de plati intr-un acvariu de 60 de litrii.
ma batea gandul sa-mi cumpar 2 scalari mici.
problema este: o sa-mi manance puii de platy (care as vrea sa dau din ei dar sa mai creasca putin) si cum fac ca vreau sa fie mascul si femela.
multumesc
vreau sa scap si eu de acesti melci dar imi este frica sa iau melci helena pentru ca ma gandesc ca o sa scap de aia mici maro si o sa se inmulteasca helena in tot acvariu. iar la botia imi e frica sa apelez ca am auzit ca se da si la ceilalti pesti mai ales ca am si guppy.
ce parere aveti????
multumesc
ok multumesc mult. mai astept niste pareri si pe urma sa ma duc cu lista la magazin sa cumpar
salutare am si eu un acvariu de 60L cu 5 neoni, 2 guppy, 2 platy si 4 sanitari ( daia micuti) si i-am hranit pana acum (aproape 3 luni) numai cu fulgi (nu mai stiu de la ce firma). Le dau o portie ziua la 10 si una noaptea la 7 (o portie inseamna cam cat iau intre degetu mare si aratator)
vreau sa stiu daca procedez corect si ce as putea sa le mai iau ca se cam termina mancarea.
am auzit diferite pareri, unii spun sa le dau de 3 ori pe zi altii doar o data, unii zic sa nu le deloc o zi pe saptamana, sunt cam in dubii ca Scooby .
astept niste pareri multumesc.
temperatura ar fi cam 26 de grade.... dar eu o tin la 28 - 29 pentru ca la temperatura asta mai mor unele bacterii.
un acvariu super ce pot sa zic sa il stapanesti sanatos si sa ai grija de el e ceva deosebit.
oho multumesc mult de tot.
eu credeam ca tetra sunt Serpae Tetra nu stiam ca sunt neonii
multumesc inca odata
aaaa si inca ceva cam mai m-am uitat pe tabelele acelea dar nu stiu care e denumirea lor in engleza sau demunirea din tabel
cine ma poate ajuta cu o traducere multumesc
dap stiam ca trebuiesc minim 6 dar ma gandeam sa iau mai multi ca se vad si mai frumos si sa fie si ei mai linistiti.... dar nu vreau nici as fie prea aglomerat acvariu.... cam asta vroiam sa intreb multumesc oricum
am si eu un acvariu de 50 de litrii cu o pereche de guppy, o pereche de platy, 4 sanitari micuti, si am avut 6 neoni dar am ramas cu 4. as vrea sa ma duc sa mai achizitionez cativa neoni, cam cati m-ati sfatui sa mai cumpar ca sa se simta in largul lor. multumesc
sau mai ma gandeam sa renunt la neoni si sa imi iau rasbora...... multumesc
scuze ca intervin si eu, dar am si eu cam aceeasi problema dar cu un neon. de vreo saptamana inoata stramb adica cu capul in sus si coada in jos, parca sare intr-un picior ceva de genu, nu stiu cum sa explic dar cred ca e destul de clar.... la inceput am zis ca e pe moarte, dar vad ca a trecut o saptamana si tot mai traieste....
nu cred sa fie bolnav ca este foarte vioi. dar o sa-i mai urmaresc ca parca s-a mai calmat
salutare am si eu o pereche de guppy si chiar azi mi-am cumparat si o pereche de platy.
vreau sa spun ca guppy-ul mascul il tot ciupeste pe platy-ul mascul. de ce oare?? chiar ma enerveaza.
femelei platy nu ii face nimic, doar masculului.
astept niste sugestii multumesc
da misto la tine ca nu ai lumina de afara doar cea de neon. eu am lumina naturala si la 6 7 se cam lumineaza
da stiu dar ar fi culmea ca la ora 6 cand ajung si eu acasa si am ocazia sa stau langa mici mei "rapitori" si sa ii admir, tocmai atunci sa ii culc. eu as vrea sa ii tin pana la 12 cand ma culc eu dar vad ca deja pe la 10 jumate 11 se baga pe sub lemne si nu prea mai misca niciunu si ii culc
salutare am deschis acest topic din curiozitate sa vad la ce ora va culcati pestii fiecare.
eu de exemplu ii culc cam pe la 11 noaptea dar eu mai stau la calculator pana pe la 12 si le mai bate lumina de la monitor inca o ora dar nu cred ca ii deranjeaza asa mult. ideea este ca la mine cand se face lumina afara se trezesc si ei pt ca sunt expusi la lumina zilei. de exeplu unchimiu ii culca tot la 11 dar ii trezeste pe la 8, 9, ca are acvariu pe hol unde e intuneric mereu.
va astept cu raspunsuri si eventual observatii pt mine daca gresesc cu ceva....
si eu am melci in acvariu si ma cam obsedeaza de la un timp. aproape in fiecare seara bag mana in acvariu si scot vreo 2-3. deja nu mai suport cred ca o sa incerc cum zicea Nilsen cu un helena sau cu un botia :-?? nu sunt sigur inca. eu mi=am luat acvariu sa cresc plante si pesti, nu melci
aaa si ce mai fac cateodata, ii strivesc si guppita imediat vine si il nimiceste ))) guppita e micul meu rapitor
aaa misto am vazut asta vara in America si am cautat si prin Romanica, dar n-am gasit. am sa dau o fuga pana acolo unde zici tu sa vad daca mai au
ok multumesc mult pt tabele.
mi-ai dat o veste proasta cu achizitionarea pestilor .
atunci n-o sa imi mai iau nicio zebra, o sa dau xifoul, dar o sa pastrez o perechea de guppy si o sa mai iau vreo 4 neoni.
multumesc inca odata
dar o sa mai consult si tabelul intai, si inca o mica intrebare: care sunt neonii din tabel??? ce denumire au in engleza??

Forum Index » Profile for ando_salajan » Messages posted by ando_salajan
Go to: