[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
unu din scalari sta ascuns si nu mananca  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Am un acvariu de 100 L, apa are 27 de grad, o schimb odata pe saptamana cam un sfert.
Am niste pui de platy, o pereche de moly si 5 sanitari (din aceia mici) si plante.
De 3 saptamani mi-am cumparat 2 scalari de marime medie. Prima saptamana stateau impreuna, dar de 2 saptamani unul din ei (cel care era mai mare si il mai alerga cateodata pe celalalt) a inceput sa stea ascuns si nu prea mananca mai deloc. Si de cate ori iese si nu mai sta ascuns celalalt il alearga .
Nu stiu ce sa ii fac sa isi revina... am incercat sa tin apa cat mai curata 27 de grade cred ca e o temperatura buna pt ei.
Va rog sa ma ajutati. multumesc
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Scalari trebuia sa iei mai multi, si de marime mai mica, iar cand se aleg perechile, sa pastrezi maxim o pereche. Momentan mai tine-i sub observatie. E o manifestare teritoriala.

.
[Email] [Yahoo!]
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

nu cred ca asta e problema, de teritoriu pt ca la inceput el il alerga pe celalalt. dar acum sta ascuns si nici nu mananca asta ma ingrijoreaza mai rau.....
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

cum a zis colegul nostru.......e acomodarea si definitivarea teritoriului.............posibil sa fie de aceasi sex?(te-ai uitat bine cind ai achizitionat)

fostul user ozy
[WWW]
florinel
Junior member

IP:

ozy,la scalari ca si la discusi se observa greu sexul pestilor,nu poti fi sigur de aceasta doar dupa fruntea bombata,aspectul lor,comportamentul lor.Cel mai sigur ca sa determeni sexul pestilor este in mometul in care ei depun!E cel mai bine si nu da gres nici o data.Problema colegului nostru,cu slcalari este strict teritoriala!
Sper ca nu o te superi pe mine!
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ma supar deloc Florin,aici suntem sa invatam unii pe altii ...............cum am spus e probabil de acomodare..ai dreptate cind spui de identificarea sexului la scalari si discusi dar sa mergem pe premisa acomodarii

fostul user ozy
[WWW]
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

si pana la urma eu ce sa fac ca o sa moara pana la urma cel care sta ascuns ca nu prea mananca si a ramas mic....
si celalalt o sa ramana singur....
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

daca il mut la unchiul meu in acvariu (adica sa ii despart) o fi mai bine??? sau alta idee as mai avea un acvariu de 30 L si sa il bag acolo o saptamana 2 pana mai mananca si el si se face mai mare... nu stiu chiar imi e mila de el si nu vreau sa-l pierd
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

revin cu un ultim post. vreau sa va spun ca scalarul meu si-a revenit si a reinceput sa manance si nu mai sta ascuns si sta impreuna cu celalalt.
eu n-am facut nimic si-a revenit singur dupa aproape 3 saptamani in care a stat numai ascuns
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Super. Continua sa faci nimicul asta

Adica, trecand peste gluma, cateodata a nu face nimic este o solutie mult mai buna decat sa faci prea multe
Din pacate nu toate se rezolva asa, dar la tine a mers. Bravo. Sanate maxima tie si pestilor tai.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
paunescu.nicolae
Junior member

IP:

daca vei mai citi, incearca sa pui metronidazol in apa. o pastila la 20l, si faci schimb de apa la 24 de ore 50%. si repeti pana il faci bine. cam 4-5 zile. pe urma o sa faci o pauza si vezi ce se intampla. sper sa auzim de bine de scalarul tau
[Email]
florinel
Junior member

IP:

paunescu.nicolae, de ce i recomanzi colegului nostru sa puna metronidazol?Pentru ce?Sunt curios care ar fi motivele pentru care i ceri sa-l puna sub tratament?Daca vrei sa ne povestei ce-i cu metronidazol si la ce se foloseste!Eu stiu cam la ce se foloseste...si nu recomand sa fie folosite si in aceste caz!Sper sa nu te superi...
[Yahoo!]
vandergraf
Junior member

IP:

Nu s-a raspuns la ultima intrebare. Si eu vreau sa stiu treaba cu metronidazolul
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: