[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce mancare sa mai dau???  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare am si eu un acvariu de 60L cu 5 neoni, 2 guppy, 2 platy si 4 sanitari ( daia micuti) si i-am hranit pana acum (aproape 3 luni) numai cu fulgi (nu mai stiu de la ce firma). Le dau o portie ziua la 10 si una noaptea la 7 (o portie inseamna cam cat iau intre degetu mare si aratator)
vreau sa stiu daca procedez corect si ce as putea sa le mai iau ca se cam termina mancarea.
am auzit diferite pareri, unii spun sa le dau de 3 ori pe zi altii doar o data, unii zic sa nu le deloc o zi pe saptamana, sunt cam in dubii ca Scooby .
astept niste pareri multumesc.
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Ideea este sa le oferi o hrana cat mai diversificata, pe langa fulgii pe care ii ai acum, le mai poti cumpara niste granule mici, pentru pesti de talia celor pe care ii ai, in ceea ce priveste ratia, eu merg pe ideea, de 2 ori pe zi, cantitatea cum scrie pe fiecare produs destinat pestilor exotici mici (cat sa consume in cateva minute, pana in ~5min)
Si eu am neoni si le plac granulele de la JBL Grano Mix mini, fulgi am 3 tipuri, si ceva cu spirulina plus o sticluta cu vitamine. 7 picaturi adaug o data pe saptamana peste portia din momentul respectiv.
Referitor la hranit mai exista varianta potrivit careia o data pe saptamana(de ex duminica) sa nu hranesti pestii deloc, sa consume tot ce gasesc neconsumat din saptamana respectiva. Eu nu am reusit asta, decat ca i-am hranit o singura data in ziua aceea
Deci, cu cat o hrana mai diversificata cu atat pestii sunt mai sanatosi.
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

Eu le dau alor mei JBL Grana(granule), Tetra Min(fulgi pe care i-am mai maruntit eu),Hikari Micro pelets, Sera Vipagran.
Le dau in fiecare zi "alt fel de mancare" si din cand in cand le dau si Dafnia congelata.
Pauza de mancare, adica ziua in care nu-i hranesc nu este respectata cu strictete de mine adica nu-i tin socoteala, cand mi-aduc aminte ii mai las o zi nemancati.

Aaaa era sa uit, masa este administrata o data sau de 2 ori pe zi.
[Email] [Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

danc wrote:
Si eu am neoni si le plac granulele de la JBL Grano Mix mini, fulgi am 3 tipuri, si ceva cu spirulina

Ce fel de mancare cu spirulina le dai neonilor tai? Eu pt ai mei am cumparat fulgi cu 40% spirulina de la JBL, dar nici macar nu se obosesc sa se uite la fulgii astia cand le dau de mancare. Imi pare bine ca macar cory manaca atunci cand ajung fulgii jos.
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

ok multumesc mult. mai astept niste pareri si pe urma sa ma duc cu lista la magazin sa cumpar
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

axl07 wrote:
danc wrote:
Si eu am neoni si le plac granulele de la JBL Grano Mix mini, fulgi am 3 tipuri, si ceva cu spirulina

Ce fel de mancare cu spirulina le dai neonilor tai? Eu pt ai mei am cumparat fulgi cu 40% spirulina de la JBL, dar nici macar nu se obosesc sa se uite la fulgii astia cand le dau de mancare. Imi pare bine ca macar cory manaca atunci cand ajung fulgii jos.

Sera san premium, nici ai mei nu se dau in vant dupa fulgi, dar o mananca daca le este foame fara probleme.
[Email] [WWW]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Hrana cat mai diversificata.
Sa nu-ti lipseasca un tip cu aport sporit de componenta vegetala (spitilina, provegetables etc).
2 mese pe zi este suficient pentru pestii adulti. La pui se schimba problema (si meniul). Ideal ar fi ca una din mese sa fie hrana vie (sau congelata, gen chiromonide, artemia, lasa purecii pentru blana cainilor si fara tubi).
Chestia cu postul negru saptamanal nu am inteles-o niciodata. A te amagi cu gandul ca in acea zi pestii vor scormoni fiecare graunte de substrat in cautarea ... a ce? Hrana se descompune cu rapiditate (este contribuabilul nr .1 la productia de amoniac) asa ca dupa 15-30 min. nu prea mai are pestele ce gasi. Ce sa mai fie dupa cateva zile?! Este foarte adevarat insa ca pesti sa moara de foame mai greu, dar de la supraalimentare cat cuprinde .

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
sunflower
Junior member
[Avatar]

IP:

buna ...am si eu vreo 30-40 de pui de xipho ...si nedumerirea mea e mancarea si cantitatea de nabcare pe care trebuie sa le-o dau ! ma poate ajuta cineva?

love little fish
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cauta Hikari First Bites E numa buna pentru puii de vivipari

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Hrana
Go to: