[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci mici maro...invazieee!!!!  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
grammy
Junior member

IP:

Nu stiu de unde insa tot vasul mi s-a umplut de melci mici maronii. Cum scap de ei tinand cont ca am si vre-o 100 de creveti red chery
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Iti cumperi botia sau melci asasini ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Ai invazia in acvariu de la plantele noi cumparate. Daca ai asa multi in cat sa te deranjeze vezi aici: http://www.nevertebrate.ro/index.php?cPath=26

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Varianta mea preferata-melci asasini

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Melcii asasini ataca si melcii pomaceea sau numai melcii maronii?
feugen
Junior member
[Avatar]

IP:

Cunosc acesti melci deoarece cand eram copil am avut si eu in acvariu, chiar si ulterior cand faceam pe crescatorul de pesti si... nu puteam sa scap de ei. Aveti cumva idee care este regimul termic minim si maxim suportat de nemernicii astia? Mai exact se pot acomoda intr-un pond supravietuind peste iarna?

P.S. Odinioara ma distram reproducand betta. Din momentul in care puii treceau pe mancare ii lasam sa "flamanzeasca". Atunci, gagimanii se hraneau cu larvele acestor melci si... vreau sa spun ca aveau o crestere si o rata de mortalitate acceptabila + rezistenta mare la boli... raportand la investitia in hrana.
[Yahoo!]
dragos
Member

IP:

Am auzit ca melcii asasini omoara si pomacea dar nu am avut niciodata asa ca nu-ti pot zice sigur . Bottia in schimb nu ii omoara pe pomacea decit daca sunt pui foarte mici sau daca nu sunt hraniti citeva zile , de exemplu cind esti plecat 2-3 zile de acasa . In astfel de situatii poti sa scoti pomacea din acvariu si ii reintroduci cind te intorci . Iti garantez ca intr-o saptamina nu vei mai avea nici un melc negru in acvariu daca bagi un botia .... Asta daca nu maninca melci pina crapa de la inceput....am patit si dintr-astea .
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Melcii asasini ataca si melcii pomaceea sau numai melcii maronii?

Melcii asasini sunt recomandati celor care au INVAZIE de melci, am mai vorbit despre acestia, vedeti si alte mesaje, revin si cu poza http://i212.photobucket.com/albums/cc284/mjm_pt/039.jpg pentru cei care nu au inteles ce inseamna invazie. Daca ai 5-6 melci invazivi in acvariu este OK chiar sunt indicati, curata plantele si acvariu si poti controla aparitia lor,arunci din ei, dar daca ai invazie, gasesti pana si in filtru.
Pomaceea PUI este atacat de melcii asasini dar si acestia sunt atacati NUMAI daca nu are melci paraziti maro, din familia planorbis si physa. Pomaceea matur in general nu are probleme atata timp cat se gaseste mancare.

[Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Eu nu am invazie de planorbis si physa am invazie de melanoides tuberculata (http://www.mopestiexotici.ro/pictures/Melanoides%20Tuberculata%201.jpg)...oare ii rezolva si pe acestia?
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Eu nu am invazie de planorbis si physa am invazie de melanoides tuberculata (http://www.mopestiexotici.ro/pictures/Melanoides%20Tuberculata%201.jpg)...oare ii rezolva si pe acestia?

Melcul asasin il poate ucide daca nu gaseste alti melci, oricum nu reprezinta o masa prea cosistenta pentru el , totusi este dificil, ptr ca se ascund in substrat, dar fara hrana nu au incotro si ii cauta. Eu zic sa incerci donarea lor
Melanoides tuberculata este o specie cu un regim de viata atat nocturn, cat si diurn, in consecinta va consuma hrana, atat ziua cat si noaptea, dar, in functie de prezenta sau absenta acesteia, isi va adapta ritmul de viata, asa este se imulteste foarte repede, dar este foarte bun pentru un acvariu plantat deoarece aereaza substratul,un lucru bun este c? ei cur??at toate resturile de plante moarte, nu d?uneaz? plantelor vii,du-te la rubrica donati si posteaza poate doreste cineva.

[Yahoo!]
BogdanC
Junior member

IP:

Am si eu multi melci de substrat Melanoides. Sunt foarte activi in agitarea pietrisului, atat de activi incat daca eu fac o adancitura in acesta, peste cateva ore e complet nivelata! Ca urmare chiar au reusit sa scoata din substrat tufe inca neinradacinate, de la vreo 2-3 cm adancime (in combinatie cu curentul de apa produs de filtrul intern). Se aduna si la hrana data crevetilor (pelete Hikari Shrimp respectiv bucati de comprimate de alge Spirulina si Chlorella), iesind din pietris. La inceput am aruncat si eu vreo 10 apoi i-am lasat in pace, nu vad deocamdata vreun dezavantaj prin prezenta lor. Cei mari sunt chiar amuzanti prin santurile pe care le lasa in urma lor in pietris

This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2010 14:35:50

Detritus, detritus, detritus...ad infinitum
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Melcii asasini sunt cea mai "ecologica"solutie!
[Email]
ando_salajan
Junior member
[Avatar]

IP:

vreau sa scap si eu de acesti melci dar imi este frica sa iau melci helena pentru ca ma gandesc ca o sa scap de aia mici maro si o sa se inmulteasca helena in tot acvariu. iar la botia imi e frica sa apelez ca am auzit ca se da si la ceilalti pesti mai ales ca am si guppy.
ce parere aveti????
multumesc
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu cred ca anentome helena nu se inmultesc in acvariile noastre. cauta pe net, insa eu am avut mult timp si nu s-au puit.
o alta metoda mai simpla de a scapa de melci este sa aveti in acvariu ciclide sudamericane. cred ca orice ciclida merge, adica scalari, ramirezi, din astia. eu nu am vazut niciodata niciun melc in acvariile mele cu scalari si ramirezi.
nu spun ca daca ai deja invazie vei scapa cu ciclide, dar cu siguranta ciclidele sudamericane tin melcii sub control.
evident, trebuie sa ai un acvariu care se preteaza la ciclide sud americane dpdv al calitatii apei (si cantitatii cand vine vorba de scalari).

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Helenele se inmultesc insa foarte putin ... aveau unii colegi de pe alt forum de vanzare pui. Ii poti lua fara grija, nu te vor invada. Eu am 2 Helene(multumesc persoanei care mi i-a dat ) si in 4 luni mi-au curatat acvariul de 50l de melci maro....si erau destui melci acolo. Secretul este sa ai rabdare, nu ii va decima pe toti in prima luna. Poate doar daca ai foarte putini

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: