Salut tuturor !
Dupa 'jde milioane de incercari vis' a vis' de chestia asta numita "acvaristica", cred ca am ajuns intr-un punct in care nu mai sunt multumit doar cu un borcan de sticla umplut cu apa si cu cativa pesti trantiti acolo. De aceea am hotarat ca vreau mult mai mult de la mine in primul rand si am cautat sa vad pana unde poate ajunge imaginatia mea si rezultatul m-am gandit sa vi-l prezint aici, "juriului" de pe forumul acvarist.ro. Avand in vedere ca este prima mea incercare de aquascape mai "adevarata", va rog sa imi prezentati punctele dumneavoastra de vedere pro si contra in legatura cu acest subiect, caci intr-un sfarsit vreau sa ajung la un produs final intr-adevar frumos.
In primul rand, ca sa imi descriu "acareturile" care au contribuit la produsul final asa cum reiese din poze, mentionez una bucata acvariu 100 x 46 x 55, 2 bucati lampi metal-halide 150 W - 5200K - 12 ore/zi fara intrerupere (momentan doar 1 lampa), incalzitor electronic cu senzor, termometru electronic, filtru Tetratec Ex 700 numai cu Siporax, sistem Co2 RedSea presurizat cu difuzor ceramic, surface skimmer Eheim, substrat custom-made (ADA + Prodac), pietris din obsidian negru de 1-2 mm, linie completa fertilizare Dennerle. Sa nu uit unul din cele mai importante lucruri care m-au facut sa ajung aici: sfaturile lui Andrei Cristea (multumesc !).
Caracteristici apa:
dGH - 8
dKH - 4
Temp: 25,9 grade
ph - 6,7
Restul (no2, no3, etc....) nu le-am mai testat ca s-au terminat testerele
Plante:
-Didiplis Diandra
-Microsorum Windelow
-Echinodorus Angustifolius (de la Andrei)
-Mayaca Sellowiniana
-Eustralis Stellata
-Blyxa japonica (tot de la Andrei)
-Tonina Fluviatilis
-Hemianthus Callitrichoides "Cuba"
-si inca o planta mare care sincer habar nu am cum se numeste (poate imi spuneti voi)
-Vesicularia Dubyana - pe 2 pietre
Flora:
-2 pomaceea de vreo 7cm diametru
-vreo 10 creveti red cherry
Si acum pozele :
Toate pozele sunt facute la mai putin de 24 de ore de la amenajarea acvariului (multumesc lui Ciprian pentru aparatul profesional) si in anumite locuri se observa bulele specifice. In orice caz, apa s-a stabilizat foarte repede gratie siporaxului din filtru - care a mai functionat timp de ceva luni in vechiul set-up. Voi incepe cu
aceasta schema de fertilizare (a 3-a de jos) care mie mi-a dat rezultate extraordinare. In curand sper sa "trantesc" si vreo 40 de neoni in acvariu ca parca de atatea luni fara pesti m-am saturat de atata liniste (excluzand discusii din alt acvariu), sau altceva, dar nu stiu ce - poate aveti voi vreo idee.
Astept parerile, sfaturile si criticile voastre si sunt receptiv la orice idee pozitiva. Va multumesc anticipat !