[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreic
Forum Index » Profile for andreic » Messages posted by andreic
Ce vrea sa faca @klayus seamana cu computerul de la Dupla. Daca va face tot ce stie sa faca Dupla, dar la un pret atractiv, nu vad de ce nu ar avea succes.
Anubiasul, pare a fi plantat direct in substrat. Nu cred ca ii face bine acest lucru.
O mica corectie, daca imi permiti, tuburile fluorescente nu au cum sa fie Philips Aquaglo. Cred ca sunt HAgen Aquaglo sau Phillips Aquarelle.
La un bazin plantat din plin, nu debitul filtrului este important, ba dimpotriva, unii producatori, precum Dennerle, recomada pentru acvarii plantete filtre cu un debit intre 75% si 100% din volumul acvariului. In cazul tau, un debit intre 150l/h si 200l/h. Ce se doreste, in cazul acvariilor platate, este un volum de filtrare biologica cat mai mare, iar E1500, la ora aceasta in segmentul lui, este imbatabil. Debitul il poti controla tu.
Eu nu ti-as recomanda sa il faci mai inalt de 40 cm deoarece, pe langa faptul ca este inestetic, vei avea o problema cu iluminarea chiar daca vei folosi t5.
Consider ca o inaltime de 4ocm este arhisuficienta si vei avea un bazin de 72l brut. Sticla de 6mm este ok pentru 72l.
Avea g.g. la Reef niste AM-uri.
valyy_dvd wrote:Sa inteleg ca acel sterilizator UV este necesar doar in caz de urgenta ? sau este necesar precum este CO2 ptr un acvariu plantat?

Da, cam asa ceva. Este bine sa il ai, dar nu este de neinlocuit. Asa cum s-a mai spus, deoarece distruge chelantii micronutrientilor, se foloseste cu masura.
Gasesti tot la Easylife. Se numeste Phospho.
In general, sondele sunt date de producatori cu durata de viata de circa un an. Asta nu inseamna ca sonda trebuie aruncata dupa aceasta perioada, ci, trebuie sa incepi sa te astepti la probleme. Cunosc caz, in care o sonda chinezeasca a tinut mai mult de 2 ani, dar mai stiu si cazuri unde nu a tinut mai mult de sase luni. Acum, vei stii sigur ca este epuizata atunci cand vei vedea variatii date de controller. Ex., vezi variatii in 30 sec de la 6.6 la 6.1, 6.2. Acest lucru inseamna ca sonda este moarta rau. Un simptom de oboseala este acela cand sonda se calibreaza greu in 4, se vede mai ales la controllerele electronice.
Vechimea poate fi un raspuns corect pentru problema ta, probabil cel mai aproape de realitate. De asemenea si posibilitatea ca fluxul luminos al celor doua tuburi sa fie diferit, iarasi duce la o iluminare inegala, chiar daca temperatura de culoare este aceeasi. De fapt, temperatura de culoare nu are de-a face cu randamentul tubului.
Uite aici si aici alte 2 oferte.
Daca vorbesti de Tetrazone, da, este o problema. Si Colisa, daca poate sa prinda ceva nu se da inapoi de la papa.
Pe saracii RCS ii cam papa toti.
Mama, ce sta Japonica aia in onor.
Nu, nu iti va trebui mai mult CO2 decat acum. In schimb, acvariul va ''respira'' mai bine.
Personal, prefer aceasta varianta de extractor. Este copia asiatica a skimmerului Fluval. Mi se pare mult mai eficient decat cel de la Eheim.
Pai, de ala ziceam si eu.
Exista de cumparat asa ceva pentru splituirea unei butelii de CO2.
Feropol 15ml/zi?!
Nu este anormal. Dupa ce schimb apa si adaug cele necesare, adica E15, VG30, a doua zi am Fe=0,3, valoare care scade in zilele urmatoare cu circa 0,1/zi.
Frumoasa Crypto aceea. Spune-mi te rog, cam la ce dimensiuni a ajuns in acvariul tau?
sorin_arad wrote:Cat de inalt creste un echinodorus?

Depinde de Echinodorus. In functie varietate si conditii poate sa sara de 120cm. Raspunsul cel mai simplu este, un acvariu mai mare. Alternativa este renuntarea la acea planta.
Confirm. Dupa 4 zile de la sistarea K2SO4, NP incepe sa dea frunze sanatoase.
Se pare ca este adevarata afirmatia conform careia excesul de K nu ii convine.

Forum Index » Profile for andreic » Messages posted by andreic
Go to: