[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreic
Forum Index » Profile for andreic » Messages posted by andreic
Lampa s-a dat, multumesc. Se poate inchide
400 euro.
Pret nou 425 euro.
Asa cum spune si titlul vand lampa JEBO JM 220B HQI 2x150+2x27w moonlight. Lampa este perfect noua si contine atat sistemul de prindere cu cabluri cat si cel de prindere pe acvariu. Dimensiunea lampii este de 128cm.
Mai multe detalii aici si aici. Lampa contine si protectiile laterale din aluminiu. Standard vine cu becuri de 14000k.
Lampa poate fi folosita atat la bazinele de apa dulce cat si la cele marine.
Avand in vedere ca lampa cantareste circa 15kg pentru doritorii din provincie trebuie gasita o modalitate separata de transport, alta decat prin Posta Romana.

Pret 450 euro usor discutabil.
Este vorba de inaltimea totala care include si capacul. Acesta are in jur de 12 cm grosime.
Sunt acvarii bune. Nu am auzit sa aiba probleme.
Rezolvat. Se poate inchide. Multumesc.
Asa cum spune si titlul doresc sa cumpar 10-15 fire de Limnophila aromatica.
Multumesc.
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5374
Si sa vezi ce preturi vei plati la curent.
Sterlizatoarele UV folosesc lampi UV-C, precum cea a ta. Totusi, trebuie atentie in cazul unei instalatii DIY deoarece radiatia UV-C este periculoasa.
Eu am scapat de melcii nedoriti prin introducerea in acvariu a doi Botia modesta. A fost cea mai eficienta metoda pe care am gasit-o.
Craciun fericit tuturor si un an nou mai bun decat acesta.
Eu as folosi neoane daylight de 6500k de la Osram( Biolux 965), la dimensiunea de 120 cm gasindu-se relativ usor. Dar nu iti recomand sa inlocuiesti toate neoanele odata ci cate un neon la minim 2 saptamani. Nu as baga mana in foc ca doar neoanele sunt de vina, ar mai putea fi si fertilzarea putin deficitara.
Daca iti trebuie numai pentru o scurta perioada, cumpara atunci apa distilata si inlocuieste partial apa din acvariu cu aceasta.
Pretul incepe de la 3,8 mil lei vechi si este bun. Eu am platit pentru a mea acum 2 ani 11mil si daca puneam pompa boost mai dadeam inca 5 mil. Dacaeste de mare capacitate si mai are pe langa pompa si filtrare cu uv se prea poate sa ajunga/sara de 40 milioane.
Apa plata este de fapt apa minerala. Tu te plangi ca ai duritatea prea mare, cu apa minerala va fi si mai mare. Prin fierbere Ca care in principal da duritatea Gh nu se elimina. Acesta se elimina dupa cum ti s-a spus mai sus cu ajutorul osmozorului. Mai exista o posibilitate, dar in timp este mai sumpa, si anume sa folsesti apa distilata.
Si eu tocmai ma hotarasem sa-mi iau un incalzitor de substrat. As avea si eu niste intrebari referitor la granulatie: Dupla Ground are o granulatie mare, eu as dori sa folosesc un substrat cu granulatie de 1-2mm, sa inteleg ca in acest caz nu mai pot folosi incalzitorul de substrat? Intreb deoarece cei de la Dennerle recomanda folosirea incalzitoarelor de substrat(bodenfluter) impreuna cu substratul si fertilizantul lor care are 1-2mm.
Asa cum am spus ma hotarasem sa cumpar un incalzitor de substrat de la Dennerle, cel de 24v si 75w. Cand am contactat un magazin on line pentru a-l achizitiona mi s-a raspuns ca nu il mai au deoarece nu se mai facbrica, ei avand la vanzare cu un discount bun doar cablu de 50w, care mie mi se pare mic pentru bazinul meu de 130x60x60 cm. As avea o nelamurire referitor la ThermoTronic, incalzitorul de 12v si 40w recomandat pentru bazine de pana la 400l si anume merita sau nu sa il iau? El costa cam 80 euro cu tot cu transport, in timp ce incalzitorul de 50w pe 24v costa 130euro. Mi se pare o diferenta mare. Avantajul la cel de 50w si 24v ar fi ca este vorba de un singur cordon, deci mai usor de utilizat, dar este mai scutr, doar 6m si nu stiu daca ajunge pentru bazinul meu.
Dupla m-a bagat in ceata cu puterea la care lucreaza si anume 150w la 24v (incalzitor potrivit bazinului meu) iarasi o diferenta enorma fata de cei de la Dennerle.
Mi-e frica sa folosesc din cele care lucreaza pe direct precum Rena sau Hydor.
Si atunci raman cu intrebarea ''eu cu cine votez'' , adica ce sa cumpar, Dennerle 50w 24v, 40w 12v sau Dupla Therm 500 ??
Poate aveti voi alte sugestii??
Multumesc. Eu ma gandisem sa caut un Bodenfluter cable de 75w de la Dennerle. La Dupla nu m-am uitat.
Ce distanta ar trebui mentinuta intre spire pentru eficacitate? Am cautat pe net si intr-un singur loc am gasit valoarea de 7cm intre cabluri. Este corect?

Forum Index » Profile for andreic » Messages posted by andreic
Go to: