| Message |
|
|
|
Cred ca trebuie sa dau niste detalii:
Planta este luata direct din natura, dintr-un lac montan din apropiere (stiu ca unora nu le place preluarea direct din natura, dar mie mi s-a parut interesanta aceasta planta si nu am gasit in alta parte ceva asemanator). Ritmul de crestere al acestei plante este rapid, aproape ca al Elodeei. Lumina de care beneficiaza este undeva aproape de 1W/l (mai exact 0.85W/l). Iluminarea este de 12 ore pe zi (cu pauza, dar "net" atata e).
Va multumesc pentru bunavointa!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
60W in 350 l ? (Intrebarea moarte n-are)
Hmmm, 0.17 W/l...  Se poate si asa? Eu am acvariu de 95 l BRUT si am doua neoane de 20 W (Acva Glo + Flora Glo) + doua becuri economice de 20 W fiecare.
|
 |
|
|
Nu vreau sa le reproduc, a fost doar o reactie de moment cand am vazut icrele in aspirator. Nu am nici spatiu si nici piata pentru ele. Am vrut doar sa vad ce iese. Si...a iesit... ceva! 
|
 |
|
|
Pai deja mananca pudra de tubi. Ar fi murit cu siguranta pana acum, daca nu. Nu-i asa? 
|
 |
|
|
Salutare!
Acum vreo trei saptamani, cand aveam pus la ciclat inca acvariul (dupa niste informatii de pe net l-am ciclat cu zebre in el), m-am apucat eu frumusel dimineata sa aspir substratul, ca mi se parea ca e nitel cam plin de mizerii. L-am aspirat eu ce l-am aspirat (cu un aspirator cu bule si "ciorap" textil), iar cand am terminat m-am dus la chiuveta sa curat murdaria din "sac". Cand, ce sa vezi: in respectivul sac se gaseau mai multe icre, bobite independente transparente ce abia se vedeau. Am inlemnit. Nu stiam ce sa fac. Nu aveam nici un recipient in plus, apa declorinata in schimb aveam. Ce m-am gandit eu: repede, repede, am luat niste apa intr-o eprubeta de la Sera si am pus acolo cateva icre (nu stiu cate, ca n-am avut curiozitatea sa le numar). Apoi am pus capacul eprubetei si... tzushti cu ea in acvariul cu pesti (ziceam ca sa preia caldura de la apa acvariului). Din cate am citit, in mod normal, dupa aproximativ o zi si jumatate ar fi trebuit sa vad si eu niste fatze pe-acolo, dar nu s-a intamplat asa. Totusi, unele icre au facut ochi, ceea ce m-a determinat sa mai las toata "smecheria" pe loc. De-abia in ziua a patra a aparut primul zebrulete, si statea, asa, pe peretele eprubetei. Apoi inca unul si inca unul... Vazand asta, am varsat continutul intr-un pet de 3 litri cu apa (ca nu am inca vreun acvariu). Una peste alta, am ajuns la 8 indivizi dintr-astia. Cand au inceput sa zburde prin pet, alta problema: cu ce  sa-i hranesc? Ca incercarea mea de a infiinta din nimic o cultura de parameci n-a ajuns la nici un rezultat.
Asa ca ultima solutie... galbenusul de ou. Habar nu am daca au mancat ceva sau nu, ca fugeau in momentul in care le picuram cu seringa amestecul. Pana acum vreo patru zile mi-au mai ramas doar trei, dar astia se pare ca sunt mai fortosi. Astia mananca deja pudra de tubi. Sa-i vezi cum se apropie de suprafata usor-usor si dintr-o data se reped si apoi se scufunda inapoi putin...  Sper sa imi traiasca, sa pot si eu sa ma laud ca am crescut ovipari. :-P
Aveti sfaturi pentru mine? Stiu ca am gresit o groaza pe parcurs, dar nu ma supar daca mi se spune asta. Am, de exemplu, probleme la schimbarea apei, ca sunt atat de mici incat nu-i vad si ii sorb cu furtunul.
Cam asta e povestea.
|
 |
|
|
Haideti sa exportam melcii nostrii (poate contra melcii lor)!  Incercati cei care aveti "iesire" la Dunare! Poate, cine stie... devine Romania exportator de melci de avariu.
N-ar fi fain? 
|
 |
|
|
Idee traznita:
Fa si tu CAPACUL mobil. Adica acel capac transparent securizat sa poata fi ridicat la nevoie pentru intretinere. Eventual separat un colt mai mic al acestuia pentru hranirea pestilor (ca sa nu trebuiasca ridicat tot capacul).
Apoi da idei si tu beneficiarului: Daca vrea sa-l faca acasa, sa-l puna undeva in drumul soacrei si sa uite capacul deschis peste noapte... Aaa, si sa tina in el piranha. 
|
 |
|
|
|
4 si pentru mine.
|
 |
|
|
bilti wrote:sa stiti ca nu se poate aplica principiul vaselor comunicante in cazul tubului de IN sau OUT. principiul vaselor comunicante inseamna "comunicarea" bidirectionala creata doar de diferentele de nivel pe cand, noi, avem doar un sens pe fiecare tub. chiar daca avem si tur+retur in timp nivelurile din bazine nu vor fi aceleasi.
daca sunt la acelasi nivel poti folosi un tub intre cele doua acvarii asa cum zicea si lukaboy.
Vasele comunicante sunt: acvariul1 - filtru si acvariul2 - filtru (ACELASI FILTRU) si se realizeaza pe cele doua IN-uri ale filtrului. Poti, in cazul extrem, sa ai un singur OUT (sa spunem spre acvariul1) ca tot vei pastra nivelele egale intre cele doua acvarii. Directia de circulatie a apei va fi in acest caz pompa din filtru - OUT - acvariu1 - IN1 - filtru - IN2 (in acest caz extrem va deveni OUT) - acvariu2. Haideti, ca nu e complicat!
Desigur, ramane problema NIVELULUI APEI, obligatoriu sa fie acelasi pentru cele doua acvarii (si filtru) precum si problema blocarii unuia dintre IN-urile filtrului.
|
 |
|
|
Totusi, vasele comunicante nu sunt realizate din start in filtru?
Poate nu stiu bine, insa un filtru extern are doar OUT-ul cu pompa (in cazul de fata 2*OUT). IN-ul este facut cu vase comunicante, nu? Atunci de ce sa se goleasca unul dintre acvarii iar celalalt sa dea pe dinafara? Mie mi se pare ca daca filtrul are OUT mai mare la un acvariu si mai mic la celalalt, singurul lucru neplacut ce se poate intampla este ca cel care primeste apa mai putina sa fie mai putin filtrat. In rest, cel care primeste apa mai multa va si returna in filtru apa mai multa. Nu? 
|
 |
|
|
sydney5791 wrote:Singurul lucru de care poti fi sigur aici este ca In1+In2=Out1+Out2 (suma debitelor la intrare este egala cu suma debitelor la iesire). Din moment ce nu poti garanta ca In1=Out1 si In2=Out2 (ma refer aici la egalitate foarte precisa, nu doar aproximativa), risti ca in timp, asa cum a spus si bilti, nivelele apei din cele doua acvarii sa se varieze in sensuri opuse, unul sa scada si unul sa creasca pana la revarsare.
Acest lucru poate fi rezolvat prin principiul vaselor comunicante intre cele doua acvarii. Asta presupune insa ca cele doua acvarii sa se afle la acelasi nivel. Altfel... e de rau. Parerea mea... :-)
|
 |
|
|
Manuelita wrote:tare treaba cu dulapul si salteaua
Asa-i? 
|
 |
|
|
Aceeasi pelicula apare si la mine. Eu am gasit-o doar in recipientul de verificare CO2 (la fel ca la sydney5791). Habar nu am ce poate fi, dar cred ca e si gustoasa, din moment ce eu nu trebuie sa o curat pentru ca acest lucru il face molly negru.  Inca nu au patit nimic, sunt bine-mersi
Banuiesc ca este o bacterie (poate vorbesc prostii si iau ciomege, da' asa mi-a trecut prin cap ca ar fi). 
|
 |
|
|
Din cate stiu, ratonii nu se prea pot tine in casa, sunt foarte stricatori. Este adevarat ca sunt foarte simpatici, dar sunt si foarte inteligenti si indemanatici. Stiu cum sa faca sa ajunga oriunde vor ei: in dulapuri, sub salteaua de pat, in debarale sau camari... si nu-i intereseaza daca pentru asta trebuie sa strice una-alta.
Au gheare si dinti !!! Si nu se prea imblanzesc, sunt salbatici de la mama lor...
Oricum, daca tu chiar vrei cu-adevarat... iti doresc succes! 
|
 |
|
|
Biiiineee... M-am linistit... Astept urmatorul transport de Neritina.  Multumesc pentru raspunsuri.
|
 |
|
|
sydney5791 wrote:Mai asteptam. Vorba lui lukaboy, poate la anu'! :-P
Pai iarasi "la anu' "? Lukaboy spunea asta anu' trecut. Io totusi raman cu speranta ca "la anu' " e acu'. Nici n-am pretentii mari, nu-i asa?
Sunt sigur ca suntem o gramada care am vrea pestele asta...
Heh, Otto, Otto... dorit mai esti de romanashi ! 
|
 |
|
|
|
Buna intrebare, si vad ca nu raspunde nimeni. Si eu am observat aceiasi viermisori in acvariu, mai exact in substrat (pietris 3-6 mm). As fi curios daca sunt daunatori in vreun fel pentru acvariu... sau poate or fi benefici? (ma indoiesc). Iar daca sunt daunatori cum pot scapa de ei?
Chiar nimeni nu a mai vazut asa ceva si sa stie ce si cum?
|
 |
|
|
|
Care mai este stadiul importului de Otto in Romania? M-as baga si eu la niste killeri de alge. :-P
|
 |
|
|
Posturile voastre m-au pus pe ganduri. Credeti ca pot avea probleme cu un acvariu din sticla de 6 mm avand L=70cm; l=30 cm; h=45 cm?  Pot sa-l tin plin fara frica?
Asa mi l-au facut "pet-shopii", ca nu mi-a traznit prin minte ca n-ar stii ce fac... Io le-am dat doar dimensiunile si restul a fost "inventia" lor.
Daca tot am fost  acum oare pot sta  ori  ?
|
 |
|
|