[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am spatiu dar nu am plante si pesti.  XML
Forum Index » Donatii
Author Message
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

Am spatiu dar nu am plante si pesti.
Am investit intr-un acvariu de 400l dar dupa efort am constat ca bugetu e gol. Ma doare inima sa il vad gata dar gol.
Fiind la inceput ma bazez pe vivipari, leri, neoni, si imi doresc un acvariu plantat bine, verdele este foarte odihnitor pentru ochii mei obositi de radiatiile monitoarelor.
Din forum am inteles ca sunt membrii care sunt dispusi sa-i ajute pe incepatori, crescand astfel numarul de acvaristi.

Le multumesc anticipat celor binevoitori.
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Bravo. Nu-i problema de plante si ceva pestisori .... ce lumina ai/preconizezi pentru acvariu ? eu te pot ajuta cu ceva plante si cu 3-4 vivipari ( daca reusesc sa ii prind ) Discutam detalii pe PM.
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

hans wrote:Bravo. Nu-i problema de plante si ceva pestisori .... ce lumina ai/preconizezi pentru acvariu ? eu te pot ajuta cu ceva plante si cu 3-4 vivipari ( daca reusesc sa ii prind ) Discutam detalii pe PM.

Am 2 neaoane de 30W OSRAM, dar intentionez sa schimb unul pentru spectru pt plante, gen Flora ....

Pana acum am scuturat buzunaru si mi-am luat 2 guppy (baieti) si 3 neoni cam puiegani.
Cam putzin pentru un acvariu de 1.20, nu?
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti te rog sa dai dimensiunile clare ale acvariului ( lungime, latime, inaltime ) ? Ce tip de filtrare ai? Ce substrat ai ? Nu te zgarcii cu detaliile ...
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

hans wrote:Poti te rog sa dai dimensiunile clare ale acvariului ( lungime, latime, inaltime ) ? Ce tip de filtrare ai? Ce substrat ai ? Nu te zgarcii cu detaliile ...

Dimensiunile sunt:
120x45x65 cm
Filtru intern
Aeraj cu un RESUN de 300l
Nisip si pietris
Plantele le am puse cu ghiveci si la cele noi o sa le iau bilute fertilizante
2 Neoane OSRAM de 30w - le voi monta n potentiometru pentru regrajul tensiunii, noaptea e prea intuneric si stau ca mortii pe fundul acvariului

Cred ca am detaliat corect.
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

60W in 350 l ? (Intrebarea moarte n-are)
Hmmm, 0.17 W/l... Se poate si asa? Eu am acvariu de 95 l BRUT si am doua neoane de 20 W (Acva Glo + Flora Glo) + doua becuri economice de 20 W fiecare.
[Email] [Yahoo!]
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

horia_ch wrote:60W in 350 l ? (Intrebarea moarte n-are)
Hmmm, 0.17 W/l... Se poate si asa? Eu am acvariu de 95 l BRUT si am doua neoane de 20 W (Acva Glo + Flora Glo) + doua becuri economice de 20 W fiecare.

Nu imi permite capacul, asa e el, cu 2 neoane de 90cm.
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vrei ceva plante mai pretentioase, trebuie sa ajungi la minim 0,5W/l. Ca sa nu mai pomenesc si de inaltime care este cam prea mare. Cred ca trebuie sa te indrepti spre plante mai "usuale" gen ceratopteris, vallisneria, etc.
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

hans wrote:Daca vrei ceva plante mai pretentioase, trebuie sa ajungi la minim 0,5W/l. Ca sa nu mai pomenesc si de inaltime care este cam prea mare. Cred ca trebuie sa te indrepti spre plante mai "usuale" gen ceratopteris, vallisneria, etc.

O sa caut un supliment pentru un tub de 30w (exista mai puternice la 90cm?) da sa vad daca gasesc sistemul de fixare pentru capac, ca e un acvariu cumparat cu toate in el.
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Ti-ai cumparat cumva un acvariu "de firma" gen juvel ? cat ai dat pe el ?
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

hans wrote:Ti-ai cumparat cumva un acvariu "de firma" gen juvel ? cat ai dat pe el ?

L-am luat de la cineva care il avea de vreo 2 ani, s-a mutat de la vila, era intr-o stare deplorabila. Ceea ce pot sa spun ca el a dat 14 mil pe el in 2003 cu tot cu masa.

Eu l-am luat, l-am reconditionat (4 zile de munca de curatat, desputit, avea ciment, var...), mi-am facut masa si asa am ajuns sa am un acvariu de 375 l. Cred ca apa ii pun in jur de 300l, nu il pun pana sus cu apa.
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
fish_lover
Member

IP:

eu zic ca daca ai dat 14 pe o asa minunatie de acvariu care il face pe orice acvarist invidos,pentu cativa pesti nu te mai uiti la bani ... cel putin viviparii sunt foarte ieftini ,ca nu vb aici de discusi sau mai stiu eu ce pesti scumpi.insa orice ajutor ebinevenit.eu unul te-as ajuta cu pesti ...insa distanta e prea mare .. mult prea mare,insa colegii nostrii din bucuresti iti pot intinde o mana de ajutor .....multa bafta!!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
ifrimv
Junior member
[Avatar]

IP:

fish_lover wrote:eu zic ca daca ai dat 14 pe o asa minunatie de acvariu care il face pe orice acvarist invidos,pentu cativa pesti nu te mai uiti la bani ... cel putin viviparii sunt foarte ieftini ,ca nu vb aici de discusi sau mai stiu eu ce pesti scumpi.insa orice ajutor ebinevenit.eu unul te-as ajuta cu pesti ...insa distanta e prea mare .. mult prea mare,insa colegii nostrii din bucuresti iti pot intinde o mana de ajutor .....multa bafta!!!

E adevarat, si le multumesc tuturor pentru ajutor si sugestii.
Bijuteria nu mi-o puteam permite noua. Ceea ce am gasit eu a fost un "chilipir" si s-a datorat faptului ca nu mi-a fost rusine sa imi ridic manecile si sa ma apuc de "shmotru".
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Oki. Bravo tie. Din pacate nu o sa te pot ajuta cu plante care sa reziste in acvariul tau, decat 1-2 specii. Cat despre vivipari, ramane cum am vorbit.
adi2004
Junior member

IP:

si eu am niste gupi daca te intereseaza + cateva fire de plante (valisneria si inca o p lanta neidentificata) care sunt rezistente.

da-mi pm daca e cineva interesat.
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu pot sa-ti ofer o gasca de scalari albi cu pete negre si cu fruntea portocalie. Specia se numeste koi. Sunt deja marisori...diametrul in jur de 7 cm.
[Yahoo!]
cosmin_acvariu
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca nu ai rezolvat eu pot sa te ajut cu pui ciclasoma nigrofasciatum albicans din parinti campioni (120 de pui la ultima extragere ) cu parinti cu tot.

Poze parinti si pui
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12575

In plus donez si o pereche de ancistrusi MeSeriasi si super cumintzi.

Sunt din Bucuresti si asigur si transport in Bucuresti
(voi "lichida" acvariul temporar pt ca renovez apartamentul si nu am unde sa il mut)

Va rog sa ma contactati la cosminpop@yahoo.com

ATENTIE iti vor papa tot ce ti-au dat ei insa spectacolul merita
Sunt o pesti cu un comportament deosebit ... foarte grijulii cu puii.

Gata cu reclama... daca doresti astept mail.

acvarist amator... da' tare pasionat.
[Email] [Yahoo!]
cosmin_acvariu
Junior member
[Avatar]

IP:

Uitai sa iti zic ca am si o tona de plante....cosmin

acvarist amator... da' tare pasionat.
[Email] [Yahoo!]
fish_lover
Member

IP:

ce draguti sunt puii ...m-ar interesa si pe mine da se pare ca distanta e destul de mare ... ...eu am demasoni acasa si sunt siguri ca s-ar intelege...oare nu se pot trimite prin posta? as plati eu aici

Bafta!!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Cu niste vivipari te pot ajuta si eu, daca mai ai nevoie. Si cu niste fire de valisneria gigantea, care s-ar simti tare bine in acvariul ala mare. Da-mi un PM daca ai nevoie.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]

Forum Index » Donatii
Go to: