[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cunoaste cineva planta aceasta?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi poate spune si mie cineva ce planta este aceasta?

image

image

image

image

Va multumesc!
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel mai probabil Myriophyllum pinnatum, usor subiluminat, pentru ca are intervalul intre etajele frunzelor (mai ales la baza) cam mari si lipseste nuanta verde galbui spre varf. Mai putin probabil varietatea "green" de Myriophyllum matogrossense.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca trebuie sa dau niste detalii:
Planta este luata direct din natura, dintr-un lac montan din apropiere (stiu ca unora nu le place preluarea direct din natura, dar mie mi s-a parut interesanta aceasta planta si nu am gasit in alta parte ceva asemanator). Ritmul de crestere al acestei plante este rapid, aproape ca al Elodeei. Lumina de care beneficiaza este undeva aproape de 1W/l (mai exact 0.85W/l). Iluminarea este de 12 ore pe zi (cu pauza, dar "net" atata e).
Va multumesc pentru bunavointa!
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Si daca e de la noi e tot Myriophyllum, dar cel mai probabil Myriophyllum spicatum, asta e eurasiatica si e si in Romania. Faptul ca e luata din natura explica de ce credeam eu ca e subiluminata, pentru ca frunzele de jos cu care a venit de la o temperatura sub 15C usor neadaptate la temperatura de acvariu tropical sunt usor suferinde, cele de sus, mai noi, deja par mai adaptate si sanatoase (eu credeam ca sunt cele care au mai multa lumina).

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Daaa, dintr-asta-i!
Multumesc mult!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: