[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: horia_ch
Forum Index » Profile for horia_ch » Messages posted by horia_ch
A? avea nevoie de "inoculi" de Anguillula silusiae, Enchytraeus buchholzi ?i Enchytraeus albidus.
Dac? cineva m? poate ajuta, a?tept MP.

Mul?umesc!
Mi-a inflorit Anubiasul!
Pentru cei curiosi cum arata floarea, iat-o:

image
Tot incearca sa-si faca si el treaba si reuseste doar pe jumatate (cate un kk scurt si gros). Se vede ca se chinuie sa-l elimine. Multumesc pentru ajutor!
Buna, tuturor!
Stie cineva cum se trateaza constipatia la colise? Observ ca un frumos mascul are aceasta problema. Se chinuie, saracutul, sa faca si el, si reuseste doar cu greu.
Primeste hrana de doua ori pe zi, in cantitate mica. Ea este formata, in ordine, din:
- Fish Fix granule
- Fulgi (crisp?)7 days - no name
- Bio-lio - larve de tantar (sau libelula) liofilizate.
- Bio-lio - tubifex liofilizat
- Fish Fix granule
- Fulgi (flakes?) - no name
- Tropica Pet Pajana professional
- Color Pet Pajana professional
- Tetra Pro
- TetraMin
Oare primeste prea multi fulgi? Cum pot sa-l ajut? Oare sa incerc cu purici de balta?
croco wrote:Da, in momentul de fata stau in bol. Tocmai de aceea am luat un acvariu.

croco wrote:M-am cam saturat sa tot schimb apa la pesti.

Daca-i muti in acvariul ala va trebui in continuare sa schimbi apa la fel de des. Fa-ti pentru ei un acvariu de cel putin 200 de litri si vei fi super multumit. Se vor face niste pesti de toata frumusetea.
Pentru acvariul ala mic ia-ti niste pesti de talie mica si poti face o frumusete de acvariu.
Multumesc pentru promptitudine.
E vorba de Colisa lalia. Am un mascul tare "suparat", construieste intr-o veseliela cuib. A devenit un fel de gunoier al acvariului, ca strange tot felul de frunzulite si radacinioare (io cred ca si rupe din plante, se poate?) si bolboroseste de zici ca n-are ce face altceva toata ziua.
Am citit pe unele siteuri ca puii se hranesc cu infuzoriin prima saptamana. In zona mea nu s-a auzit de hrana lichida pentru puiet. (Apropos, am cerut sa mi se arate care e hrana pentru pui pe care o au si mi-au aratat un plic de nylon cu pudra de tubifex, nici vorbasa se potriveasca pe guritele alea mici ale puisorilor de ovipar; si din cate am inteles colisa are gura mai mica )
Da' gata! am rezolvat cu fanu'...done!
Am rezolvat si cu microscopu' ... done!

Sper sa vad si eu pojghita aia (acu' ca ai zis, mi-am adus si eu aminte din scoala generala chestia cu fanul in apa). Pot sa-i iau la microscop si sa-i separ de alte ... oratanii? Aveti idei?
Salutare, dupa o lunga pauza!
Am o mare intrebare la cei care cunosc: de unde pot face rost de cantitatea initiala de infuzori (sa spunem parameci). Din ce am citit se zice ca sunt in toate baltile, dar... m-am uitat si nu i-am gasit . Cum ii recunosc fara microscop? E vreun loc special unde trebuie sa fie balta? Na, ca intreb prostii, da' chiar n-am habar.
Ajutati un biet cersetor care vrea sa-si hraneasca "copiii" nenascuti! Pleeeeaaase! :-)
Multumesc cu anticipatie si deosebita consideratie!
Scuze pentru intarziere. Sunt lamurit , multumesc pentru raspuns. Cred ca este, intr-adevar, labiosa.
As mai avea inca o intrebare: credeti ca un mascul din aceasta specie ar putea coabita intr-un acvariu cu masculi de alte specii de colisa? Daca as vrea sa-mi fac un acvariu de colise (labiosa+lalia+chuna) as putea face asa ceva? Sau se vad ca sunt acelasi gen si se iau la bataie?
Multumesc inca o data!
Ma poate si pe mine lamuri cineva?

image

Seamana cu Colisa lalia red, dar parca nu chiar este. (coada nu este rosie, lipseste argintiul de pe piept, iar dorsala nu este albastra. Dimpotriva, pe coada apar oarece urme de albastru-cian)
Multumesc pentru orice indicii!
Iarasi si iarasi, forumul sa-l intrebam!
Parerea mea de incepator: sunt prea multi in acvariul acela mic (au mai spus si altii acelasi lucru). Luptele vor continua pana ce se va "regla" densitatea... intr-un fel sau altul. :scrima: Cu regret, sfatul este sa reglezi tu densitatea. Asta presupune un acvariu de multiplu de 100 (300 l ar fi numai bun, cred... Tinand cont ca nu sunt singurii locatari/). Partea buna ar fi ca nu va mai trebui sa renunti la cei care nu vor forma pereche.
Frati acvaristi!
De unde va procurati voi diferite feluri de bureti pentru uz acvaristic? Ma refer la bureti pentru filtrare (diverse chestiute pe care fiecare cred ca si le face cu manuta lui) de diferite porozitati. Din cate am inteles nu orice burete este bun, unii continand substante toxice.
Desi nu este topicul meu, propun adminilor inchiderea acestuia, deoarece se pare ca problema initiala a fost "rezolvata" de catre aqua iar acum a ramas doar o samanta de galceava, de care nimeni nu are nevoie pe acest forum. Va multumesc si sper ca nu am dat-o in bara eu cu acest post.
dark_one wrote:
Dolly wrote:
PS Ai oare idee in ce situatii se foloseste Triplaflavin? Nu era vorba de vreo boala, ci de alge, daca stii ce sunt acestea si cum arata...

Triplafavina pentru alge, no asta chiar ca nam mai auzit, daca triplafavina e pentru alge........, te iau de nevasta.( fara suparare pentru. ultimile 4 cuvinte)

Pai si Dolly ce zicea? Nu tot asta, ca triplaflavinul e pentru boli si nu pentru alge?
aqva wrote:man mi-au murit 9 pesti... of... asa imi trebuie

Mai aqva, doar n-ai ascultat "sfatul" lui dark! Pai daca iti spunea sa ii iei in mana (nu se iau in mana niciodata!) si sa-i freci cu peria de radacini asa faceai? Offf, offf, problema cu algele se rezolva in alte moduri, nu trebuie sa chinui pestii. De asemenea, fiecare boala (daca aveai pestisorii bolnavi) are tratamentul ei (pestii nu se trateaza preventiv)
Acvariul cel nou trebuia cred ciclat inainte, dupa care transferai pestii dintr-unul in celalalt ca si cum atunci i-ai fi luat de la pet-shop (cred ca cea mai sigura metoda e cea cu punga de nylon) Eu asa as fi facut si imi pare rau ca nu ti-am citit postul decat astazi, cand deja e cam tarziu!.
PS Plante multe si bine dezvoltate in noul acvariu + iluminare corecta + controlul input-urilor = controlul algelor.
Pentru eventualele boli... ofera detalii si sunt sigur ca se va gasi cineva sa te ajute.
PPS Ti-au mai ramas ceva pestisori? Sper ca da! :-)
Iertare-mi cer dumneavoastra! Am observat, dar prea tarziu!
Pentru mine e mult prea mare 3500 l/h (cred ca mi-ar duce acvariul cu totul prin camera). Cred ca si cea mai mica pompa de la Aqua-Medic (1200 l/h; hmax cica 1.6m) este mult prea mare pentru micul meu acvariu (94 l brut).
Multumesc pentru ajutor. O sa incerc sa caut in continuare!
Ei, si pana la urma ati gasit acea pompa silentioasa de 1000 l/h? Ca nu s-a mai zis nimic despre asta. Daca da, ce pompa este si pe unde se gaseste?
Multumesc mult!
Atunci ce fel de pompa pot folosi pentru un w/d care sa recircule cam 500 l/h? Ori la acvariile mici (~100l) nu se pune problema de w/d?
Stie cineva cat de zgomotoasa e pompa aceasta :

http://www.zooplus.ro/product_info.php?cPath=21_279_283&products_id=1707&osCsid=b88f82e47a146f49cf4905455aebb34b

Se poate face cu ea un filtru w/d care sa functioneze intr-un apartament?

Va multumesc! :-)
Cred c-ar merge si pepene... :-P Ca desert!

Forum Index » Profile for horia_ch » Messages posted by horia_ch
Go to: