[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Razvan M
Forum Index » Profile for Razvan M » Messages posted by Razvan M
Lasand la o parte micile detalii (chiar foarte mici)
Acvariul este de nota 9.(9) (Pentru cei ce nu stiu 9.(9) se ia in considerare ca 10)
In sfarsit mi-a venit minunatia de acvariu 65 x 37 x 50 cu sticla de 8 mm, silicon negru ... o bijuterie ce sa mai ...
Pe el am lumina deocamdata 2 x 15w (osram fluora 77 + Philips TLD)
Vreau sa bag in substrat 1 x Sera Floredepot 4.4 kg + 1 x Pietrish maruntit 2 - 3 mm 5 kg
Plante.. nepretentioase, poate niste anubias, java moss, rotala, cryptocoryne si cam atat (poate si niste echinodorus dar nu sunt sigur)
Pesti .. Asta chiar nu stiu, vreau niste pesti dragutzi decorativi .. care sa traiasca mai mult de 2 ani (nu ca neonii care am auzit ca in jur de 2 ani traiesc) ... poate-mi ziceti si mie , pe moment am sa tin acolo o pereche de scalari care mi-au depus de mai multe ori .. si poate am sanse sa mai depuna o data si sa scot niste puiuti ..
Fundal de la juwel negru tridimensional .. sper sa gasesc, daca nu, imi voi face propriul background din polistiren (am gasit o bucata la pet-shopul din oras de background de la juwel 45 x 45 .. dar nu-mi ajunge, sper sa mai aduca inca 2 bucati ... ;) )
Pompa pe moment AquaEL fan mini (220L\h) ... Incalzitor 100w ....

Intrebari:
1. Ziceti-mi un filtru care sa si aereze apa dar nu cu bule ci sa faca valuri la suprafata apei .. care sa fie pe masura acvariului meu (Am auzit ca aerare apei este mult mai eficienta cu valuri , si nu cu bule.. este adevarat 2. (sa nu radeti) Cum se foloseste Reactor 500 , ce mai imi trebuie la el ?
3. Niste discusi pot tine in acvariul ala ? (E destul de inalt parerea mea, si pot avea o dezvoltare completa )
4. Ce pesti pot tine ca mancatori de alge ? .. Un labeo e de ajuns ?
Aha, deci am sa revin cu detalii .. sa vad daca e ceva grav..
Tocmai m-am chiorat vreo 10 minute la pesti ca sa vad ca un scalar de al meu, un pic mai sus de ochi are o pata alba, defapt e ca un cos de culoare alba... Aveti vreo idee de la ce poate fi ?
Precizez ca se comporta perfect normal ... Pot sa pun verde de malachit pentru prevenire de gris sau altceva... ? ..
O temperatura de 25 grade ar fi absolut perfecta..
Te felicit pentru dotarile alese bine, dar totusi parca as mai adauga un neon acolo ...
Cam vreo 10 guppy , si vreo 5 xipho ar fi de ajuns sa infrumuseteze acvariul dar ai grija cu guppy ca din 10 se fac 30 , apoi 60 , apoi 90 , apoi 120 .. si tot asa... daca le oferi conditii prea bune nu vei mai sti cum sa scapi de ei
Oricum succese ! ...
(cu siguranta imi vor ajunge 2 cutii de 2000g).

Daca e gen sera floredepot sigur nu-ti vor ajunge, eu la 100 de litri am pus 4.4 kg ...
Depinde de zona ca zona vestica are apa din Timisesti si cred ca nu e asa dura (nu sunt sigur, iar zona mea eu stau in EST .. si iau din Prut .. probabil e dura, eu am in dotare apa distilata... si o de durzez cu ea... )
am un acvariu de 40 litri si am urmatoarele rase de pesti : un beta, 5gupi, 2scalari mici, 3 sanitari mici, 4platy, 4moulinezia, 4 neoni, 3 zebre cu voal, 2 carasei orange

[...cenzurat...]

Scapa urgent de carasi, scalari .. (mai ales de carasi)
Sau fa-ti inca un acvariu mai mare ca sa tii carasii .. (In nici un caz sa-i pui cu scalarii)
Intros nu te dor ochii ?
Vezi ca inaintea imagini este pus thumb_ ... ceea ce inseamna ca poza e redimensionata, poti accesa imaginile fara thumb si sunt mult mai mari ...
Uite imaginile in format mare ..
http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11959/Imag000.jpg
http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11959/Imag005.jpg
In primul rand probabil e o problema cu parchetul , probabil se va tasa .. ai putea sa pui sub role ceva care sa protejeze.. ce ? .. nu stiu .. niste prosoape, chiar nu-mi vine nimic in minte, iar daca ai de gand sa muti acvariul cu tot cu apa in el si ce mai e .. e riscant, eu unul nu m-as incumeta sa fac asa ceva ...
Gandeste-te ca daca o rola s-a rupt stricat sau orice altceva , ai stricat tot acvariul este ceva riscant... gandeste-te ca cauciucul de la role se poate tasa de-a lungul timpului ...
Nu stiu daca e un sfat util sau nu, dar sincer nu as incerca ce vrei tu sa faci ... Standuri cu role probabil sunt, daca nu le montezi tu (rolele) ca nu e greu... dar e alegerea ta, mie mi-ar fi frica sa tin in casa acvariul pe role, gandeste-te ca sunt multe riscuri...
Ca tot acuma lucrez la primul proiect, vreau sa tin in 100 de Litri cam vreo 15 neoni .. Nu sunt multi parerea mea dar problema e ca nu stiu cum sa-i inmultesc, am inteles ca depun incre, okay.. sa zicem ca asa e .. dar cum imi dau seama cine a depus icrele ? .. ca fiind atat de multi.. isi mananca icrele ? ... sau le mananca altii din cardul lor ? ..
Spuneti-mi cum se face inmultirea pas cu pas.. in caz ca mi-au depus in acariu si sunt vreo 15 ..
Pot scoate pui din icrele alea sau nu prea am sanse ? ....
Nu sunt sigur, dar am inteles ca solutia aia se foloseste pe un acvariu deja ciclat ... eu o folosesc ca sa nu schimb apa in fiecare saptamana... (m-a costat 100.000, probabil e avantajos in loc sa consum apa)
Doresc demult sa-mi fac un acvariu de 300-500 l

Si totusi l-ai facut de 240L
1. Substrat
Eu folosesc la un acvariu de 80 Litri Sera Floredepot si sunt multumit, plantele o duc bine chiar foarte bine , am bagati niste nutrienti la inceput, niste pastile de la sera flora ...si in rest n-am treaba, am consumat si o sticluta de plantamin in primele 4 saptamani...
Aha ... Pai sa termin primul proiect si anume acvariul de discusi si neoni, si poate ma apuc si de urmatorul cu guppy ..
Am vazut niste bijuterii de guppy zilele astea ... (albastrii si galbeni)
Eu ma gandeam la niste zebre pentru ca is decorative si frumoase dar deocamdata ma axez pe guppy ...
Deci m-am lamurit, se poate inchide topic-ul
Foarte bine faci !
Bun venit in comunitatea Acvariu.ro
Te asteptam cu niste detalii despre acvariu eventual si cu niste poze, suntem si noi curiosi !
Succes cu acvariu si cu pestii.
PS: Un sfat util, informeaza-te inainte de a face orice
Buna combinatie ? .. SI inca o intrebare, guppy cam cati pot sa pun ? .... cam care ar trebuie sa fie raportul ? (am inteles, ca 1\5 litri)
Tocmai pentru ca cineva vrea sa-mi faca cadou fostul lui acvariu de 80 x 30 x 40 ...
Ma gandeam ce sa pun in el ..
Si mi-am zis , dc nu vivipari ? .. nu sunt foarte pretentiosi, nu sunt urati, se inmlutesc usor ...
Intrebarea e .. Molly + Guppy + Zebre (eventual neoni, stiu ca nu sunt vivipari dar sunt frumosi ...)
Citi W/litru ai incercat si ce plante rosii ai tinut?

Aveam 0.55w\l
Am tinut o Nymphaea lotus (Care din pacate se facuse prea mare si a trebuit sa o dau) ,Rotala wallichii, Echinodorus 'Rubin ... Cam atat, n-am avut nici o problema nici cu restul plantelor ...
PS: Este vreo problema daca am un acvariu la care depasesc 1w\l ? (N-am indraznit pe moment sa depasesc ptr. ca , mi-e frica de pesti , respectiv neoni & discusi sa nu-i "omor" cu lumina ....)
[OffTopic]
Aici mi-ati parut un pic rautaciosi ... care e problema daca danyel e incepator ? .. uite ca si eu caut plante rosii la raportul 0.3w\l .... probabil in viitor va fi 0.6w\l dar pana atunci mai vad...
ai putea incerca ludvigia. planta din poza era din acvariul meu (0.38W/l).

Si eu am aceasta planta care merge la 0.2w\l (acvariu 60 x 30 x 50, cu un osram fluora 77) , acusi sper sa-l aduc la 0.4w\l dar deocamdata merge si asa...
Iti zica ca daca ai peste 0.5w\l poti tine ce vrei ... am inercat-o pe propria piele, cu (,) conditia sa nu ai la suprafata plante care sa ia din lumina...
Succes cu acvariul ... ;)

Forum Index » Profile for Razvan M » Messages posted by Razvan M
Go to: