[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Razvan M
Forum Index » Profile for Razvan M » Messages posted by Razvan M
Nu ma intereseaza juwel ptr. ca sunt mult prea scumpe... as fi vrut capacul ala care vi l-am aratat, dar cea de la pet-shop mi-a zis ca nu e in lista lor si ca nu se aduce in Romania, vreo idee cum pot aduce un capac ca ala ? ...
Am gasit asta:
http://www.hagen.com/canada/english/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=105&PROD_ID=01035200011001
Acuma mor de oftica ca nu mi-am facut acvariul celalalt cu 5 cm mai lat.. oricum C'est la vie, am sa-l fac pe asta mai lat... acuma ceva idei despre filtru care sa nu faca zgomot, si cum as putea sa fac rost de un capac ca ala ? ..
Deci practic as vrea si eu o lista cu (,) capace de firma, eu am la dispozitie o lungime de 70 cm, si o latime de cam 40 cm maxim si o inaltime cam de... 50 cm ... Ziceti-mi si mie daca dimensiunile sunt bune, daca exista vreun capac de firma care sa corespunda, si daca este vreo pompa de aer care sa nu faca galagie (sau foarte mic sa fie sunetul produs de ea) pentru ca acvariul va fi in camera mea, si mai vreau si eu sa dorm
Eventual o sa-mi fac eu un capac .. daca nu gasesc de firma nimic...
Am pus in acvariul meu vreo 4 neoni, si scalarii i-au servit drept mancare vie ... Adica dupa o zi nu mai era niciunul...
smilie Din moment ce nu am posibilitatea sa mai pun un neon la capacul meu light-glo (pur si simplu nu mai am unde acolo.. l-am dat jos , l-am studiat dar degeaba, acvariul 60L x 30l x 50h) nu stiu ce sa pun.. TLD Philips 15 w, aqua-glo 15w, flora-glo 15w .. ? .. ce sa aleg ?
Asta ar insemna ca e de ajuns un tub pentru un asa acvariu ? ....
Ca totusi daca nu exista, probabil aia care au facut capacul s-au gandit si asa...
Nimeni nu stie ? smilie
Caut si eu un capac cu 2 neoane, de 60 cm lungime si 35 latime. DE FIRMA sa nu fie home made... poate sa-mi dea cineva un link pe net care sa aiba asa ceva, sau are cineva de vanzare .. etc...
Mda, se pare ca m-am pricopsit cu melcii astia.. vreo 30 la numar ...am luat o planta .. intamplator impreuna cu parazitii astia.. am incercat sa scap de cativa.. dar mai sunt ceva in acvariu.. am sa mai incerc sa-i mai arunc pe geam, vad eu unde.. smilie
Sa iau vreo 4 mici ? ...
As vrea sa tin 2 discusi intr-un acvariu de 80L (litri) cu dimensiunile 60lungime, 50inaltime, 30latime... si eventual vreo 4 neoni .. s-ar putea ? ..
Ce razboi e pe acolo .. nu da voie la nimeni in jumatatea lor de acvariu ...
Oricum deocamdata nu prea si-au mancat icrele , in curand daca vor iesi puiutii scot toti ceilalti pesti in afara de sanitari (corydorasi).. mai am un acvariu de 25L ...
smilie Degeaba citesc ziceti-mi in cazul meu ce trebuie sa fac, am pus o bucata de ziar pe neon sa le umbreasca zona lor, am diluat apa cu apa distilata ca sa fie mai moale dar sa le las neonul deschis peste noapte ? ...
Mi-au depus scalarii acum 5 minute, si vreau sa stiu ce fac.. acvariul meu e de 80L si in el am 2 sanitari, 1 lubeo, 5 scalari, 3 gurami albastrii (lasati problema de supra populare) .. si ce sa fac ? .. ei vor continua sa depuna.. au depus pe oxygenator dar.. oxygenatorul & filtru (incorporat) este ca un perete de acvariu deci nu cred ca e problema sa se piarda icrele..
dar ce sa fac sa-i separ , ce sa le fac ? >..
- UV A, nu sunt nocive si intra in procesul de fotosinteza. Sunt apreciate in general de cyanophyte (alge bacterii).

Ia uite ce scrie in articol ... asta vrei sa zici ca inseamna sterilizare etc. ...
O intrebare, exista neoane care sa scoata numai UV (ultra-violete) A
In primul rand tin sa te felicit pentru acvariu, arata foarte frumos. Si cum a zis koala , as pune niste scalari.. nu sunt nici foarte pretentiosi sau timizi ... (cred ca 2-3 perechi de scalari sunt de ajuns,eventual si niste ancistrusi)
Pai da, acolo am si citit si nu am inteles prea bine.. Intrebarea ramane aceasi...
Eu am un neon philips de 15 w, si cica nu sunt asa de bune pentru plante ca aquaglo sau sun-glo
uitati aici cele 2 neoane (sun-glo, aqua-glo)
Cum e traba, am citit un articol pe site despre asa ceva, dar unii zic ca philips altii zic sun-glo .. sau aqua-glo ...
Intrebarea mea este care e cel mai bun pentu plante, am avut unul sun-glo si parca erau mai multe alge in acvariul meu decat asta philips ...
Oricum astept un raspuns ? philips sau aqua\sun-glo ...?
Atunci uite aici poza directa !

Forum Index » Profile for Razvan M » Messages posted by Razvan M
Go to: