[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: arathemis
Forum Index » Profile for arathemis » Messages posted by arathemis
Message
Caraseii nu-i baga.

Si nu e 1 cm de peste la 1 L de apa. Nu cred ca s-ar simti bine un peste de 10 cm in 10 L de apa...tu ce zici? E mai degraba 1 cm de peste la vreo 3-4 L de apa.

Tine cont si de faptul ca guppy, xipho or sa se inmulteasca in draci. Si astora mici va trebui sa le gasesti o casa..o ALTA casa decat acvariu lu mama si tata.

Daca vrei sa tii si plante, mai bine pune in loc de turba o galeata de 5 kg de substrat pt plante din comertul de specialitate (vezi sera Floredepot 4.7 kg, sau Dupla Ground 3 L) si deasupra un strat de pietris margaritar de 4 cm.

Pt plante mai ai nevoie si de CO2 (pt buget mai mic recomand JBL Bio CO2 Vario Complet Set D/GB).

Mai ai nevoie de un filtru, de preferat exterior, dar merge si interior (functie de cat buget ai) la care orientezi jetul astfel incat sa miste suprafata apei, si realizezi astfel si oxigenarea, fara sa mai folosesti pompa de aer, care e si inestetica, si zgomotoasa.
ai cu ce sa-l trimiti la cluj?
Pt kill_ady: iti raspund aici:

La ce magazine ai fost ? Da-mi niste nume, macar sa nu ma mai duc si eu la petshopurile respective.

In bucuresti m-as duce cu placere pe la petshopuri... numai ca nu am deloc drumuri incolo pe cand prin budapesta trec mai des.

Mersi.
Salut,

Urmeaza sa fac un drum la budapesta, si intentionez sa vizitez niste petshop-uri. In cazul in care gasesc niste plante mai deosebite (se cam stie ca piata din Cj e slabuta in domeniul asta) si vreau sa le iau pt acasa, ce modalitate de transport imi recomandati? Ca sa reziste la un drum de vreo 7-8 ore (poate chiar si inca o noapte in cazul in care ajung prea tarziu sa mai am chef sa le bag in acvariu).

Daca ati facut careva din voi asa ceva va rog sa va dati cu parerea.

Merci.
Numa acvariul cu capac si mobila cu cat l-ai da?
Ca si fertilizant pe termen lung care e cel mai bun care se gaseste pe la noi? (adica sa tina cat mai mult, sa nu trebuiasca schimbat dupa cateva luni, si sa le placa plantelor)
Ai cu ce sa-l trimiti in cluj? Eu as fi interesat. Poze cu el nu ai?
Deci un amestec de tip terralit cu sera floredepot ar fi perfect pt un acvariu plantat?

Floredepot sa-l porneasca si teralitul sa-l intretina?
Vulcanitul nu se pune sub un strat de pietris?
Vad ca sunt atatea solutii cati indivizi care fac acvarii plantate. :-) Mersi filipica.
Despre turba asta era vorba: Sera Super Peat – turba granulata 500 g.
Chiar nimeni nu-si da cu parerea? O sa merg la "ghici" ...
Ca si substrat mi-a fost recomandat Volcanit cu turba, dar am citit si post-ul cu JBL AquaBasis si am fost impresionat de evolutia plantelor cu aquabasis.

Care ziceti voi ca e varianta mai buna?

Mersi.

P.S. @Sfarsitorul: Merci de sfaturi
Parerea mea e ca:

2. CO2 am nevoie pt orice planta. Banuiesc ca toate folosesc co2 in fotosinteza, cel putin asa am invatat. Intrebarea pe care o pun este: Sera Plant Care Set e bun? A folosit cineva setul asta? e vorba de asta : http://www.zooplus.ro/product_info.php?cPath=21_64_75&products_id=467.

In privinta filtrului, mi-ati recomandat tetratec. ce fel de tetratec? 600 sau 700?

4. Avand in vedere ca as vrea un acvariu intre mediu plantat si bine plantat, cam cate neoane mi-ati recomanda? Pt ca de la 0.5W/L pana la 1W/L e diferenta de 100 de W pt acvariu de 200 L.

Mersi.
Salutare tuturor,

A trecut ceva vreme de cand n-am mai trecut pe aici. Deh, timpul asta ... nu prea e ingaduitor.

Daca va aduceti aminte aveam un acvariu de 40 L. In curand o sa ma mut intr-un apartament nou si cred ca voi primi in folosinta un spatiu nitel mai mare . Asa ca vreau sa-l folosesc cu cap .

In concluzie as vrea sa incheg un acvariu de aprox 150-200 L in care sa tin o pereche scalari (dupa ce o sa se aleaga) si un stol de neoni, eventual niste ancistrusi(2-4), daca oi gasi si plante (aici nu pot sa zic ce vreau eu sa tin, pentru ca nu prea am de unde sa aleg - totusi ma gandesc la ceva varietati de echinodorus, ludwigia).

Dat fiind ca dupa parerea mea e un pas cam mare de la 40 L la 150-200L va cer ajutorul:

1. Pt acvariu ce dimensiuni mi-ati recomanda?
2. Ca echipamente eu m-am gandit la Sera Plant Care Set pt CO2, Filtru intern Sera Internal Filter F 400 – 200 L, si un incalzitor potrivit pt litraj-ul final. Va rog sa va dati cu parerea daca credeti ca-s bune sau nu, sau daca ar fi mai bune alte echipamente.
3. Ca si fertilizant pt substrat m-am gandit la Sera Floredepot 4.7 kg, impreuna cu tabletele care vin in Sera Plant care. E ok?
4. Cata lumina mi-ar trebui pt o dezvoltare buna a plantelor si ce fel?
5. Credeti ca as putea gasi in pet shop-uri un acvariu care sa aibe un raport lumina/capacitate multumitor?

Multumesc anticipat.

Daca imi mai vin intrebari o sa revin .
Precizez ca atat acvariul cat si capacul nu prezinta nici o zgarietura (arata ca noi)
Vand acvariu 45 L : 50*25*35.

Capac din magazin (mai are garantie) cu neon 18W, filtru, pompa de aer, incalzitor cu termostat aquael 35 W, priza cu timer, furtun cu instalatie pt sifonat substratul.

Substrat pietris de rau 3 mm, cuparat din magazin.
Pesti : Pereche matura de Xifo, pereche matura de Molly cu 2 pui de 10 luni, pereche matura Hoplo, 1 Ancistrus matur, 2 Neoni maturi.
Plante: Elodeea si Valisneria.

Poze momentan nu am.

Ca si pret... astept oferte.
Am fost si eu acolo in week-end si nu aveau. Dar am gasit la animal center (vis-a-vis de sediu` orange pe 21 decembrie). Numa ca is cam micuti (2 cm la 40 K).

Merci de info oricum.
de carcoteli n-o sa scapi nici cand o sa crezi tu ca ii gata si pregatit de fotografiat. Asa ca ... nu mi-as face griji in locu` tau. Pune poza si asculti de cine vrei cand vin carcotasii cu parerile
N-am priceput mai nimic. Te rog nu te grabi cand scrii, mai posteaza o data si foloseste si semnele de punctuatie.
 
Forum Index » Profile for arathemis » Messages posted by arathemis
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com