[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: arathemis
Forum Index » Profile for arathemis » Messages posted by arathemis
Message
Cumpar melci asasin.

De preferat in cluj.
Setup-ul are o saptamana. Plantele incet incet au luat-o din loc si incep sa se dezvolte. Din punctul asta de vedere is multumit...dar...au aparut ieri 3 melci mici , cel mai mare cred ca avea 1.5 mm diametru. Carapacea maro-translucida ...deocamdata.

I-am cules, aruncat la gunoi.

Azi dimineata am gasit altii 4. Cred ca au venit cu plantele si au aparut dupa 5-6 zile de la install.

Ce pot face sa scap de ei? N-am nevoie de asa ceva; din cate am citit se inmultesc mai rau ca iepurii.
Pt ca se bat, sau de ce?
Cati Ramirezi as putea pune in astia 100L? As putea pune 4, in speranta ca s-ar forma 2 perechi fiecare cu jumatatea ei de acvariu?
Si pozele promise. Deocamdata in rolurile principale:

- roci din apuseni
- Hygrophila Siamensis 53B
- Hygrophila Difformis
- Hygropila polysperma Rosanervig
- Bacopa Compact
- Bacopa Caroliniana
- Cardamine lyrata
- Alternanthera Reineckii Roseafolia

Azi am uitat lumina stinsa toata ziua la acvariu, asa ca Rosanevrig-ul s-a indoit inspre geam probabil cautand lumina. Sper sa-si revina. Alternanthera cred ca a avut cel mai mult de suferit din asta. A pierdut de ieri pana azi vreo 4-5 frunze (plutind prin acvariu).

De asemenea le-am dat o jumatate din portia recomandata de Feropol, si am pornit productia de CO2 in seara asta.
Maine dimineata le dau si o jumatate de portie de Feropol 24.



image

image


Sa stiti ca inca astept raspunsuri cu privire la compatibilitatea dintre Scalarii si Hasemania nana (Sivertip Tetra).
Incep sa ma gandesc la populatie...pana dau comanda, pana vin, etc .

merg Scalarii cu Hasemania nana (Sivertip Tetra) ? Am inteles ca astia micii is tare fasneti. O sa-i deranjeze pe molcomii de scalari?
Inca n-am apucat sa plantez. Am lasat plantele in poturile lor in acvariu. Sper ca in week-end sa-mi fac vreme de ele

Apoi poate pun ceva poze

Merci de sfaturi.
Am pus in functiune acvariul.
Pus substratul (Manado).
Imdiat dupa umplere apa era mai curata decat ma asteptam (am spalat manado in 5-7 ape). Totusi dupa ce a mers filtrul o noapte si au inceput sa dispara bulele de aer prinse pe peretele acvariului am observat ca geamurile au o tenta rosiatica, ca si cum s-ar fi depus un pic de praf d emanado pe ele.

Cu ce as putea sa-l dau jos? Mi-e sa nu zgariu sticla pe interior.
"lumina iar am 2x24w la 60l" scrie in primul post.
Din proflora bio mai mult costa reactorul/difuzorul.
Daca as face Bomba + sa-mi cumpar difuzorul tot pe acolo as iesi. Si atunci de ce sa nu arate si bine? Oricum nu prea le am cu DIY-ul
Ok. Atunci pornesc CO2/fertilizare (sub dozat) dupa cateva zile de la start. Nu vreau sa risc alge. M-as zgaria pe ochi de m-ar infesta.
Becurile din cate am vazut ori le pornesc pe amandoua odata ori niciunu. Is legate la acelasi intrerupator. Ma gandesc sa le pornesc pe la ora 10-11 dimineata.

Produsul JBL Proflora BIO Co2 e bun? La asta ma gandesc sa-l iau. (Stiu ca e de preferat butelie, controler, etc etc, dar deja am sarit afara din bugetul alocat)
0. Tocmai ca abia iesit din ciclare, acvariu nu cred ca o sa fie Algae free. As vrea sa curete astia ce se poate . Daca n-o sa fie alge le dau mancare de pesti.
1. Ma gandeam ca plantele oricum o sa fie afectate de schimbare de mediu, n-o sa prea lucreze primele zile...atunci lumina prea multa poate aantaja doar algele
Plantele vor fi cam 8-9 poturi cum se vand in magazine. In principiu o sa le iau de la nevertebrate.ro, si din cate am vazut nu-s mici poturile deloc, le pot alege la fata locului pe cele mai bogate, fiind din cluj. Deci consider ca o sa am ceva volum de plante la inceput. Poze n-am la ce sa pun...acvariu va fi lansat la apa vineri/sambata.
2-3. La fel ca si la intrebarea 1, ma gandeam ca plantele oricum o sa fie afectate de schimbare de mediu, n-o sa prea lucreze primele zile...si atunci CO2-ul/fertilizarea va ajuta doar algele.
Salut,

Voi porni zilele acestea un acvariu nou de 102 L brut (80 x 35 x 40 - cu fata ovala) - Aquael, probabil in jusr de 80 L net.

Substrat: JBL Aquabasis 2.5 kg + Manado 10 L.
Iluminare: 2 x 24 W T5 (neoane Aquael).
Pentru fertilizare am Feropol (saptamanal) si Feropol 24 (zilnic).

Ca si plante am deocamdata:
Hygrophila Difformis
Hygropila polysperma Rosanervig
Heteranthera zosterifolia
Hygrophila Siamensis 53B
Marsilea Hirsuta

Decor - Pietre de la munte (fierte si spalate).

Pestii - vom vedea peste 3-4 saptamani. Ma gandesc sa bag:
2-3 Oto dupa 3 saptamani de la start,
vreo 10 pesti de card dupa 4 saptamani de la start,
2-3 Scalari dupa 5 saptamani de la start.

Si acum intrebarile:

1. cum sa incep cu iluminarea pana se face ciclarea? un program de 4 ore da, 4 ore pauza, 5 ore da, 11 ore pauza e ok? dupa care sa micsorez incet incet pauza de la mijlocul zilei ajungand la 9-10 ore continuu dupa aproximativ o luna ?
2. Cand sa incep cu fertilizarea cu feropol? dupa aproximativ 3-4 saptamani?
3. Cand sa incep infuzia de CO2? tot asa dupa 3-4-5 saptamani?

Merci.

Da...si aia cred ca ar merge.

Oare sa o pun in doua/trei?
Merci Black. Asa ma gandeam si eu.

@ denes. La Mobila n-am ce-i face. Nu pot intoarce blatu invers. Faptul ca e lasata nici nu se vede cu ochiul liber daca te uiti din fata la ea. Doar daca ma uit de-a lungul blatului pe margine.

Acum alta intrebare:

Polistirenul ala e cam alb... Cum pot sa-l ascund cumva? Lipesc autocolant negru pe marginile lui, sa nu se vada?

Mobila are culoare prun (maro), iar acvariu marginea neagra. Albul ala intre ele nu pusca nicicum.
Salut,

M-a reaprins microbul acvaristic, asa ca am decis sa reincep activitatea asta, pe care am abandonat-o in urma cu ceva ani.

Am gasit acvariul, un Aquael Pearl 80 cu fata ovala. (102 L brut)

Am inceput sa caut o comoda pt el, am gasit una rezistenta (blat din PAL dublu, lateralele din PAL dublu, inca 2 pereti intermediari din PAL). Ajung cu ea acasa, o montez (imi ia 4 ore), si vad ca blat-ul nu e perfect drept. Mai exact e lasat la mijloc cu (as zice 1-1.5 mm) fata de margini. Se pare ca e indoit din fabrica (am incercat sa mai slabesc niste suruburi, sa -l fac sa-si revina fara nici un efect).

Si acum intrebarea:
Pot sa pun acvariul pe el?
Ce sa pun intre Comoda si acvariu ? Ajunge un Pad (am vazut ca sunt Aqua pads de la JBL), sau trebuie polistiren? Polistiren simplu sau extrudat?

De asemenea acvariul vine cu o rama dedesupt pe care sta.

Inca nu mi-a sosit acvariul (am dat comanda la el), asa ca nu stiu inca cum se culca singur pe comoda. Acvariul are dimensiunile 80 x 35 x 40. Comoda are dimensiunile 110 x 40 x 75.

Merci anticipat pt raspunsuri.
Johnywall, ai PM
Nu stiu ce ai citit, dar se pare ca ori n-ai citit destul, ori n-ai citit cu atentie.

Pestii aia is foarte multi pt acvariul tau. Citeste asta ca sa te lamuresti: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220

Lasa in acvariu doar cei 2 cory si cei 2 xifo. CIteste despre fiecare specie cand o cumperi. Daca ai fi citit ai fi stiut ca neonii sunt pesti de card, deci trebuie sa fie macar 8-10 neoni in acelasi acvariu ca sa se simta in siguranta in grup. Scalarii aia 2 au nevoie doar ei 2 de 120 L de apa. Scoate, doneaza, vinde si lasa doar 3-4 pestisori de talie mica in acvariu.

Nici nu ma mir ca ti-au aparut alge pe pereti, la ce suprapopulare ai acolo.

Si acum sa raspund si la intrebarea ta: Peretii se curata cu o racleta (o gasesti in magazinele de profil) sau cu un card bancar expirat, sau cartela telefonica etc.
Din pacate gresesti.

La lagatura in paralel, tensiunea ramane constanta pe fiecare ramura si suma intensitatilor de pe fiecare ramura e egala cu intensitatea totala. La legatura in serie intensitatea care trece prin fiecare led (rezistenta, bec etc) este constanta, iar tensiunea totala e egala cu suma tensiunilor de pe fiecare led in parte (adica rezistenta agregatului * intensitatea).
P.S. Nu uita sa ciclezi acvariu inainte sa pui vietuitoarele.
 
Forum Index » Profile for arathemis » Messages posted by arathemis
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com