Message |
|
Superb! Ape limpezii in continuare!
|
 |
|
Salut, arata foarte bine acvariul.
In legatura cu Hydre-le tin minte ca am gasit odata pe un un forum extern dedicat "crevetarilor" ca daca se inmultesc foarte mult iti vor ataca pui nou nascuti de creveti. Chiar era si o poza acolo cum o hydra devora un pui mic de crevete.
Un tratament usor si fara probleme pentru crevetii din acvariu este sa folosesti No Planaria.
http://www.seba-shrimp.ro/No-Planaria
Neocaradinele se adapteaza mult mai usor la duritate mare a apei, eu am o echipa mare de curatenie in acvariul de 125L cu pesti unde apa are un TDS de 400 , si ei cresc si se inmultesc in voie.
|
 |
|
Asa cum au scris si colegii: cu cat mai mare cu atat mai bine  ! Deci acel eheim 4+ 600 este perfect mai ales deca l-ai gasit la un pret bun.
Iar debitul lui il poti regla caci are posibilitatea din constructia lui, deci nu o sa fie probleme cu asta.
|
 |
|
Salutare,
Eu la acvariile de crevetei la care am filtre externe folosesc asa ceva si sunt multumit :
https://www.nevertebrate.ro/burete-protectie-sorb-dennerle-filter-sponge-scapers-flow-17359.
|
 |
|
Pentru cei curiosi un mic link al unui tip din UK care face filmulete cu reproducerea diferitelor specii de pesti.
Partea intai a celui mai nou proiect al lui "Cum sa inmultesti Otto!" - https://www.youtube.com/watch?v=yiczxmC75fA
|
 |
|
Avand in vedere ca esti la inceput in ceea ce priveste crevetii cel mai bine este sa iei Neocaridine. Sunt cele mai usoare de crescut si accepta o plaja mare in ceea ce privesc parametrii apei.
Asa cum a spus si colegul mai sus sunt multe culori RCS/ bloody mary/red sakura sau Blue dream, Yellow/Yellow fire, Orange sau Green Jade. Insa trebuie sa alegi doar o culoare caci altfel incep sa se incruciseze si vor aparea multi salbaticii fara culoare.
Pesti din categoria micro poti sa pui impreuna cu ei insa atunci risti ca o parte din pui mici de crevetii sa devina hrana pentru pestisori, daca nu au multe locuri pe unde sa se ascunda.
Si printre cele mai importante aspiratia de la filtru trebuie protejata pentru a nu "suge" din greseala crevetii sau pui lor.
|
 |
|
Nu lua prea multi melci asasini caci vor incepe si aia sa se imulteasca in draci daca gasesc conditii prielnice.
In legatura cu crevetele Amano cu icre, la un moment dat va elibera icrele in momentul care ajung la maturitate si atat. Apoi peste putin timp o vei vedea iar cu icre si tot asa.....
|
 |
|
alinutz80 wrote:
Zici ca Easy Lige Alg Exit nu afecteaza crevetii ? Ce doza ai folosit ? De cate ori pe saptamana ?
Da, am folosit conform prospectului 10 ml la 100 ml de apa o data pe saptamana timp de 4 saptamani si au disparut algele (acvariu 54 L , 5 ml alg exit).
Hai ca acaparam postul colegului...
|
 |
|
Salut. Am avut si eu problema cu algele verzi filamentoase si m-am luptat multe luni cu ele.
Solutia a fost tratament 4 saptamani cu Easy-Life Alge Exit. Si-a facut treaba impecabil.
Folosit si in acvariul principal cat si intr-unul cu creveti si nu au fost afectatii de tratament sub nici o forma.
Cam din a doua saptamana incepi sa observii o amelioarare iar dupa 4 saptamani dispar. Acvariile tratate au 2 luni de cand am facut tratamentul si nu exista pic de urma de alga in acvariu.
|
 |
|
Salut,
Iti voi raspunde la amandoua problemele semnalate de tine.
In legatura cu prima problema cu crevetele care l-ai gasit mort boala/problema poarta denumirea de "White ring of death" si da are legatura cu inabilitatea crevetelui de a naparlii. Asta poate fii cauzata de mai multi factorii. Uite aici un articol care sa te lamureasca cat de cat: https://aquariumbreeder.com/dwarf-shrimp-and-molting-problems-the-white-ring-of-death/
De asemenea poti da cautare pe google si vei vedea ca sunt destule articole/video care trateaza aceasta situatie.
In legatura cu aspiratul substratului , eu am rezolvat problema cu asa ceva: https://www.nevertebrate.ro/aspirator-acvariu-dennerle-nano-gravel-cleaner-10-40l-14763
Este nitel mai scump, insa isi face treaba cu brio. Il folosesc de aproximativ un an de zile si sunt super multumit de el, nu am aspirat nici un crevete sau pui de crevete cu el, si chiar daca din intamplare intra vre-unul in tub, opresti curgerea apei si el o sa inoate afara din tub fara probleme.
|
 |
|
Felicitarii! Arata foarte frumos, imi place la nebunie!
Ape limpezi in continuare!
|
 |
|
Salut,
Arata bine avand in vedere ca este inca la inceput. In legatura cu intrebarea ta cu remineralizarea apei de ozmoza, adaugi sarurii doar la cantitatea ta de apa pe care o schimbi nu pentru tot volumul de apa pe care il ai in acvariu.
Dar avand in vedere ca acvariul este crud, multa lume recomanda sa faci schimburile de apa de la inceput pana se cicleaza acvariul cu apa de robinet (lasata la declorinat bineinteles). exista destul de multe situatii in care ciclarea a fost prelungita sau incetinita din cauza utilizarii apei de osmoza remineralizata (ph-ul mic incetineste dezvoltarea bacteriilor benefice). Si apoi schimband asa de multa apa consumi sarurile de remineralizare degeaba.
Cel mai bine faci ciclarea cu apa de robinet si apoi cand aceasta este completa faci unul sau doua schimburi mari de apa cu apa de ozmoza remineralizata la parametrii pe care ii doresti pentru crevetii pe care vrei sa-i cresti.
|
 |
|
Sa-ti traiasca si sa faca cati mai multi puisori.....
Sincer si mie imi pare mai mult a Neocaridina Yellow Rilli decat Caridina cantonensis, dar avand in vedere calitate destul de slaba a imagini nu pot fii 100% sigur.
|
 |
|
Poti sa incerci cu capcana insa nu stiu cat de mult succes o sa ai. Eu am de exemplu o capcana de la JBL LimeCollect II parca ii spune insa nu am reusit sa prind melci cu ea....mai degraba crevetii raman blocati in ea....
|
 |
|
Salut,
Depinde de cat de mare este acvariul insa un singur melc asasin nu o sa faca fata. De asemenea cu melci asasini sa nu te astepti la rezultate peste noapte.....sunt buni insa le ia ceva timp sa tina populatia de melci sub control.
Si DA ei vor ataca si Neritine sau Spiral horn....nu fac diferente intre melci buni sau rai.....
|
 |
|
Buna seara,
A trecut foarte multa vreme de la cand am mai scris ceva la jurnalul asa insa am avut un inceput de an super aglomerat atat la munca cat si pe acasa  (aia la munca ma cheama intruna iar acasa bag ca mig-ul de dimineata pana seara ca sa termin cu renovatul case sa ma pot muta din apartament).
Acum o sa fie un update scurt....azidimineata m-am intors dupa ce am am fost la munca 10 zile iar acvariul l-am gasit o jungla, nu alta :
Cateva cadre cu chiriasii:
Trebuie sa ma ocup de defrisarii masive si apoi revin cu poze....
Asa crevetii se inmultesc in veselie insa desi cred ca sunt pe la a patra generatie de pui in continuare imi apar cam 50/50 cu coloritul slab sau cu corpul rosu complet....  .....sortam si selectionam incat sa ramana cat mai calitativi in acvariu.
|
 |
|
Salut,
Sper sa nu se supere pe mine maestrul Koala, dar uite aici un link util poate te ajuta sa identifici inculpatul pentru decesele din acvariul tau : https://skfaquatics.com/forum/forums/topic/5052-shrimp-diseases-and-diagnosis/
|
 |
|
Frumos dl Silviu.....foarte frumos. Acum sa-l vedem limpede....
|
 |
|
Bine ai venit printre impatimiti ! Si asemeni colegilor...POZE si iar POZE.....caci o poza spune mult mai mult decat cuvintele....
|
 |
|
Tratament cu No Planaria si gata...scapi cel mai repede de ele si acvariul va ramane "shrimp safe".
|
 |
|