[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 92fox
Forum Index » Profile for 92fox » Messages posted by 92fox
Message
Salut,
Acum cateva luni am facut si eu asa ceva si le-am tinut cam 10 minute sau mai mult in apa oxigenata.....aratau cam ciufulite dupa operatiune si dupa vre-o doua saptamani in care nu au dat semne de revenire le-am inlaturat din acvariu. Dar poate pentru ca acvariul era in procesul de ciclare si nici nu aveam rabdarea necesara nu am reusit sa le salvez.
Cozmastie wrote:Eu nu m as baga la hibridizari de astea,desi mi s a nazarit si mie inainte sa i cumpar.Am comandat niste tuburi de alea cum mi ai trimis poza si o sa pun ceva moss pe ele ca oricum am destul.


Sa stii ca ies niste combinatii intreresante din hibridizarii. Trebuie sa ai doar rabdare caci nu de la prima generatie de pui o sa ai rezultate frumoase....si apoi din 20 de pui poate 5 sunt cu un colorit frumos restul sunt "salbatici".....
Uite aici ceva combinatii frumoase in primul meu acvariu de creveti:
image
image
image
image
image
image
image
image

Totul a inceput de la cativa Blue Dream, Low grade Red Cherrry si cativa Portocali normali si Rili......acum aproximativ 5 luni de zile......
Din cate stiu eu, Sakura Red si Bloody Mary se trag din ramuri diferite. Bloody Mary este o varianta de Wild Schoko iar Sakura Red o varianta de Wild Red Cherry. Teoretic Sakura au o culoare mai mata decat Bloody Mary care sunt mult mai luciosi. Acum este de vazut daca prin imperecherea lor o sa obtii ceva frumos sau o sa isi piarda coloritul



Intradevar Sakura Red si Bloody Mary sunt linii diferite. Gasisem la un moment dat un grafic cu liniile de Neocaridina, il voi cauta si posta aici.
Si ar fii curios sa vad ce ar iesi din incrucisarea lor


Uite ca am gasit si graficiele:
image
image
Uite ca pana la urma au aparut si la mine viitoare mamici....probabil ca dupa ce am introdus si creveti Tangerine Tiger i-a impulsionat sa-si mareasca numarul.

image
image

Am observat doua pana acuma cu icree deci este un inceput bun.
Oricum de lipsit nu ar avea ce sa le lipseasca caci si eu le variez mancarea incercand sa nu le dau de doua ori acealasi lucru (am facut o mica colectie de mancaruri pentru ei Shrimp King, Denerle, Crustra Gran, GlasGarten....in total vreo 14 feluri - ii rasfat nu gluma). Plus le mai aduag si minerale sau BacterAE.
Si acum lucrurile bune:
La scurt timp dupa ce am ajuns acasa am observat ca unua din Bucephalandra Wavy Ldeaf (cred) mi-a facut primul boboc:
image
image

iar ieri am observat si al doilea boboc la alta plantuta care era ascunsa dupa niste moss:
image

Apoi de o saptamana am adaugat si ceva noi locatarii: o pereche de Cambarelus si 10 Tangerine Tiger shrimp aka Caridina cantonensis var. Golden Tiger (pozele lor sunt facute la 2 zile dupa ce i-am adaugat asa ca inca nu le revenise culoarea dupa stresul de la transport)
image
image
image
image

Inca astept ca primi creveti Bloody Mary sa inceapa sa faca pui...dar deocamdata doar cresc si iar cresc.....am doua exemplare care au ajuns la apoape 1,5 cm.......
A venit si timpul pentru un update cu lucruri bune si rele....caci altfel nu se poate in lumea noastra a acvaristiilor....Am dat nitel cu coasa prin el si incercat sa indrept lucrurile insa este "work in progress"
Am piredut aproape toate firele de anubias plantate initial dupa cum se poate vedea si in imaginea de ansamblu de mai jos:
image
image

Am gasit in acvariu o alga care isi face de cap....si ma chiuni sa-i gasesc leac. Ceva sugestii ar fii binevenite:
image
image
image
Super varietate! Chiar sunt curios cum o sa arate pui!!!
Super frumos acvariul.

Iar in legatura cu aspiratorul ala pot confirma ca este super uitl. Il folosesc de jumatate de an, saptamanal la acvariul de 125L si isi face bine treaba.
Si eu ma chinui cu muschiul intr-unul din acvariile de creveti. Il tund lunar insa apoi adun bucatele din el intruna din acvariu. Am ajuns sa las bucatiile ratacite sa creasca un pic mai mare si apoi il culeg....oricum munca de Sisif.....dar le place crevetiilor asa ca trebuie sa-mi placa si mie....
Dr Nano wrote:Au inceput sa apara ouale Bloody Mary.





Felicitarii ! Eu am de mai bine de o luna 14 bucati de Bloody Mary in acvariu si nici urma de icre a ei.....
Salut, cu siguranta o sa faca fata , mai ales daca vrei sa-l modifici cum ai zis la inceputul postului cu mai multe cutii de cirax in el.

Vezi ca daca vrei poti sa schimbi materialul filtrant din cutiutele alea de la Juwel, le desfaci usor capacul (e doar lipit in cate doua locuri pe fiecare latura) si poti sa pui acolo orice alt tip de material filtrant biologic matrix, siporax, substrat pro, zeolit, spartura de lava....etc.....

Am urmarit filmuletul ala pe care m l-ai recomandat si a fost educativ.....cu prima ocazie voi modifica si eu filtrul de la acvariul meu....
Keep on Shrimping!!!!
Frumos! Sa-l stapanesti sanatos!
Felicitarii celor implicati in proiect si putere sa-l poata intretina! Sa fie exemple si pentru alte Gradinii Zoologice....
Salut,
Eu folosesc un Juwel Rio 125 pentru bazinul comunitar, cu filtrul Bioflow3 care a venit cu acvariul si sunt multumit de el. Am adaugat in el doua casete Cirax si incet incet s-ar putea sa mai inlocuiesc din bureti cu inca cateva casete de Cirax. La mine ce am observat este ca primul burete/pasla alba de sus se murdareste destul de repede si desi ei spun sa o schimbi la saptamana eu o schimb la 3 - 4 zile.
Pentru a iesi mai ieftin am gasit la un magazin online materialul respectiv vandut la metru cu 15 lei si din el tai la dimesiunile necesare si ies mult mai ieftin decat sa cumperi cutia de 5 buc BioPad de la Juwel.
Felicitarii! Intradevar arata bine.

Ai incercat cu un burete mai fin sau o bucata de material de la saculetele filtrante sa acoperi gaurile sa nu mai treaca puii dintr-o parte in alta?

Deja ai ajuns la 2 acvarii de creveti, vezi ca este molipsitor si o sa vrei si altele.....Eu deja am 2 saptamani de cand am pornit cilclarea la al 3-lea ......si facem presiuni la "guvernare" sa primim apobarea pentru un rack de acvarii pentru creveti.
Arata super fissiedens-ul. Imi faci pofta sa-mi plantez si eu cateva tufe intr-ul din acvariile de creveti
O mica rasfoire si deja am fost captivat de ce am gasit pe acolo. Mersi pentru link.
Mic update.
Cam de zece zile acvariul a ramas in grija sotiei si a baiatului, eu fiind chemat la datorie .
Din ce mi s-a spus "baietasii" au inceput sa nu mai fie asa timizi si sa inceapa sa iasa mai mult la plimbare. Din cei 15 pe care i-am aclimatizat am pierdut unul singur deocamdata si sper sa fie si ultimul.

image
image
image

Cand ajung inapoi acasa o sa trebuiasca sa-i arat baiatului cum sa faca testele de apa sa poate sa ma tina la curent cu situatia din acavriu.
Intradevar un munte de informatii utile pot fi gasite aici pe forum. Multe tuturor care isi impartasesc din vasta lor experienta cu noi mici incepatori.

Oricat de ocupat asi fii toata ziua, tot imi fac timp sa intru sa verific ce si cine a mai postat cate ceva.
Da ar fii bine sa iei ceva teste si sa verifici parametri apei, caci ceva nu le convine de se "curata" asa unul dupa altul.
 
Forum Index » Profile for 92fox » Messages posted by 92fox
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com