[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 92fox
Forum Index » Profile for 92fox » Messages posted by 92fox
Message
dan.pavelescu wrote:Eu as baga acolo 300 de neoni



Deja este un mic banc de 50 de bucati in acvariu. Eu am comandat 30 la un petshop iar cand s-a dus sotia sa-i ridice s-a mai lipit de inca 20 si uite asa a bagat un mic card in acvariu!

Din ce mi-a aratat pe telefon se vedeau foarte frumos prin acvariu cum inotau in grup dintr-o parte in alta descoperind noua lor casa!


@alinutz80 - Mersi de pont. Voi cauta sa vad cine sunt astia de la Forkel!

alinutz80 wrote:Da, frumos!

Eu am scalari manacapuru si rio nanay...foarte frumosi toti! Mergi pe maxim 1 2 varietati de scalari.....ambii dintre Rio Nanay si Manacapuru sunt foarte frumosi!
Poti sa ii vezi in video urile mele de pe youtube.


Am vazut o parte din video-urile postate de tine - superb si acvariul si pestii tai!

Se pare ca o sa mai am cam o luna timp de gandire (pana termin cu munca) apoi sa vad daca am sanse sa gasesc ceva frumos prin tara daca nu cel mai probabil v-a trebui sa fac comanda din strainatatii!!
paradoxx wrote:Nu ca m.ar fi intrebat cineva, dar e oficial, euchiar urasc fundalul albastru !
In rest, totul arata super, felicitari.


In realitte nu este deloc deranjant albastrul arata chiar placut la ochii. Camera foto a telefonului accentueaza nuanta lui poate si din cauza setariilor lampilor Juwel - aici trebuie sa ma mai joc nitel cu intensitatiile canalelor WRGB......
alinutz80 wrote:Este frumos acvariul, bafta cu el si ape limpezi!

Nu prea mai am ce sa adaug,doar ca fundalul nu mi dau seama daca e albastru sau negru...eu as fi mers pe negru spatele si lateralele.

Pt spate coluturi poti incerca valisneria clasica sau gigantea....daca iti place.



Multam!

Fundalul este un albastru marin! L-am ales asa pentru a crea senzatia de adancime a acvariului avand in vedere latimea lui mica. Valisneria am avut in "tinereti" cand am avut primul meu acvariul in timpul facultatii - ce timpurii! Ma mai gandesc!!

Acuma incerc sa ma hotarasc care sa fie principala atractie a acvariului......ma gandesc la o combinatie de scalarii si ma uit la Pterophyllum scalare rio nanay, scalare dalmatin diamond, scalare blue diamond , Pterophyllum scalare red devil , Pterophyllum scalare manacapuru red back........Oricum o combinatie de 2 - 3 specii.......
dan.pavelescu wrote:Oho! E mare micutul

Succes, sa ne tii la curent cu evolutia


Multumesc! Voi incerca sa postez despre evolutia lui!
Ariath wrote:Mult succes cu proiectul! :cool:


Multumesc!
Si o poza cu el aproximativ 3 luni de la pornirea proiectului:

image

Calitatea mai slaba caci poza este primita via what's up!

Marti au fost adaugati in acvariu si un grup mic de 50 de bucati de neoni rosii ! Dar mai am de asteptat pana sa-i live!
Bayek wrote:Impresionant, bafta cu mega-acvariul. Ar merge in banc de pesti.


Multumesc! Bancul de pesti a ajuns si el intre timp!
paradoxx wrote:Cand vazui acolo sticla de 10, dadui repede in sus sa vad inaltimea, apoi repede in jos sa vad daca ai ceva intarituri ^^ din fericire, ma relaxai. De unde naibii ai scos toti pestii aia star wars ? Ca sa nu mai zic de melci. Nevertebrate mai face livrari inca, sau ai avut ceva "rezerve "?


Pentru acvariu am colaborat cu o echipa de baieti din Constanta care se ocupa cu constructia, amenajare si intretinnere de acvarii asa ca au experienta si au lucrat chiar bine! Foarte multumit de colaborarea cu ei! Mai ales ca le-am dat ceva de lucru la realizarea capacului pentru a integra lampiile Juwel

Pesti si melci au fost luati de la colegul SebaShrimp si foarte multumit de calitate!

Am mai luat niste neritine de la unul magazin din Constanta insa s-au dovedit a fii sinucigase Nu conta in ce acvariu le puneam cautau intr-una sa scape, le-am gasit si in mijlocul camerei . Din 5 bucatii luate au ramas doar 2, acum si alea locatarii tot in acavriul mare numai ca stau sus intr-un colt al acvariului afara din apa .
dandumitru wrote:lLa o coloana de apa, de 70 cm se merita ceva plante de talie inalta pe spate.
Este un inceput promitator , sa vedem cum va evolua.
Succes pe mai departe !
Ai facut o treaba buna !


Multumesc!
Nu pretind sa am cine stie ce valeitati de super scaper insa doresc sa creez un mediu placut pestilor. Voi ramane in continuare pe plante easy spre medium caci e mai greu cu mentenanta din cauza muncii......se intampla sa fiu plecat de acasa mai multe saptamanii si atunci trebuie sa-i fie usor sotiei cu intretinerea!

Inca sunt in cautare de niste plante inalte pe zona de spate....am plantat acolo cateva fire Echinodorus Amazonicus, Ludwigia repens , Rotala rotundifola, Cabomba aquatica dar nu toate au supravietuit.....

O luam incet.....
Lemon wrote:Frumos, pana te intorci e numai bine stabilizat.


Mersi mult! Da, a inceput sa stabilizeze bine. Am avut cateva plante care s-au topit insa majoritatea au rezistat.
Continuarea.....

Dupa toata nebunia cu echipamentele si substratul a venit momentul sa-mi suflec manecile si sa intru la defrisat prin restul acvariilor din casa si cu foarfeca in mana la defisat de plante....umplut 2 galetii, plus comandat inca cateva si inarmat cu rabdare si cu consoarta alaturi in toiul noptii (ca sa doarma cea mica) ne-am apucat de amenajat si asa ceva a iesit:

a doua zi dupa umplere
image

a treia zi
image

Si asa incepem ciclarea......adaugand bacterii la fiola plus clatit cativa buretii din acvariile mici in asta mare .

La doua saptamani dupa umplere efectuat teste de apa si totul era OK asa ca am adugat primii locatarii : 5 buc neritine zebre , 5 buc neritine orange , 5 buc clithona corona plus 20 de creveti neocaridine mix de culori.

Putin peste o luna de la pornire
image

Am mai adaugat si echipa de curatenie: 10 corydoras Laser Gold, 6 bucati corydoras venezuela orange, 2 bucati L201 si doua bucati L181 si 40 de creveti neocaridina Red Sakura.

Dupa mijlocul lunii Octombrie se rupe firul eu fiind nevoit sa plec la munca si "borcanul"ramane in ingrijirea consoartei!





Buna seara colegi,

Uite ca dupa ceva vreme imi fac curaj sa-mi prezint si jucaria mea noua. Acvariu facut la comanda din sticla de 10 pe dimensiuniile 2200 x 360 x 700 volum brut 554 L , dar dupa calculele mele minus substrat, grosime sticla si spatiu deasupra raman undeva la 415 litri.

Echipamente:
- Iluminat 2 x Juwel HeliaLux Led 1000 / 45 W full spectrum , 1 x Juwel HeliaLux Smart Control , 1 x Juwel Spliter Helia Led Spectrum
- Filtrare 2 bucati Eheim Professional 4+ 350 ( umplute cu Eheim bioMech si SubstratPro - am inlocuit inelele MechPro cu medii bio) plus 2 bucati prefiltre SunSun HW-603A.

Din motive de amplasament (in biblioteca din sufragerie) a trebuit sa-l fac cu o latime mai mica insa totusi l-am facut inalt pentru un volum cat mai mare de apa.

Poze cu etapele de constructie.

image image image image image image image image image image

Dupa lipire a fost adus acasa asezat in locatia lui de veci si facut-a o proba de apa pentru verificat planeitate si stabilitate.

image

Golit si inceput distractia cu amenajarea, intai substratul apoi pauza cateva zile pana am reusit sa montez filtrarea:

image

Ca substrat am folosit o galeata de Dennerle DeponitMix Professional 9in1 4.8kg in spate unde vreau sa am cateva plante inalte de fundal completat cu 30 kg pietris alb 2-5 mm (https://www.hornbach.ro/shop/Piatra-decor-acvariu-alb-deschis-2-5-mm-5-kg/3238388/produs.html) si @ 35 kg de nisip alb (https://www.hornbach.ro/shop/Nisip-pentru-acvariu-alb-25KG/4066913/produs.html)........
Bine ai revenit in aceasta minunata lume a acvaristicii!
alinutz80 wrote:

Mersi de incurajare. Chiar ca ai fost super norocos.....
Asa am inceput si eu cu 3 bucati (proveniti de la Tropheus) si se pare ca o perioada lunga (chiar 1 an sau mai mult) nu am avut puiuti....apoi acum de 1-2 luni am mai luat 3 bucati de la Seba Shrimp....
Acum astept....astept....si iar astept........
Tu ce parametrii ai la apa?


Eu ii tin intr-un acvariu care a vrut sa fie pentru Creveti Cardinali (am avut 20 bucati - nu au supravietuit), substrat Seachem Onyx, cateva pietre seiryu si niste Anubias Nana. Temperatura apei 27,5 - 28 , TDS intre 170 - 180 si folosesc SaltyShrimp Sulawesi Mineral 8,5. La fiecare schimb de apa este distractie cu dizolvarea mineralelor - inca nu am gasit o metoda prin care sa fac sa le dizolv complet in noua apa de schimb (ramane laptoasa cand o torn in acvariu - dar apoi se dizolva dupa ce se combina cu restul apei din acvariu).

Rabdare si poaate cu noii veniti in acvariu vei reusi sa ai si tu puii.
Da, buchephalandrele au pe acel "je ne se quois" in ele ca te cuceresc instant! la prima vedere!

Este destul de greu sa faci deosebirea intre ele caci au caracteristici foarte asemanatoare una cu alta! Eu am incercat sa pastrez etichetele si cu poze la fiecare specie cand am achizitionat-o, insa tot le-am uitat denumirile !
Salut! Sunt frumosi melcisorii! Inca putitica rabdare ca o sa vina si puii!

Eu am luat 2 bucati de tylomelania yellow acum vre-o 2 ani de zile de "incercare" si fara sa vreau i-am nimerit pereche iar acum am acvariul plin de ei!

Nu sunt chiar asa de dificil de inmultit!
Auzi la el "fara pretentii de aquascaping"!

Arata foarte bine! Felicitarii!
Arata minunat! Imi place ca ai reusit sa le mentii sub forma de tufe, in felul acesta iese in evidenta splendoarea lor minunata!

Felicitarii!!! Cam cate specii diferite ai?
Orice peste de dimensiune mare pe care ii vei baga impreuna cu crevetii o sa ajunga in timp sa mance si din creveti. Poate nu pe aia maturi insa pe cei mici cu siguranta. Doar daca ai o colonie mare de creveti atunci nu vei observa diferenta.

Eu am avut la inceputuri si niste Microrasbora Galaxy in acvariu cu Blody Mary si dupa putin timp am observat ca nu prea mai aveam puiuti de creveti prin el....asa ca pestisorii au fost mutati in acvariul mare.
 
Forum Index » Profile for 92fox » Messages posted by 92fox
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com