[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 92fox
Forum Index » Profile for 92fox » Messages posted by 92fox
Message
Filtrul va trebui sa-l tii mergand intr-o galeata cat vei face reamenajarea. De asemenea pentru nu a stresa prea mult pestii schimbandu-le brusc parametrii apei poti sa refolosesti undeva la 25 - 40 % din apa veche.
scorpionul wrote:
Si cu ce o sa scazi ph de la neocaridine, ca eu cand am vazut 7.4 m-am cam ingalbenit ? Si asa pana s-au ciclat acvariile cu substrat inert am avut in acvarii ph 7.4-7.6 si cu nicio apa de osmoza nu reuseam sa il scad


Multumim pentru masuratori, de tinut minte pentru momentul in care voi trece pe osmoza inversa.

Neocaridinele se decurca foarte bine si la un pH mai mare. Eu in cele 3 acvarii de crevetii am pH-ul de 7.5 - 7.6 si crevetii sunt binemersi. Se impuiesc intr-o veselie.
O frumusete! Un Bloody Mary adevarat!

Ce camera ai folosit pentru pozele astea?
Eu fiindca stau la bloc si inca am incalzire de la CET, care baga ca nebuni, in doua acvarii am in jur de 25,5 - 26 grade si neocaridinele mele cresc fara probleme. Iar in al treilea acvariu la care am pus un ventilator pt racire sta la 24 - 25 grade.

Din cate am mai citit daca temperatura este prea mica in acvariu atunci crevetii nu sunt foarte activi.
Berea wrote:Acum o alta intrebare poate proasta dar am cautat ceva pe net si nu am gasit, se ia 10 bucati red rili si 10 bucati sakura, care ar fi rezultatul intr un acvariu, red rili vor avea o nunata mai buna de roshu sau pur si simplu femele de sakura fac sakura si alea de rili fac rili?


Deci daca vei baga doua culori diferite de neocaridine in acelasi acvariu acestia se vor "hibridiza" uni cu altii si vei incepe sa ai pui transparenti (salbatici) si apoi incet incet o sa-ti apara si alte culori in acelasi acvariu....dar un mare pocentaj din pui isi vor pierde din culoare si vor reveni la gena/culoarea lor din salbaticie.

Din momentul in care te-ai decis sa-ti faci un acvariu deja ai imbratisat chimia, biologia si horticultura (subacvatica)
MSI wrote:Multumesc pentru apreciere fox, acvariul tau a fost unul din cele care mi-au starnit interesul sa fac unul si pentru creveti smilie


Ma bucur sa aud asta. Din pacate in ultima perioada am fost foarte ocupat cu munca si nu am stat prea mult pe acasa ca sa pot sa mai fac un update la jurnal, dar poate spre sfarsitul lunii voi reusi ceva
Da, cu clasificarea crevetiilor dupa culoare este destul de greu. Si eu inca ma chinui cu tot felul de grafice....

Pentru intensificarea culorii rosie mie mi-a fost recomandat Tetra Discus o data pe saptamana sau Dennerle Color.

Oricum arata foarte bine acvariul. Felicitari!!
Poate ai tu mai mult timp decat mine sa tii un jurnal despre creveti de la cap la coada

Banana cruda - o bucatica mica infipta pe o tepusa de frigaruie din bambus.
image

Spanac, urzica, salata - oparite in apa fiarta pentru 2-3 minute apoi bagate in acavriu.
image

Dovleacul a fost copt - sotia si-a copt niste dovleac la cuptor si am zis sa incerc si eu la crevetii si le-a placut

Cand sunt acasa eu ii rasfat cu tot felul de bunatati, dar cand sunt la munca sotia si baiatul ii cam tin la regim
Berea wrote:Eu o sa cumpar mancare de la dennerle, dar nah vroiam sa le ofer si ceva bio, desi stiu ca mancarea de la dennerle e 100% naturala


Da, Dennerle au niste produse bune, insa ca o mica sugestie ar fii bine ca de acolo de unde achizitionezi crevetii sa-í intrebi ce anume folosesc ei pentru hranire si apoi sa iti achizitionezi si tu. Produsele GlasGarten sunt foarte bune, apoi cele de la Genchem si sa nu mai vorbim de Shirakura.

Pentru bio atunci poti foarte frumos sa le oferi frunze de urzica, spanac, salata, bucatele de banane, dovleac copt.....
Poti de asemenea sa alternezi si sa folosesti si frunze de stejar.

Orice fel de frunze vei folosi, din momentul in care se vor inmuia creveti vor incepe sa rontaie la ele si v-a ramane doar scheletul lor

Nucul, frunzele de migdal si mai ales conurile de arin negru iti vor da o mica tenta galbuie a apei datorita taninilor pe care ii elibereaza.

Eu bile de Maifan am luat de la colegul nostru Seba Shrimp, iar pe cele de Tourmalina asa cum a spus si "scorpionul" de pe ebay.....astepti ceva sa vina insa iti ajung.

Un lucru foarte important este daca vrei sa folosesti frunze de dud, nuc sau stejar culese de tine, trebuie sa ai grija ca sunt culese dintr-un loc cu cat mai putina poluare sau nu cumva sa fie stropite cu insecticide - caci poti sa-ti decimezi colonia din acvariu si apoi
Cu Neritina aia este cu dus intors. Am avut si eu doua cazuri in care in acvariul de comunitarii o Neritina nu s-a mai miscat ceva vreme apoi a luat iar din loc, iar intr-unul din acvariile de crevetii s-a inchis in cochilie si nu s-a mai miscat deloc si dupa vre-o 14 zile parca am scos-o si am aruncat-o.

Cred ca mai usor o sa fie sa faci un capac din policarbonat. Nu necesita indemanare asa de multa ca la lucratul cu sticla.
Frumosi pestisori! Sa-i stapanesti sanatos si sa-i ingrijesti cu drag.
Si eu folosesc atat bile de maifan cat si tourmalin. Iar in doua acvarii am bagate si cate doua bucati de piatra Mironekuton pentru asigurarea mineralelor necesare crevetiilor. Si cred ca isi fac efectul caci nu am observat probleme de naparlire la ei. Uneorii mai observ crevetii cum stau pe ele si le curata de biofilmul care se depune pe suprafata lor.
Eu din tot ce m-am informat pentru Neocaridine parametrii apei optimii ar fii urmatorii:

TDS:100 - 250 , pH: 6.5 - 7.6 , GH: 4 - 14 , KH: 0 - 10 , Temp: 18 - 24 - aceste ar fii valorile recomandate de catre crescatori cu experienta.

Insa eu am creveti care se inmultesc fara probleme in urmatorii parametrii TDS: 290 , pH: 7.6 , GH: 8 - 9, KH: 5 , Temp: 24 - 26. Cum am mai mentionat si in alte posturi, Neocaridine-le sunt mai rezistente si suporta o "plaja" mai mare de parametrii ai apei atata timp cat acesti parametrii sunt constanti.

Incet, incet o sa iti dai seaman ce cantitate de saruri trebuie sa folosesti pentru a obtine valorile pe care le doresti pentru apa.
+ 1 pentru No Planaria. Am folosit intr-un acvariu cu creveti si a fost OK.
Ok, deci sunt Neocaridine. Atunci nu vei avea probleme daca temperatura in acvariu o sa fie un pic mai mare.
Berea wrote:problema e ca am cumparat niste resunuri ca si incalzitoare... puse pe 20 grade fac asa 23, 24 si 25 grade...puse pe 23 la fel incalzesc...foarte foarte slabe.


Daca tot le-ai luat le folosesesti asa cum sunt pana crapa. O sa trebuiasca sa vezi care este diferenta de setare la fiecare in parte si sa le ajustezi in functie de asta. O alta optiune este sa incerci sa le faci retur la magazin si sa iei ceva mai "de firma"

Nu ai zis cu ce fel de creveti o sa vrei sa populezi acvariile?
Ai vazut cat sunt de molipsitorii crevetii.....asa am ajuns si eu de la un acvariu cu creveti la 3 bucatii si sper ca in cateva luni de zile sa ajung la un raft intreg de 6 - 8 acvarii pentru aceste mici creaturii atat de colorate/minunate.

Acum ca sa revenim la subiect, 5 L de apa ar trebui sa fie suficienti pentru schimbul saptamanal. Dar cel mai bine o sa iti dai seama singur in momentul cand vei avea si crevetii in acvariu. Lor le place foarte mult stabilitatea parametriilor mediului in care traiesc si vei vedea daca cauti pe net informatii sunt crescatori care recomanda si schimburi de apa la doua saptamanii sau chiar si lunare. Totul depinde de cat de multi locuitori sunt in acvariu, cat de mult ii hranesti, cate plante ai in setup....

Al doilea lucru si cel mai important, nu te grabi cu popularea acvariilor. Asteapta cel putin o luna ca sa se cicleze acvariile, masoara parametrii apei si fi sigur ca NO2 este 0 inainte sa adaugi ceva crevetii. Eu cele mai mici probleme le-am avut cu primul acvariu de crevetii care avea 3 luni de cand il pornisem in momentul in care am introdus crevetii in el (de indata ce i-am adus au si inceput sa apara femele cu icree).

Spor la treaba si ape limpezi in continuare!
https://www.nevertebrate.ro/salvinia-auriculata-16978
De data asta si-a adus si intaririi cat si dusmanii!
 
Forum Index » Profile for 92fox » Messages posted by 92fox
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com